Претседател зад решетки

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
простено:smir:
Прост да бидеш :smir:

Добро сега,едно време и ЉуБџо го споменуваа дека лапнал малку од кајмакот,особено додека Гвујо беше министер.А ова затворов во иднината ќе биде само за председатели или ќе може и по некој премиер или министер да им се придружува?

Малку од кајмакот? Пливал татароглу во кајмакот бе прилепски, и се надевам дека и нему ќе му дојде времето. Сите кои без усул макале (велам без усул, бидејќи крв балканска штетничка ненаситна не ти дава да си мирен во фотеља, ама ако имаш усул, и волкот ќе е сит и овците на број) да си го платат цехот.

Зеко, да ти е ќеиф денес да си далтонист, мајкуму :)))

10 МИЛИЈАРДИ евра човече :uvo:

Toa e sumata za koja se vodi sudski spor vo Germanija.Vo Italija e vtoriot sudski proces i toj e okolu 10 milijardi evra.Da stanat pojasni rabotive, 20 miliardi evra se nenaplatenite taksi-preku toa ke se stvori slika za toa kolku pari ostanale vo Makedonija,Srbija i Crna Gora.

Прост да бидеш :smir:

Малку од кајмакот? Пливал татароглу во кајмакот бе прилепски, и се надевам дека и нему ќе му дојде времето. Сите кои без усул макале (велам без усул, бидејќи крв балканска штетничка ненаситна не ти дава да си мирен во фотеља, ама ако имаш усул, и волкот ќе е сит и овците на број) да си го платат цехот.

Зеко, да ти е ќеиф денес да си далтонист, мајкуму :)))

Значи важи старото добро познато лого: -И ние крадевме,ама имаше и за народот.?:smir:

Значи важи старото добро познато лого: -И ние крадевме,ама имаше и за народот.?:smir:

Можда во Тудорска Англија не важело, пошо Томас Мор му бил советник на Кралот. Ал, максимално реално се трудам да општам АБЦ. Лели е така? Лели се ненаситни? И треба да платат, сите?

"Поштено и за веру и за неверу,
нек исто је и џаволу и џакону
јер ред је ред...

...а јед је јед"

Можда во Тудорска Англија не важело, пошо Томас Мор му бил советник на Кралот. Ал, максимално реално се трудам да општам АБЦ. Лели е така? Лели се ненаситни? И треба да платат, сите?

јер ред је ред...

...а јед је јед"

Тогаш се согласувам дека ова “движење“ би имало добра и перспективна иднина на овие простори,оти само со председатели не е баш интересно,го направија мал “коефициентот“,јебига со 40% ни за поштар ни за курир нема согласност,па камо ли за председател,ова председателиве станаа како “протуѓери“ на сред село.:smir:

Лели е така? Лели се ненаситни? И треба да платат, сите?

јер ред је ред...

...а јед је јед"
Има прво едни сметки за плаќање,кои што се со приоритет и не чекаат ред за наплата.
И тие друже мој,ќе си ги платиме сите заедно,и плави и црвени...
никој нема да биде поштеден.
И камата ќе ни засметаат, на име на `поминати али не заборавени заслуги`.:wink:
Jednom tako Gvujo iš'o na živce
Jedio komšiluk redom
I sad', ko je lud najposle
Da li Gvujo il' mi što se natežemo s' Gvujom !

јер ред је ред...

...а јед је јед"
da ama istiot toj henri 8 go egzekutira mor i glavata mu stoela javno na eden most dodeka ne ja otkupila kerka mu. znaci principelnosta na mor go kostase zivot, pragmaticnosta i pohlepata na henri ja stvorija anglikanskata crkva i so toa stvorija teren za sopstven razvoja nadvor od franackite rimokatolici sto poslem ja dovede anglija do velesila

Ова ќе го сфатам како навреда поради немање никакви аргументи, а сосема те разбирам, со ист начин се служат и твоите сопартијци.

Архаичен израз е Уаненонли. Прости ми, прост да бидеш.

Рисјански обичај, не очекувам да го знаете вие од вашата партија!:pipi:

:) Морав, во твој стил, грешна душо. Не ми кажа ипак, би ли ти да му се суди на Претседателот на републиката?

AS da se odvivase diskusijava na malku ponormalno i pointelektualno nivo, otkolku samo da se partiziraat muabetite koi nikade ne vodat?

AS da se odvivase diskusijava na malku ponormalno i pointelektualno nivo, otkolku samo da se partiziraat muabetite koi nikade ne vodat?

Да ја отворам темава на sverigeonline.com?
Ја да те видам, помагај. Јас се трудам.

Архаичен израз е Уаненонли. Прости ми, прост да бидеш.

Рисјански обичај, не очекувам да го знаете вие од вашата партија!:pipi:

:) Морав, во твој стил, грешна душо. Не ми кажа ипак, би ли ти да му се суди на Претседателот на републиката?

мене к... ме боли за претседателот на искрено... ако грешел правдата ќе го стигне

И мене ме боли кур за многу претседатели и премиери и пишман послушници од кабинетски ранг и плакатолепен ранг, па сепак....!

Е сега, кога сме кај Бане, да се знае, газда Бане нема да лежи никогаш робија, има имунитет кај војвода Гвујо.

Зарем некој навистина мисли дека не се сакаат тие двајцата (да ми јадат јајцава).
Алоооо, тие се браќа и собраќа во политиката, глумат, инаку се опоненти пред избори за кој ќе биде горе, кој не, а онака, не ли гледате дека си го делат азното меѓусебе, додека ние сите гладуваме и страдаме.

Апсаана треба за сите, по ред, од 1991 навака.

Мики, баниран од тема. Наредниот нема ни известување да добие.
Ајмо, режим-тренинг.
Ај бе па ти сега ако си морали да го банираш добар си е он, ако си администратор и боже бога за муда си фанал !!!

Sloboden prevod na del na tekstot:

" При атентат на бившиот македонски Претседател Киро Глигоров, кој беше во октомври 1995 година тешко повреден, наводно и Мирјана Маркович играла пресудна улога. Глигоров сакаше да се бори против транзитот на дрога и цигари низ Македонија, во кој Марко Милошевич имаше клучна улога."

http://wissen.spiegel.de/wissen/doku...50&top=SPIEGEL

Do oktomvri 1995 Gligorov go odobruval shvercot bidejki sredstvata odele za finansiranje na voenite operacii za "zachuvuvanje" na Jugoslavija (mal del od parite ostanuval kaj akterite na shvercot-okolu 5%).
Po porazite vo Hrvatska i dogovorot za Bosna stanuva jasno deka od Jugoslavija nema nishto i Gligorov saka da ja izeme Makedonija od ponatamoshniot shverc.No ne e umen kako Momir Bulatovic toj da se povleche od politikata.

Back
На врв Bottom