Брат, ова ти се вика прогресија и регресија....никој и ништо....ама баш никој и ништо не може вечно да биде на врв...како што не може кока-кола да биде најпродаван пијалок цело време, како што не може дел да бидат најпродавани компјутери, како што не може ајфон да биде најродаван мобилен, така не може ни Барса како клуб да биде на самиот врв на европскиот а со тоа и светскиот фудбал долго време. Некогаш, кога-тогаш тој што е на врв ќе падне...затоа што нема каде да иде,нели....а со тоа автоматски да биде поминат од некој друг...итн итн итн...!!
Ова дека сте си сами криви, јас не мислам дека сте криви, напротив...дали ти мислиш дека е иста желбата за освојување на трофеј пред 3-4 години, кога ви дојде Пеп и сега, одкако станавте број 1 како колектив....дали мислиш дека исто гледаат на сите утакмици, дали мислиш дека со исти мотив влагаат....јас мислам дека не. Јас мислам дека се многу полабави и помалку се трудат, барем од тоа што го имам гледано, кое реално не е нешто значително....така да, може и грешам!! Како и да е, не се криви поради слаби игри, невоиграност и слично...туку само мотивот им е опаднат, според мене се разбира!!