При убод од оса или пчела

• Креатор на темата Креатор на темата Milena*
  • Време на започнување Време на започнување
Имаме пчели 10 сандаци кога одев таму со дедо да вадам мед ме каснаа преку 15

Одма дома мајками со босиљок ме трлаше на местото кај шо е убодот ми помина малце и ајде на доктор сум умрел од бољава :nenene:

Де бре не сме толку лоши.... :pipi:

ако те касни пчела само знам дека тешко грип те фаќа;)
постојат и пчели кои усмртуваат со својот убод,али кај нас немам слушнато да има такви.:toe:

ednas me kasna pcela nad levo oko..(okoto sto mi e za namignuvanje)...picku mater tri dena ne sum shmekal od togas

ednas me kasna pcela nad levo oko..(okoto sto mi e za namignuvanje)...picku mater tri dena ne sum shmekal od togas
со лево намигнуваш :pos2:
а ако застане некоја од десна страна?
или се вртиш обратно:mist:

ако сте алергични на убод од пчела или оса ако немаш таблети против алергија поарно побрзај си на лекар а аком не сте алергични не е страшно само немојте да го иритирате местото на убодот бидејки повеке ке отече а може да се стави ладно бидејки ладното го намалува отокот затоа ставаат и кал и камчиња биејки и тие се јасдни кога ке ги допреш а ако имате и од поновиве методи со медицински масти може и тоа

Мене ме има каснато оса и ставив кал и босилок:toe:и за 2 часа замина:smir:

Си ставаш мраз и ти поминува. Исто така знам и со камче рамно да се истриеш на тоа тоа место и ќе ти помине. :pipi:

Јас при убод на пчела ставам кал но имам видено некои ја земаат тапата страна на ножот и направат како крст врз убодот:toe:

Се вади жалото - осилото доколку е заглавено и се става ладно за да спадне отокот.А за луѓе што се алергични е многу опасно тие би требало да носта некој антихистаминик и веднаш да го испијат или веднаш на лекар да си одат.

Кога бев мал бев на поседок на село кај дедо ми и баба ми и ме искасаа оси. Имав повеќе убоди па ме намачка баба ми со киселина.
Потоа се става мраз за да спадни отокот...

1 во пробуваш да го извадиш осилото оти ако ти е уште на местото кај што си каснат тоа што го ставаш нема ефект за брзо време....после како 2 ро ставаш кал, како 3 то ставаш мраз и како 4 то здрав си како дрен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom