Пријателство за (прв) секс па врска - добро или лошо?

• Креатор на темата Креатор на темата HalfAlive
  • Време на започнување Време на започнување
Доколку жената има повеќе сексуални партнери и оргазмира со повеќето од нив, тоа значи дека ќе си го усоврши оргазмот повеќе и ќе биде поспремна да раѓа. Заради тоа обично се вели „жена без двајца/тројца/петорица/_______ (внеси број) не умира“, што всушност не е точно: жената има за задача да си го припреми телото да ѝ биде спремно за да раѓа деца. Дали тоа ќе го прави со повеќе сексуални партнери или само со еден или со мастурбирање е апсолутно небитно - тоа е избор на жената (или, во некои случаи, околностите во коишто се нашла).

Затоа сметам дека е беспредметно да се дискутира дали е подобро жената да има повеќе сексуални партнери цел живот или само еден или пак ниеден (и да си го направи детето на вештачки начин или пак да го посвои) - секој случај е уникатен сам за себе и нема никакво правило. Инстинктивно секоја жена сака да раѓа и има деца и ќе се потруди да созрее до тој степен; на кој начин ќе стаса до таму е индивидуално.
Или со други зборови да се подготви да биде истренирана 'роспија која и по раѓањето ќе сака да си ја одржи мускулатурата на матката во одлична состојба за понатамошно раѓање менувајќи најразлични должини и ширини.Да се спреми да раѓа деца? Не пријателе,за тоа нема припрема,природата си го завршила своето со хормони и генетика како и кај сите родови и видови во светов на кои не им треба тренинг,па затоа остануваат интересни за дебата од социолошки аспект само оние се повеќе зачестени фригидни и нарцисоидни кучки на кои ни 20 мажи не им се доста за да сватат дека имаат проблем со егото а не со мажите и нивните пениси.Али нели,се е индивидуално па така и моето размислување. :)

Ако одам со еден само затоа што не знам што ке биди со другиот и само заради резерва немам право да се бунам затоашто што и да ми направил сум заслужила:cenzura:
--- надополнето: 2 февруари 2014 во 01:12 ---
Извини на мојата искреност и директност,кога му ја даваше невиноста што мислеше ? дека тоа е нешто што секој ден се прави толку многу што забораваш кога си го направил прв пат.. ? чудна е психата на човекот.. скоро сите што ја изгубиле невиноста (женски) САКААТ ДА УМРАТ,КУКААТ,НЕСРЕЌНИ И БЕЗНАДЕЖНИ ЖИВИ МРТОВЦИ,чудно како нешто што е уживање предизвикува чуство за да се посегне по својот живот.. тоа драга моја требаше да го размислиш пред да одлучиш да се издупиш затоа што немаш контрола над споствениот живот,дозволуваш други да го диктираат и манипулираат.. искрено да ти кажам не знам што ми е помизерно во твојот текст,пази ги спојувањава на реченициве:

,,ja изгубив невиноста. Од љубопитност можеби'' + ,,тоа го сакав со целата душа и го направив'' + ,,Ќе уживам во животот'' = ,,Мојот живот се претвори во пекол и најдобро е јас да умрам''

а како бонус,што искрено прв пат во мојот живот слушам ,,ми рече најголем проблем е што си девица''.. :eek:

да сумирам,си ја изгубила невиноста на тотално најглупавиот начин,добрата вест е што 90% ја губат така,што не си единствена иако е пак најглупаво,да правиш нешто а не знаеш ни што правиш,ни со кого,ни зошто,ни која е целта на тоа,ни каков е крајот на оваа драматична голгота... кога ќе размислам ништо не знаеш,затоа што си од двајцата изманипулирана до лудило... само што едниов те искористил а другиов се кае за неговата квази-''конзервативност''(!?),мој совет ти е пробај да ја вратиш(ако воопшто некогаш си ја имала) контролата над својот сопствен живот,и седни да размислиш што правиш со себе,свати дека те искористуваат и тоа физички... запрашај се на што личиш.. помири се со фактот
ПРАВИШ ГРЕШКА = ЈА ПЛАЌАШ (закон на универзумот),ти си ја платила,те искористиле,затоа размисли што правиш,да не го повтроувам тоа со контролата,и не биди кукавица, да посегнуваш по својот живот,такви ги има многу што засерат како тебе ОД ЉУБОПИТНОСТ И ЌЕ УЖИВАМ па после ЌЕ СЕ УБИЈАМ,пробај да бидеш нешто друго,што ќе се гордееш сама со себе а не да се срамиш и да плукаш на себе.. и уште еднаш извини што сум искрен и директен,таков сум..

п.с ПРАШАЊЕ ДО СИНДИКАТОТ НА ИСКИНАТИ,ЛОШО Е ДА БИДЕШ КОНЗЕРВАТИВЕН А ДОБРО Е ДА БИДЕШ МОДЕРЕН И ДА САКАШ ДА СЕ УБИЕШ А ? се надевам дека некоја ќе има храброст да каже.. што чисто сумјам..
Добра ти е теоријата дека секој треба да биди невин и дека треба да има во живото само еден партнер ама во пракса никој не те толерира фазла од шест месеци ако не стапите во такви физички контакти и не е гаранција дека ке е со тебе дур си жив......едноставно се случува да ти скурчи...И не е некоја си голема работа...луге по двајсе години брак се остават со три деца и без проблем си наоѓаат друг партнер па за една невиност ке и пра проблем...Имај на ум дека и женските имаат свои хормони и дива сексуална потреба некој да ги издоминира...

Ако одам со еден само затоа што не знам што ке биди со другиот и само заради резерва немам право да се бунам затоашто што и да ми направил сум заслужила:cenzura:
--- надополнето: 2 февруари 2014 во 01:12 ---

Добра ти е теоријата дека секој треба да биди невин и дека треба да има во живото само еден партнер ама во пракса никој не те толерира фазла од шест месеци ако не стапите во такви физички контакти и не е гаранција дека ке е со тебе дур си жив......едноставно се случува да ти скурчи...И не е некоја си голема работа...луге по двајсе години брак се остават со три деца и без проблем си наоѓаат друг партнер па за една невиност ке и пра проблем...

Тоа не е мојата теорија,прво глупаво е да имаш само еден сексуален партнер,поготово за машко,мене како хард-кор конзервативна индивидуа ми смета само тоа масовно светско ебење од 15 години,односно не тоа туку последиците од тоа,еве ти и овде дамава ги наброја,СЕ ДУПАМ ОД ЉУБОПИТНОСТ,ЌЕ УЖИВАМ ВО ЖИВОТОТ и после ЌЕ СЕ УБИЈАМ,НЕ МИ СЕ ЖИВИ.. мене ужасно ме нервира ете тоа,зарем треба да биде човек со 220 кофициент на интелегенција за да проба да го предвиди барем 10% својот живот !?!?!?!? колку треба да си глуп за да се облежиш физички за цел живот со оправдување СЕ ДУПАМ ОД ЉУБОПИТНОСТ,ГАЈЛЕ МИ Е,ГО САКАВ,МИ ВЕТУВАШЕ КУЛИ И ГРАДОВИ,БЕШЕ САМО ЕБЕН ЛАЖНО,МАЈКУ МУ ЕБАМ... ејјјјјјјјјјјј лудилооо !!!

Тоа не е мојата теорија,прво глупаво е да имаш само еден сексуален партнер,поготово за машко,мене како хард-кор конзервативна индивидуа ми смета само тоа масовно светско ебење од 15 години,односно не тоа туку последиците од тоа,еве ти и овде дамава ги наброја,СЕ ДУПАМ ОД ЉУБОПИТНОСТ,ЌЕ УЖИВАМ ВО ЖИВОТОТ и после ЌЕ СЕ УБИЈАМ,НЕ МИ СЕ ЖИВИ.. мене ужасно ме нервира ете тоа,зарем треба да биде човек со 220 кофициент на интелегенција за да проба да го предвиди барем 10% својот живот !?!?!?!? колку треба да си глуп за да се облежиш физички за цел живот со оправдување СЕ ДУПАМ ОД ЉУБОПИТНОСТ,ГАЈЛЕ МИ Е,ГО САКАВ,МИ ВЕТУВАШЕ КУЛИ И ГРАДОВИ,БЕШЕ САМО ЕБЕН ЛАЖНО,МАЈКУ МУ ЕБАМ... ејјјјјјјјјјјј лудилооо !!!
Зато требало да си купи еден вибратор и да си пружа задоволство само на себеси и на никој друг да му ја дај таја чест прв свечено да ја пробуши ....

Фактички и напрајл услуга и таја него го искористила....

Зато требало да си купи еден вибратор и да си пружа задоволство само на себеси и на никој друг да му ја дај таја чест прв свечено да ја пробуши ....

Немој и ти сеа така,зошто ние машките да не ја користиме наивноста на овие глупачиве,поарно е да ја лажеш со каранфил него да купи вибратор...

Немој и ти сеа така,зошто ние машките да не ја користиме наивноста на овие глупачиве,поарно е да ја лажеш со каранфил него да купи вибратор...
Штрајк со вибратори од синдикатот на искинати.....:D
Нема појке наивности.....

Како тоа ја користите наивноста, тие ве користат како физичка бесплатна работна снага дури се мачите да ги скините.

Фина тема, вообичаени дебати околу мажи и жени за сексот и наеднаш се избацува девојка со теорија на заговор дека хименот не постои. Кајгана те обожавам. :love:

Не сакав да судам што на 25 години некој го има првиот секс пошто е прашање на избор, ама очигледно ПОТРЕБНО е да се има секс пред 25та пошто тоа допринело девојкава да е всушност девојче. Греота ми е шо не знае колку ќе биде повредена коа ќе свати дека тоа што нејзиниот фак бади кога го кажал тоа дека има “љубов“ меѓу нив - уствари го треснал лефтерно за да не му кидне тесна пичка на располагање за бути кол.

Вакви искуства девојки треба порано да праите. Да сфаќате коа маж може да ве прелаже и шо е фрката со сексот и зашо го сакаме.

едит: не ми се верува дека пропагирам секс на рана возраст ама очигледно и 25 годишна апстиненција си има негативни страни

Не сите жени крварат. И нормално е да излезе крв оти местото е многу осетливо и кога прв пат влегува нешто непознато. Боли и крвари. Тоа не е химен, некои жени воопшто не крварат. Девојка која не е невина да има секс во менструација тешко се сомневам дека мажот би приметил воопшто дека не е невина.

Девојче седни да читаш, не се брукај.

Непотребно го издигнавте оргазмот до степен на култ. :)

1. Секс е задоволство.
2. Водење љубов е уметност.
3. А правење деца е трето дванајс.

Не ти држи теоријата, како одминуваат годините, па дури и во менопауза, жената има се` подобар секс. Ослободена е од скрупули, предрасуди, догми, несигурности и сомнежи. Знае што сака и знае како да ужива во тоа. Зборам за среќна, задоволна и реализирана жена. Внатрешно исполнета жена, со искуство и мудрост во неа. Оние другите, несреќните и незадоволните, ионака го чувствуваат како обврска и должност, па среќни се кога ќе се симне од дневниот ред со текот на годините.

1. Точно
2. Точно, со дополнување: извежбан секс = водење љубов
3. Само ако се користи контрацепција кога *не* се прават деца; со други зборови, ако не се случајно направени; со трети зборови, кога *се знае што се прави со водењето љубов*; со четврти зборови, тоа е = извежбано водење љубов.

Следните задебелени: сето тоа е точно - колку повеќе нешто вежбаш, толку подобар стануваш во тоа. Жената во менопаузата влегува на 50-тина години (поправете ме ако грешам) и до тогаш најверојатно ќе имала поминато доволен број на сексови за да си го знае телото, да знае што сака и како тоа да го постигне.

Ако *немала* доволен број на сексови, ќе има размислувања како 25-годишната девојка којашто немала секс до тогаш и според некои нејзините размислувања ќе бидат детинести. Бројот на години нема врска; бројот на партнери нема врска; бројот на *сексови* има врска (нели, мастурбацијата се препорачува за сите, особено кога се сингл, за да не си го заборават телото; жените за да не се фрустрираат, мажите за да избегнат рак на простатата).
--- надополнето: 2 февруари 2014 во 11:52 ---
Или со други зборови [1]да се подготви да биде истренирана 'роспија која и по раѓањето ќе сака да си ја одржи мускулатурата на матката во одлична состојба за понатамошно раѓање менувајќи најразлични должини и ширини[/1].Да се спреми да раѓа деца? Не пријателе,за тоа нема припрема,[2] природата си го завршила своето со хормони и генетика како и кај сите родови и видови во светов на кои не им треба тренинг[/2],па затоа остануваат интересни за дебата од социолошки аспект само оние се повеќе зачестени фригидни и нарцисоидни кучки на кои ни 20 мажи не им се доста за да сватат дека имаат проблем со егото а не со мажите и нивните пениси.Али нели,се е индивидуално па така и моето размислување. :)

[1] Не најразлични должини и ширини, туку најразлични времетраења, пози, локации итн. Бројот на партнери не игра улога - сето тоа може да се направи со еден ист партнер (ако и од негова страна има разбирање и желба за учество, се разбира).

[2] Сакаш да кажеш дека си била спремна кога си влегла во пубертет (на пример на 12 години) да раѓаш деца, како и сите други жени од таа возраст?

лелеле уф уф
а како бе треба да се изгуби невиноста ? да го соберам комшилукот да го видат значајниот момент.Море кешки ко сум се родила да ми го отстранеле тоа хименот па да не морам да се соочувам со изопачени

[1] Не најразлични должини и ширини, туку најразлични времетраења, пози, локации итн. Бројот на партнери не игра улога - сето тоа може да се направи со еден ист партнер (ако и од негова страна има разбирање и желба за учество, се разбира).

[2] Сакаш да кажеш дека си била спремна кога си влегла во пубертет (на пример на 12 години) да раѓаш деца, како и сите други жени од таа возраст?

1.Океј,коректно. :)
2.Отсекогаш ме плашела помислата на премногу машки полови органи во мојата внатрешност и сум добивала нагон на повраќање при помислата на своето тело кое е сум го сметала за свој храм да му дозволам премногу посетители со бесплатен влез само по цена да задоволам животински нагон или уште полошо љубопитност.Не сум родена учена,никој не се родил учен но кочницата е во разумот и интелегенцијата кои се развиваат со читање и разбирање на својата сексуалност а подоцна и разбирање и селектирање на партнерот со кој ќе решиш да ја развиваш практиката.И твоето прашање нема смисла за секој кој барем малку располага со разум и способност за расудување.Слабоста на жените отсекогаш била и ќе биде во срцето и емоциите а на мажите...нажалост,малку подолу. :D

2.Отсекогаш ме плашела помислата на премногу машки полови органи во мојата внатрешност и сум добивала нагон на повраќање при помислата на своето тело кое е сум го сметала за свој храм да му дозволам премногу посетители со бесплатен влез само по цена да задоволам животински нагон или уште полошо љубопитност.Не сум родена учена,никој не се родил учен но кочницата е во разумот и интелегенцијата кои се развиваат со читање и разбирање на својата сексуалност а подоцна и разбирање и селектирање на партнерот со кој ќе решиш да ја развиваш практиката.И твоето прашање нема смисла за секој кој барем малку располага со разум и способност за расудување.Слабоста на жените отсекогаш била и ќе биде во срцето и емоциите а на мажите...нажалост,малку подолу. :D

За да не бидеме цел живот вакви, потребно е ова и особено ова (не е битно на кој начин е дојдено до него и со колку голем или мал број на партнери, или дури и самостојно).

Како знаеш кој партнер има добра пракса, додека не му ја испробаш праксата? На начин којшто *не* вклучува пракса?

едит: не ми се верува дека пропагирам секс на рана возраст ама очигледно и 25 годишна апстиненција си има негативни страни

Огромен напор треба да се размислува рационално... јас предлагам одма за им ја земат невиноста,како што во Америка кога ќе се родат одма им го ваѓаат слепото црево и со ова некако да направат,за да не се мачат да се прашаат ШТО АКО... тешко прашање,едно од најтешките..

За да не бидеме цел живот вакви, потребно е ова и особено ова (не е битно на кој начин е дојдено до него и со колку голем или мал број на партнери, или дури и самостојно).

Како знаеш кој партнер има добра пракса, додека не му ја испробаш праксата? На начин којшто *не* вклучува пракса?
Едноставно,затоа што не ме интересирало да ја испробам бидејќи сум сметала дека како се троши телото се троши и духот особено на жената која има секогаш избор: или ќе го слуша разумот или она доле идентично како и кај мажите.Губењето на сопствениот индетитет ми била секогаш најголемата кочница за да не се приклучам на Епикурејското стадо.А според твојата логика како ќе знам кој е најдобар? Секогаш има подобар и од подобриот и така до недоглед.Која е разликата дали ќе одберам помеѓу двајца или помеѓу дваесет души? :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom