Прилепчани спортуваат | недела , 15:00 - 16:30, Сала Македонија|

• Креатор на темата Креатор на темата Red John
  • Време на започнување Време на започнување
АЈ БЕ! ШО МУ ФАЛЕШЕ НА ДЕТЕТО ДУРИ ИГРАШЕ СО ТЕБЕ ?! СЕА НЕ СЕ ПРАЈ И ТИ НА БУДАЛА[DOUBLEPOST=1417971109][/DOUBLEPOST]Шо е до мене, чим не се полни квотата од 12, слободно викајте играчи. 12 не 13, 12 ко шо си беше, нема Раде да е 13ти, ако е 12ти игра цела утакмица. Преку кур вејче. Ако сакате со по 1 замена че си кажите навреме. Па на кој му се игра нека игра. Секој шо че почни кавги и глупости, та му е последна утакмица, од наредната слободно можи да иди, ама че си седи на трибини, со нас појче не игра. Па да видиме како че биди. Кој е за нека си кажи одма

Претпоставувам ова се однесува на мене, бидејќи јас го викнав детето што го шутираше со топката, тоа беше како капак на сето тоа, но сакам да земите во предвид тоа што на пријавени шест или седум играчи од форум јас барав играчи, трошејќи кредит ( нема врска тоа ама ќе го спомнам) за да потполнам со играчи и да не пропадни терминот. Исто така и претходно кога викнав други деца (исто фалеа неколку души) ми рекоа дека му дофрлале нешто, но не обрнав внимание толку. Незгодно ми падна за човекот што го викнав денес, полупрофесионален фудбалер да потрчаме малце поинтересен фудбал да биди, но изгледа не ја бива работата.

И пак ќе речам, земете во предвид дека трчав и барав играчи за да не пропадни терминот и никогаш никому не сум му замерил нешто, но сега ја претеравте и доста толерирав.

Асен, буквално никој не ми смета. Јас кога се карам се карам во терен од што сум over competitive, ама надвор од терен на никого ништо не сум му рекол.
Што беше она од Јове кога се качивме горе во стил „јас че му кажам на Дуле, нека се качи“? Детето не беше ни прво ни последно што го удриле со топка, и претходно се имаме карано. Што да кажи Раде? Секоја утакмица му се дерат, закануваат и му караат. Мене тој момако(не памтам ни кој го донесе) шо че ми ја кршеше глата?

Значи за што и да се караме нека остани на терен, а не горе на трибина или не дај Боже надвор.
Кажете тука што/кој ви смета, нема потреба од hard feelings.

Ок ајде јас не играм повеќе...... :/

И шо мубет е овај дај кажи ми сеа ?! Ти рече некој да не играш ?...Те спомна некој претходно ?

За ситуациите шо се случија дури игравме, НИКОЈ не беше крив освен ТИ. Детето ништо не напрај, ама го зеде ти на пик ради некоја ти само тебе позната причина и почна да го тормозиш......И шо потег беше тој, да ја пуцниш топката во него ?! Или да му се закануваш дека ако стави уште еднаш рака на тебе че го лупниш од пархет, те тргал. ПА БАРАЈ ФАУЛ БЕ!!! ОТИ ДО ТОГАШ НЕ ПОБАРА ФАУЛ ?! Башка, ја, Соте, и милион други секош „ ставаме рака на некој“ дури чуваме. Ја колку туркам и какви туркања сум добил, со Емил колку пати сме се сконтрале, па никој никош онака не изреагирал. Братучед си ми, и че те бранам секош, ама денеска немаше ни еден момент со кој можам да те одбранам.

И океј, заврши утакмицата/моменто, готово, КРАЈ. ШО СЕ КАРАТЕ УШТЕ ПО УТАКМИЦА МЕНЕ НЕ МИ ЈАСНО ?! Ами за забава играме мајка му стара, не за да се тепаме нон стоп.
Шо муабети сте праеле после утакмица, не знам. Скроз ме изнервиравте, не можев уште 5 минути со вас да поминам а да не ве испцујам. Не се однесува ова на тебе Душко, на сите се однесува. ШО СЕ ЗАМИСЛУВАТЕ ВИЕ БЕ ?! СЕКОЈ УТАКМИЦА НЕКОЈ ДА МИ ИЗИГРАВА ПРИМАДОНА !!! На овај ова не му чинело на овај она не му чинело. Го тргнал, го пуцнал, му окарал мајка или го дупнал од дриблање, шо да е, че најдите да се жалите за нешто. ПОСЛЕДНИВЕ 2 МЕСЕЦИ СЕКОЈ ЗА НЕШТО СЕ ЖАЛИ.

- Раде се жали не играл. КАКО ДА ИГРАШ СО ДВЕ ЛЕВИ БЕ БРАТ ?! Да ти речам да не идиш не ти велам, иди. Ама неможи да бараш нешто шо не си заслужил.

- Марјан ми се жали пред некој термин, оти не играте, ради некоја глупа причина ја спомна, на крај па со Душко се сконтравте.

- Асен и Емил ми се жала за нешто шо се десило на утакмица. АМА БУКВАЛНО СЕКОЈА УТАКМИЦА. ЕДНА НЕ ПРОПУШТАТЕ.

- Тихо се жали за време на утакмица и после то, не трчате, не знајте, кутрио че земи цела сала че ја изора, после друг му е крив.

- Тале и Марјан зедоја лом се напраја Пеџа и Коп ко дојдоа.

- Еве денеска сте се жалеле, да играме само форумџии. Прва работа, играме само форумџии, освен ко че нема доволно пријвено. Тогаш бараме лујџе. И муабето не е кој лујџе и шо лујџе, важно нека има да изиграме. Втора работа, пола почнавте да играте, оти некој друг ве викна. Можи сте напрајле профил, можи не. Не битно, никој ништо не коменитра. Ако ја тераме така, само „формуџии“ тогаш да ја тераме така. Че бидиме 7мина се на се, па че видиме шо фудбал че падни тогаш. Оти тие шо има профил, само за колку да се пиша во темава, ја не ги сметам за формуџии.

ПА ЧЕ ВИ РЕЧАМ !!! Ич не ми е гајле, кој че ми се налути после муабетов, ич не ми е гајле дали некој че се навреди. СРЕДЕТЕ СЕ ПРВО, да се договориме дека кој прај проблеми на и после утакмица, појче нема со нас да игра, па че играме. Оти вака нема игра.

И ПА ДА СЕ ПОВТОРАМ, ДА НЕ НЕБЕВ ЈАСЕН ПРЕТХОДНО @duskopetreski НИГДЕ НЕ ТЕ СПОМНАВ ВО ПРЕТХОДНИО МОЈ МУАБЕТ. НИКОЈ не ти вели да не играш. АПСОЛУТНО НИКОЈ. Али со то шо се пронајде во коментарите, покажува дека знајш дека згреши, и то е добра работа :)

До следно глеање, кога и да е. КОЈВЕБА

@Mojso

Не се сеќавам јас за што се имам жалано, само имам прокоментирано. И ако жалам за пропуштена шанса и речам нешто, тоа го велам пред се за себе си, затоа што не успеав да постигнам гол или правилно подадам топка.

Или пак... ако мислиш за тоа што се бунам некогаш за некојси фаул, тогаш тоа е за мојот тим затоа што е фаул.

Друга работа не знам за што сум се жалел, на фб или овде на форум.[DOUBLEPOST=1417982567][/DOUBLEPOST]
Асен, буквално никој не ми смета. Јас кога се карам се карам во терен од што сум over competitive, ама надвор од терен на никого ништо не сум му рекол.
Што беше она од Јове кога се качивме горе во стил „јас че му кажам на Дуле, нека се качи“? Детето не беше ни прво ни последно што го удриле со топка, и претходно се имаме карано. Што да кажи Раде? Секоја утакмица му се дерат, закануваат и му караат. Мене тој момако(не памтам ни кој го донесе) шо че ми ја кршеше глата?

Значи за што и да се караме нека остани на терен, а не горе на трибина или не дај Боже надвор.
Кажете тука што/кој ви смета, нема потреба од hard feelings.

Види, не сум му старател ни на едниот ни на другиот и да се согласувам можеби малку беше остар и агресивен. Но, мене ми беше срам затоа што јас му реков да го донеси детето (мада не е дете за мене, постар е :D) за да изиграме фудбал, поинтересен. И што се случи?

-Се расправате со него за да не го допира затоа што ќе летал на трибини. Тоа не е предупредување, односно закана?

И каде си видел ти фудбал без никаков контакт, значи не знам како да објаснам и на крај краева има фаул. И поштено се подава топката, а не да го шутира или едноставно остави ја и нека си ја земе самиот, а ти дотогаш врати се на својата позиција.

И!

Ако некој го толерира тоа како што го посочи Раде, негов проблем. Некој не толерира такви работи, мада фино поштено си излезе и рече дека не игра повеќе. Што е разбирливо и очекувано за човек што иди меѓу скоро сите непознати лица и се чувствува загрозен.

Последно уредено од модератор:
Tolku bese silen sutot so deteto ziva ja fati....ako sakav da bidi silna mislam deka vo najmala raka ke mu bese tesko da ostani na noze. Nz kako se krena tolkava fama okolu ova ko nz so da bese.....
A za vlecenje za dres 30 min uste sum spremen da go pratam na tribini POLUPROFESIONALECOT

I toa so tribinite bese najmalce 5-6 predupreduvanje....kako sekoj razbran covek bi trebalo da prekini posle prvite predupreduvanja, a toa so faulite baranje ako saka Asen ke igrame vo razlicni timovi idniot pat pa jas ce go drzam za dres cela utakmica da vidam dali ce se nervira ili ne, pa neka bara i 500 fauli ako saka.

Момци, јас само сакам да кажам дека два пати играв со вас, во распон од неколку месеца и двата пати се гледаше дека има некоја позитивна хемија меѓу вас. Немој за глупости да си го уништите тоа.

Ви ја пратам темава, драги сте ми, поготово со тие кои што имам чест контакт што на форум што лично и само сакам да кажам дека Мојсо (за она што можам да посочам, не за конкретни ситуации) е во право. Тоа што се случува на паркет, нека остане таму. Не си ја рушете дружбата, фини луѓе сте сите.

Поздрав и се надевам дека за следно мое доаѓање во ПП, традицијата сеуште ќе биде задржана, со играње фудбал секој викенд :)

Момци, јас само сакам да кажам дека два пати играв со вас, во распон од неколку месеца и двата пати се гледаше дека има некоја позитивна хемија меѓу вас. Немој за глупости да си го уништите тоа.

Ви ја пратам темава, драги сте ми, поготово со тие кои што имам чест контакт што на форум што лично и само сакам да кажам дека Мојсо (за она што можам да посочам, не за конкретни ситуации) е во право. Тоа што се случува на паркет, нека остане таму. Не си ја рушете дружбата, фини луѓе сте сите.

Поздрав и се надевам дека за следно мое доаѓање во ПП, традицијата сеуште ќе биде задржана, со играње фудбал секој викенд :)
Vo pravo si bukvalno za site koi se dojdeni od forum, (iako baska od fudbalot so nikoj ne sum vo drustvo perfektni decki se) tie sto bea tuka koga igrase so nas i na mogila i v sala i da e pak taa ekipa pak ke ja ima istata hemija i keif za fudbal.

Не разговарам веќе на таа тема. Човекот што го викнав веќе нема да те трга, ќе играме кајганџиски фудбал, макар и на скратени голови. Немам веќе желба и интерес да викам играчи и да има вакви ситуации, па после јас да се срамам.

Фини дечки и фудбал играме за рекреација. И по некоја логика ова не би требало да се пишува на јавен форум каде секој може да прочита, нели @Peja989 ?

Последно уредено од модератор:
Асен брат, види, тоа си се ваши интерни работи. Јас нит сакам нит можам реално да завземам нечиј став. Фино би било интерно да си ги решите проблемите (мада јас ова не го гледам како проблем туку ново настаната ситуација која брзо ќе се оправи).

Пишав само зошто цело време ви ја следам темава, ве знам, кој помалку кој повеќе и сакав да кажам дека треба да поминете низ некои вакви несогласувања за да продолжите со примарната цел, дружба.

Мое мислење е следново : Шо се однесува на денешниов проблем помејџу Душко и детето, че го поддржам Мојсо и мислам дека Дуле ептен избрза со то шо ја пуцна топката во него и забележав дека остана збунет и тој сфати тогаш дека напрај грешка.. Иначе после закаанувањата на трибини јас нема то да го коментирам. Друга работа Раде. Јас мислам дека ако си се пријавил во првите 12 нека си игра стандард.. то шо си нема тој свое јас и шо не знај да кажи дека сака да игра и дека нејчи да седи на клупа то си е негов проблем. не гледам зошто да не продолжиме да играме истава екипа. забележав последниве неколку пати екипите после нас секогаш шо игра се различни. т.е не се исти лујџе и не верувам да има стален термин. Ако можи некој да праша да се јави дали е слободен и ако можи да го преместиме би било супер. јебига.. сите сакаме во 3 фамилијарно да се видиме. А за груба игра сите играме грубо.. еве јас погрубо играм.. тргам влечам мавам али не пиштам ко че ме удра.. ај останете ми со здравје.. :oleee:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom