Primera División 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011-12 во Примера Дивизион?

• Вкупно гласачи
    123
  • Гласањето е завршено на .

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Првпат се зборува оти претходно немало потреба, оти немало такви грешки порано. ;) Сега една грешка и одма...
Хах камо да беше една грешка!

И што се зборува бе аман...никаде Меси не вели дека не ни досудиле пенали или нешто слично! Само вели дека судиите се арогантни и одма даваат жолт картон!

И порано имало грешки но не во овој размер како што прават сега!

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Првпат се зборува оти претходно немало потреба, оти немало такви грешки порано. ;) Сега една грешка и одма...
Па таман работа да имало потреба, за Примера правиме муабет а не за Коњари некоја лига. :)

Во изминативе години во Примера и на Барса и на Реал во некои наврати им се давало судиска помош, ретки биле тие ситуации каде двата тима или еден од нив да биде апла оштетуван, нешто што е скроз различно годинава.

Него, сериозен за болдираното ?

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Знам, не сте навикнати да прават грешки на ваша штета. Ама ајде, ќе се навикнете. Не рекле за џабе, све се враќа - све се плаќа.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Па таман работа да имало потреба, за Примера правиме муабет а не за Коњари некоја лига. :)

Во изминативе години во Примера и на Барса и на Реал во некои наврати им се давало судиска помош, ретки биле тие ситуации каде двата тима или еден од нив да биде апла оштетуван, нешто што е скроз различно годинава.

Него, сериозен за болдираното ?
Така е зборот. А и у споредба со „неправдите“ кои му биле нанесени на Реал, може да се каже како една. :)

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Сите овие дискусии ги водите највеке поради тоа што последниов период немате осетено шо значи судија да те ебе. И не се бунете дека имате толку малце пенали добиено годинава, зашо на пример не речете колку пати у последниве 3 години имате црвен картон добиено.
Или вие бевте светците шо не праите фаули.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Сите овие дискусии ги водите највеке поради тоа што последниов период немате осетено шо значи судија да те ебе. И не се бунете дека имате толку малце пенали добиено годинава, зашо на пример не речете колку пати у последниве 3 години имате црвен картон добиено.
Не е работата за светци, работата е што играчите на Барса не играат грубо, не практикуваат груб фудбал.
Кога веќе ги спомна последните 3 години, јас ти гарантирам дека нема да најдеш повеќе од 3 фаула за црвен картон, а пак од друга страна ќе ти најдам пута три ситуации каде не сме добиле пенал за ситуација каде у 90 % се суди истото.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Не е работата за светци, работата е што играчите на Барса не играат грубо, не практикуваат груб фудбал.
Кога веќе ги спомна последните 3 години, јас ти гарантирам дека нема да најдеш повеќе од 3 фаула за црвен картон, а пак од друга страна ќе ти најдам пута три ситуации каде не сме добиле пенал за ситуација каде у 90 % се суди истото.
Не е работата значи да барам фаули и да ја студирам секоја утакмица, онака просечно нормално е секој тим да добие по некој црвен картон во текот на годината. На крај краева, ете лично ме интересира како би се снашла екипата, како би реагирала со мањак. Тоа би сакал да го видам, а не дека ке се заситам ако сте добиле црвен и ке славам. Разбирам дека годинава ве оштетија у пар наврати судиите, али доста пати и ви помогнале у блисково минато. Тоа е нормално, секој тим некогаш добива у корист, но некогаш и губи. Моментално вие губите, за разлика од пред извесно време, коа јас(а и многумина уште) сметаат дека ви се поклонувале некој одлуки. Доколку ситуацијава со судиските одлуки беше потполно иста, но вие бевте први, сигурно дека ке се водеше истиов муабет, само ние ке бевме тие што се буниме, а вие во нашава моментална улога, нели ? :)

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Не е работата значи да барам фаули и да ја студирам секоја утакмица, онака просечно нормално е секој тим да добие по некој црвен картон во текот на годината. На крај краева, ете лично ме интересира како би се снашла екипата, како би реагирала со мањак. Тоа би сакал да го видам, а не дека ке се заситам ако сте добиле црвен и ке славам. Разбирам дека годинава ве оштетија у пар наврати судиите, али доста пати и ви помогнале у блисково минато. Тоа е нормално, секој тим некогаш добива у корист, но некогаш и губи. Моментално вие губите, за разлика од пред извесно време, коа јас(а и многумина уште) сметаат дека ви се поклонувале некој одлуки. Доколку ситуацијава со судиските одлуки беше потполно иста, но вие бевте први, сигурно дека ке се водеше истиов муабет, само ние ке бевме тие што се буниме, а вие во нашава моментална улога, нели ? :)

Види, еве поточно со бројка. Барса од кога ја превзема Пеп има добиено до сега точно 13 црвени картони, мислам дека е бројка која колку толку може да се забележи.
Така да у вода ви паѓа тоа дека не им се даваат црвени картони. А и од марс се забележува дека тимот воопшто не игра и не практикува груб фудбал. :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Види, еве поточно со бројка. Барса од кога ја превзема Пеп има добиено до сега точно 13 црвени картони, мислам дека е бројка која колку толку може да се забележи.
Така да у вода ви паѓа тоа дека не им се даваат црвени картони. А и од марс се забележува дека тимот воопшто не игра и не практикува груб фудбал. :)
Според мене практикувате многу груб и дрзок фудбал кога сте у негатива. Али според мене, да не влагаме у глупа дискусија, ќе видиме у некој таков случај ако има, дали сум у право... :)

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Според мене практикувате многу груб и дрзок фудбал кога сте у негатива. Али според мене, да не влагаме у глупа дискусија, ќе видиме у некој таков случај ако има, дали сум у право... :)
Може, не сум приметил пошто ретко сме биле у негатива. :)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Шо убав месец има барса сеа, у март ќе биде 15 бода разлика, тек тогаш ќе бидат криви судиите :ROFLMAO:

I

IBIZA SOUND

Гостин
vie ste poznati povike po grubata igra :)

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Судиите многу пати не оштетиле годинава али пак не ја гледам толку вината во нив колку нашиот тим.
Судиите не се криви баш поради ова:
1)Сосиедат на гости имаме победа во рака т.е 2:0 после првиот дел , примаме дебилни 2 гола-тоа е слабост на тимот,не на судијата.

2)Валенсија гости-Премногу слабо полувреме,можевме комотно да губиме и повеќе од 2:1,на крај имавме дури зицер позиција на Виља која не ја искосристи за победа-повторно слабост на тимот

3)Севиља на домашен-Тотално се затвори,имавме и меч топка т.е пенал во задната минута-Не искористивме-Слабост на тимот.

4)Билбао на гости-Имаме водство ,но 90 мин.Пике прави глупост-Слабост на тимот.

5)Еспањол гости-Тука требаше да имаме пенал,но судијата не се одлучи да ни го даде.Пак нема да кривам,имавме водство и пак опуштање на крајот.-Голема слабост.

6)Виљареал-Катастрофална игра,незаслуживме за 3 бода.Факт!

Колку и да ме нервира фактот што реал е 7 бода предност,но да бидеме реални нити заслуживме за повеќе.Катастрофално играме на гостувањата(се сомневам дека дури и да беа свирени пенали,и да не беа свирени офсајди кога не постојеа ,се сомневам дека ќе победевме оти играме преслабо на гости).

Реал не е ништо посилен од оној Реал минатата сезона но ние паднавме оваа сезона и затоа имаме таков заостаток од -7.

Сума сумарум: Судиите се најмалку криви за овие минус 7,сами сме криви.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Реал не е ништо посилен од оној Реал минатата сезона но ние паднавме оваа сезона и затоа имаме таков заостаток од -7.
Точно така дека Барса е падната сезонава ама и Реал има напредок, лани не си ги газеше слабиве, туку дозволуваше и киксови, а оваа сезона од Леванте и Сантандер, никој освен Барса не успеа да им земе бод у сите натпреварувања, реално да гледаме.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Точно така дека Барса е падната сезонава ама и Реал има напредок, лани не си ги газеше слабиве, туку дозволуваше и киксови, а оваа сезона од Леванте и Сантандер, никој освен Барса не успеа да им земе бод у сите натпреварувања, реално да гледаме.
Ист,тотално ист е Реал годинава од тој Реал лани.Во играта не велам не,има прогрес.Резултатите се идентични.Ако не се лажам,лани првата полусезона имавте еден пораз од Барса(на гости),нерешено со Леванте(исто на гости) и мислам нерешен резулат со некого(со Алмериа во гости ако не ме лаже меморијава) и пораз од осасуна на гости.Годинава сте слични,само на местото на Алмериа,стави го сантандер.

Значи,во играта има прогрес,тоа не оспорувам али резултатски т.е по освоените бодови сте исти како лани.

Вториот дел од сезоната имавте дома порази од Зарагоса и од Хихон и нерешен со Мајорка.

Сума сумарум:резултатски сте исти,разликата е тоа што играта има мал прогрес.

Kajgana Shop

На врв Bottom