Претставен Volkswagen NCC, алијас Golf Coupe

• Креатор на темата Креатор на темата Torte Mobile
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
На саемот за автомобили во Детроит, премиера доживеа и долго најавуваното Golf Coupe, кое е се уште во концептна форма.
volkswagen_ncc-01.jpg

Сепак, дизајнот најавува дека истиот брзо ќе влезе во серија. Го карактеризираат пред се класични купе линии, со заден дел сличен на оној од Audi A5 Sportback и преден дел преземен од Golf. Во внатрешноста се забележуваат измени во однос на Golf, пред се во средната конзола која е изведена во ретро стил како кај Golf 1 и 2.

Погонот на концептот NCC (New Compact Coupe) е хибриден, со 1,4 литарски TSI бензинец со 150 КС и електричен мотор од 27 КС. Силата од двата мотори, ќе се пренесува преку седум степен автоматски менувач со две спојки. Забрзувањето до стотка ќе изнесува 8,6 секунди, додека максималната брзина е 227 km/h – одличен резултат ако на тоа се додаде и просечната потрошувачка од 4,2 литри на 100 km.

volkswagen_ncc-02.jpg

По надворешните димензии, Golf Coupe е многу близок до Passat – должината изнесува 4,54 метри, додека ширината 1,78 метри. Според тоа, истиот нема да биде конкурент на Scirocco, туку ќе биде купе опција за оние кои нема да можат да си дозволат Passat CC.

Продажбата на овој интересен концепт би требала да почне наредната година, најпрво на американскиот пазар, а доколку има интерес можна е и продажба на европскиот.

volkswagen_ncc-03.jpg

volkswagen_ncc-04.jpg

volkswagen_ncc-05.jpg

volkswagen_ncc-06.jpg

volkswagen_ncc-07.jpg

volkswagen_ncc-08.jpg

volkswagen_ncc-09.jpg

Извор: Koli.com.mk​

Многу личи на Ауди а5 та коа би бирал помеѓу А5 спортбек и Голф би земал Ауди зошо овој голф е бледа копија на А5

Напред Поло, одзади Ауди А5. Се на се супер изгледа се надевам дека нема многу да се разликува од концептпот :smir:

A oд прилика колку ќе му биде цената:smir:

Катастрофа... ова на ништо не личи, најмалку на препознатливиот Голф кој никогаш немал багажник...

А Широко како спортска верзија на VW си е на место, не гледам зошто го исфрлија ова нешто на пазарот.

Џабе промашена инвестиција..

Абе супер е, и нема да биде скапо, далеку поефтино од новиот Пасат, мислам ќе има цена од 15,000 до 20,000 евра. Вака ми се допаѓа по надворешниве линии.:)

Многу личи на Ауди а5 та коа би бирал помеѓу А5 спортбек и Голф би земал Ауди зошо овој голф е бледа копија на А5
Audi a5 е околу 65,000 евра, знам еден другар има такво, заднината им е слична бидејќи Ауди е во VW групацијата, a инаку немаат ништо слично, овој модел има далеку послаб мотор и е поефтин.:)

Премногу копирале ништо свое не вметнале.Инаку надворешниот изглед подобар од Голф па ке биде некаде над 20.000 Евра.Инаку со Аудито е разликата светлосни години.

плукнато на Аудиевата а5-ка... катастрофа!

ај да кажеш Пасатот цеце личи на нешто, ама ова е ужас.

убаво е но не голф, требало друго име да стават, со ова го расипуваат минатото на голфот

и шо назад 2-цац можат да седат. Безвеза

Што се разбирате бре ? VW досега немаа ваква линија и модел...Добар е, мене многу ми се бендисува, супер !
А ако гледате за копирање, скоро сите гледаат еден од друг.

Добро де може ќе се вика Еос или што ја знам ... ова неофицијално име т.е. работно му е NCC а како ќе се вика ќе видиме

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom