Primera División 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Primera División во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    297
Статус
Затворена за нови мислења.
И после се чудите зошто ги споменуваат тие 11-1. Преку кур више од тие 2-6, секој втор збор ви е 2-6 па 2-6. Сега за сега немаш што да кажеш па ќе го тупиш со тие 2-6, ебате људите...Добро кажа некој на претходната страна, читај како се вика темата!
Добро ај еве 1:0,задоволен?

Аман те бре веќе со тие 6:2. И јас не ги сакам Реал и Барса ми се симпатични (поради Анри и Меси), али потековте муда со тој резултат. Искрено пресреќен ќе сум да победи Барса на бернабе али дај не ја тупите дан ви се врати по глава и полошо.

П.С. темава е за шпанската лига а не колку завршиле барса-реал:smir:

Со тебе ни заебанција неможе да се тера:tapp:

Вашиот муабет е увек заебанција, а ние секогаш сме озбилни. Како ви одговара така.

bb[noone];3398402 напиша:
па фала богу тоа е актуелно се до наредна утакмица на бернабе :vozbud: и пак да не забораите 2:6 ххахах

Ти аман не реплицирај, ко пролив си досаден.

Добро ај еве 1:0,задоволен?

Да, кажите од оваа сезона не со тие 2:6 потековте.

Вашиот муабет е увек заебанција, а ние секогаш сме озбилни. Како ви одговара така.
Значи со Манга можевме триста глупости да си ги изнакажаме без да почнуеме со волку тупење на ствариве....дојде ти и каша попара напраи:nesvest:

Значи со Манга можевме триста глупости да си ги изнакажаме без да почнуеме со волку тупење на ствариве....дојде ти и каша попара напраи:nesvest:

Муабетот е што се попалаевте со тие 11-1, а вас секој втор пост ви е 2-6. Тоа е целата работа, и ај доста е 2 страни за џабе отидоа.

Ако во случај имаме иста гол разлика и меѓусебниот дуел е исти, што го одлучува шампионот? Повеќе дадени или помалце примени голови? Обично е помалце примени :toe:

Ако во случај имаме иста гол разлика и меѓусебниот дуел е исти, што го одлучува шампионот? Повеќе дадени или помалце примени голови? Обично е помалце примени :toe:

Ако убаво ме држи сеќавањето мислам дека освојуваше тој кој има поголем број на победи (не сум сигурен можеби стануваше збор за некое друго првенство:smir:). Ако решаваат бројот на головите, мислам дека се гледа кој ДАЛ повеќе голови! (барем така е во квалификациските циклуси за репрезентацииве):toe:

Не можам нигде да најдам, али убаво ме потсети за победите. Мислам дека тие го одлучуваа шампионот.

Али ова АКО прави проблеми од прееска.:nerv:

Ја сум да се игра финале, решавачка при исти бодови.

Тогаш би било клање :):) Ама добро пиша Тони, кој не прашува нас :)

The first tiebreaker used when two teams are even on points is the goal difference resulting from the two matches between the clubs in question. When more than two teams are tied, the points accumulated from the games between those teams are used to rank them, then goal difference if needed. If head-to-head results are not sufficient to separate teams, goal difference over the entire season, then total goals scored in the season may be used.

http://en.wikipedia.org/wiki/La_Liga#Competition_format

:helou:

Ova vi se pravilata za primera

In the event of a points tie the following will apply:
1. Points from matches between teams.
2. Goal difference from matches between teams.
3. Most goals for from matches between teams.
4. Goal difference from all matches.
5. Most goals for from all matches.

:smir::smir::smir::smir:

Се слагам со Армин(от офишл) :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom