Претседател зад решетки

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.167
Поени од реакции
705
Потенцијална ситуација.

Факт 1:Уапсен кумановскиот тутунски бос Бајруш Сејдиу.
*Знаеме кој е капо ди тути капи во тој бизнис, во современа Македонија. Може ли истрагата да се развие до тој степен, да се удри по главата, а не по пипците?
Факт 2:Ре-отворање на прашањето за атентатот врз Глигоров.
*Знаеме кој ќе биде најсомнителен, овојпат со изјави од круцијални сведоци. Дали ќе добие конечен епилог оваа децениска црна дупка во Македонскиот правен поредок?

Има и пар други факти, но ептен тазе ми се гледаат овие :)
Што мислите...може ли за 3-4 години (на пример) да се случи наш бивш претседател да биде осуден?

Си правиме муабет само, без нервози. Анализирам некое можно сценарио.
Повелете.

Потенцијална ситуација.

*Знаеме кој е капо ди тути капи во тој бизнис, во современа Македонија. Може ли истрагата да се развие до тој степен, да се удри по главата, а не по пипците?
*Знаеме кој ќе биде најсомнителен, овојпат со изјави од круцијални сведоци. Дали ќе добие конечен епилог оваа децениска црна дупка во Македонскиот правен поредок?

Што мислите...може ли за 3-4 години (на пример) да се случи наш бивш претседател да биде осуден?

Повелете.

Кај нас побрзо председателот ќе си организира атентат одколку да оди во затвор.:helou:

Кај нас побрзо председателот ќе си организира атентат одколку да оди во затвор.:helou:

Факт 3.

Авионе, сломичу ти крила.

А да иде у затвор за станување од клошар со параноично-шизофрени манири, до најбогат човек на Балканот, за 4 год, еден наш поранешен премиер. Мислам и тој, еве да не биде сам.

Dobro scenario.Drzi voda.

Ama sigurno kapoto si ima obezbedeno alibi.Nekoe blo kakvo.Dosega mi stoese oti site politicari si imaa nekoj prekjuten dogovor.NE me zadevaj ne te zadevam.E sea Gruevski ko so pocnal,zdravje ako ne parkira nekoj nekoe citroen ami i do nego,sosem mozno e u dogledno vreme ednas i da se rascistat nekoi raboti.Verojatno togas i nasava drzava ke go polozi ispitot na zrelost.Ja sum za.

E sega tuka se i posledicite.Od pricina sto "kapoto" e ikona kaj bratstvoto na ruzata,moze da se ocekuva oti ovoj pat sekerovska vo uloga na quarterback i ZZ ke osmislat druga akcija za pred sud pa moze i konecno da postignat touchdown i upadnat u sudot.Ne ginat i srednoskolcite so beli maicki oti dosta gi imase koga ZZ bese vo zatvor.Tuka verojatno i policijata ke mora da ja dokaze svojata kompetencija i profesionalnost.I najbitno od se:da se obezbedi i dovolno GB prostor za jedini samoubicata i ostala ekipa oti vekje gledam okolu 17 naslovi na temi koi ke niknat vo sekcijava.
Vo sekoj slucaj obopsteno golem ispit ke bide za Republika Makedonija kako drzava.Jas bi poddrzal i normalno ako zatreba zosto da ne i ucestvuval vo takvo scenario.Ednas mora da se presece.

А да иде у затвор за станување од клошар со параноично-шизофрени манири, до најбогат човек на Балканот, за 4 год, еден наш поранешен премиер. Мислам и тој, еве да не биде сам.

Како Ѓукановиќ на пример,или Милошевиќ,па Туѓман или Изетбеговиќ а може и Берлускони со Илиеску да им се придружат од страна?

Tи бе бате, тренираш или си?
Претседател зад решетки, е името на темата. Немој со партиски контра-тегови да се расфрлаш, не го бива. Офтопик, и бивш премиер зад решетки е сосема коректна варијанта. Сите лихварни крвопии да си платат за своето.

Дали ќе иаме Терминатор шо ќе рече: Иц пејбек тајм?

кој ти гарантира дека за 3-4 години истава партија ќе биде на власт?

А така може, цело е кога се има се! :smir:

Ама не само затвор и конфискација на имот, туку и да ја чистат цел живот канализацијата на Скопје!

Него ми се чини дека и овие ке си побараат сопствено друштво и така лесно може да се најдат сите "елитни" фаци од македонската транзиција (апашизамот) во апс на комунална акција...

ОДЛИЧНА ИДЕЈА!!!

нека се одмота клопчето веке еднаш па што биде нека биде...

Tи бе бате, тренираш или си?
Претседател зад решетки, е името на темата. Немој со партиски контра-тегови да се расфрлаш, не го бива. Офтопик, и бивш премиер зад решетки е сосема коректна варијанта. Сите лихварни крвопии да си платат за своето.

Дали ќе иаме Терминатор шо ќе рече: Иц пејбек тајм?

Па претседател де, претседател на Влада, што е проблемот?

Потенцијална ситуација.

Повелете.

а може ли експремиер да биде ли? и тоа од дпмне? (велам за 3-4 години) не за денешно време

Кај беше Фрчковски да каже што знае пред 10 години, како тоа едноставно му дојде овие дена?

кој ти гарантира дека за 3-4 години истава партија ќе биде на власт?
хехе никој, истава партија се руши... особено после Љубета ништо не ќе остане:pos2::pos2: Со душа го чекам моментот...:smir:

а може ли експремиер да биде ли? и тоа од дпмне? (велам за 3-4 години) не за денешно време

Се читаш ли мајкуму....сфаќаш ли каков истрениран мозок имаш друже? Кај споменав партии? За личност зборувам во темата, поттикнат од последните настани.

Кај најдов и јас објективност да барам...
И дур сме вакви шмокљани, без вазелин третмани ќе ни прават, и не само шо нема да ги судиме, него ќе бараме уште од нив.

Back
На врв Bottom