Primera División 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011-12 во Примера Дивизион?

• Вкупно гласачи
    123
  • Гласањето е завршено на .

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Браво, памтњаковиќу!
Он нема да се буни нигде, само немој и вие да серете овде дека некој намерно вас ве оштетувал оваа сезона за да не бидете шампиони. Кога е нешто против вас, одма изигравате многу паметни овде, “жали се во федерација“ и слично, а што плачете 2-3 неделе више тоа беше ок нели?
Може да не ме замарате со 14 годишниве коментари? Не сте интересни по 20 страни на полните со плачење и жалење те едните за судиите те другите за судиите, ако стварно е така пополнете приговор и пуштете на федерација сериозно да ви го разгледа предметот. Ајде најди кај серам дека намерно „нас“ не оштетувале судиите. Реал е ист како минатата година горе-доле, Барса киксира со помалите тимови и АКО Реал стигне до титула (има уште пола сезона) Барса сами ќе си бидат криви за тоа али нормално треба да си мрднат или да немаш поим од спорт за да мислиш дека еден тим нон стоп ќе биде на врвот во секое првенство.
Смирете страсти 90% од навивачиве тука на Реал и Барса не знаат на карта да ја покажат Шпанија, ми се прават којзнае какви навивачи, а не биле на ниедна утакмица на „нивниот“ тим.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.606
Поени од реакции
14.446
Смирете страсти 90% од навивачиве тука на Реал и Барса не знаат на карта да ја покажат Шпанија, ми се прават којзнае какви навивачи, а не биле на ниедна утакмица на „нивниот“ тим.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Cool story bro оди дркај го сега на некој коментар од Хозе, Роналдо или Пепе.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Добро бе сериозно нели ви е веќе досадно?

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Може да не ме замарате со 14 годишниве коментари? Не сте интересни по 20 страни на полните со плачење и жалење те едните за судиите те другите за судиите, ако стварно е така пополнете приговор и пуштете на федерација сериозно да ви го разгледа предметот. Ајде најди кај серам дека намерно „нас“ не оштетувале судиите. Реал е ист како минатата година горе-доле, Барса киксира со помалите тимови и АКО Реал стигне до титула (има уште пола сезона) Барса сами ќе си бидат криви за тоа али нормално треба да си мрднат или да немаш поим од спорт за да мислиш дека еден тим нон стоп ќе биде на врвот во секое првенство.
Ајде, еве ти уште едно браво! Се гледа дека ти си најпаметен, нема што.

Ја па све мислев дека форумов е за дискусија, а тоа да ти бил за гледање во него како теле во шарена врата. Се извинуем, паметњаковиќу.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.606
Поени од реакции
14.446
Cool story bro оди дркај го сега на некој коментар од Хозе, Роналдо или Пепе.
Свесен ли си и самиот каква глупост тресна со тоа дека се правиме кој знае какви навивачи а не сме биле на ни еден натпревар на нашиот тим ?

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Ајде, еве ти уште едно браво! Се гледа дека ти си најпаметен, нема што.

Ја па све мислев дека форумов е за дискусија, а тоа да ти бил за гледање во него како теле во шарена врата. Се извинуем, паметњаковиќу.
Ако дискусија за тебе е Цигани, Задрид, Фарса, Судии, Педери итн. тогаш топ продолжи само не ми реплицирај мене или ако сакаш реплицирај само не знам дали ќе ти вратам. Извинето ти е.

Свесен ли си и самиот каква глупост тресна со тоа дека се правиме кој знае какви навивачи а не сме биле на ни еден натпревар на нашиот тим ?
Не реков конкретно за тебе, пролистај малце по фан клубот твој и останатите би требало да увидиш тоа што го зборувам. Не ми текнува ти што и како имаш коментирано така да може и за тебе да важи истото.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ако дискусија за тебе е Цигани, Задрид, Фарса, Судии, Педери итн. тогаш топ продолжи само не ми реплицирај мене или ако сакаш реплицирај само не знам дали ќе ти вратам. Извинето ти е.

Не реков конкретно за тебе, пролистај малце по фан клубот твој и останатите би требало да увидиш тоа што го зборувам. Не ми текнува ти што и како имаш коментирано така да може и за тебе да важи истото.
Најди ми ваков пост па после збори.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Најди ми ваков пост па после збори.
Сериозен си? Било каде наназад на оваа тема или на сите Ел Класико теми 90% е тоа „дискусијата“ и во фанклуб Реал и Барса после секоја меѓусебна утакмица или кај што има „спорна“ ситуација.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Сериозен си? Било каде наназад на оваа тема или на сите Ел Класико теми 90% е тоа „дискусијата“ и во фанклуб Реал и Барса после секоја меѓусебна утакмица или кај што има „спорна“ ситуација.
Мој пост мислев, не општо.

Нема врска, дали ќе пишеш дека е лоша темата на муабет или не, све исто. Пак ќе има такви глупости, зошто овде има деца и од 10 години што пишуваат, па нема да те сфатат у никој случај.
А мене муабетот ми беше да не генерализирате некои работи, ништо друго. Поздрав.

I

IBIZA SOUND

Гостин
од минатата недела кога се дозна дека реал ке биде малку посигурен бо титулата во шпанија,нивните навивачи цела недела свршуваат :)
а и како нема да свршуваат кутрите кога 3 години постат,3 години не се умрсиле:pos:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Aјде малце да ви ја сменам дискусијата. :)

Денес ќе се соочат Атлетик Билбао-Еспањол, ова ќе биде многу интересен натпревар бидејќи и двете екипи сакаат да го земат четвртото место кое ќе ги однеси во ЛШ. Еспањол моментално е на петото место на табелата, а Атлетик на шестата позиција и разликата помеѓу овие два клубови е само 2 бодови. На четвртото место е екипата која сезонава изненади, Леванте. Леванте има исто бодови со Еспањол но подобра гол разлика (+2 голови) и ќе му гостува на Расинг Сантандер кој доколку сака да се оддалечи од опасната зона мора победи. Во случај Виљареал да киксни со Севиља на Сантандер ќе му биде доволно и реми за да не падни во едно од трите места кои водат во Сегунда. Да се навратиме на натпреварот Билбао-Еспањол, во последните 4 натпревари Билбао има само 1 победа, а Еспањол 3 победи. Очекувам натпреваров да биде проследен со одлична игра и многу голови. Моја прогноза за натпреваров е тесна победа на баскијцине бидејќи кога играат пред домашна публика се скоро одлични. Со победа баскијцине би се искачиле на четвртото место имајќи 31 бод и подобра гол разлика од Леванте (доколку Леванте киксни).

Утре ќе се играат два дерби натпревари. (Атл.Мадрид-Валенсија и Севиља-Виљареал).
Гарантирам дека утре на Висенте Калдерон дуелот помеѓу овие две ќе биде одличен.
Интересно е тоа што Атл.Мадрид нема примено гол од кога Симеоне е на нивната клупа и имаат 3 победи и едно реми. И на последните 4 гостувања на Валенсија на Калдерон Атлетико има 3 победи. На домашен терен Атлетико се трета најдобра екипа позади Реал Мадрид и Барселона со 21 освоени бодови. А од друга страна Валенсија е трета најдобра екипа кога се во прашања гостувањата освојувајќи 16 бодови. Со победа Атлетико би се приближиле до четвртата позиција, а доколку победат Валенсија би се приближиле колку-толку до Барселона и би ја зацврстиле третата позиција. И двете екипи ќе влезат силно мотивирани во овој натпревар и мислам дека вреди да се гледа овој натпревар.
Севиља-Виљареал и двете екипи сезонава ме разочараа. Очекував многу повеќе од двете екипи, посебно од Севиља но да се надеваме дека за брзо време ќе се вратат во победничките серии.
Пишав и погоре дека ако Виљареал сака да излезе од зоната за испаѓање мора да им се поклопат коцките. Пораз на Расинг од Леванте и победа на Виљареал со Севиља би ги извадило од зоната за испаѓање. Меѓутоа мислам дека тоа ќе биде ептен тешко за Виљареал бидејќи сезонава играат многу слабо. На Санчез Писхуан Севиља е тежок противник за секоја екипа, публиката секогаш ствара одлична атмосфера и се дванаесетиот играч на Севиља.
Како и да е јас очекувам сензација од жолтата подморница.

Има многу комбинации што можат да се случат ова коло и да се измешаат позициите на табелата (освен на првите три).

Толку од мене, можите да се навратите на безвезните дискусии кои немаат крај. :)

Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom