Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    778
Доколку ова бидат крајните граници, тогаш Украина е победник

1200px-Map_of_Ukraine%2C_including_disputed_regions.svg.png
И Киев да го земат Украина е победник!-Анатолиј Дијатлов.

Кои теми бе неписмен? Ти едно време сам се цитираше, а и општо познато е дека на форумов си број еден кловн

Da be za primitivci kako tebe koi nemaat nikakov karakter i kultura a i respekt kon drugi mozhebi sum klovn.

ok druze ke mu preneseme na putin deka nekoj sladoledzija vo mkd mu ja priznava pobedata samo so odesa, harkov i spojka so transnistrija.... ke nagladime deka ti kako biten svetki strateg taka gledas na rabotite i ne e bitno se drugo...
moe mislenje e toa, sakas prifati go sakas ne... Koja e poentata Rusija da zastane na ovie 4 teritorii sto se prikazani na mapata od clenot pogore?

moe mislenje e toa, sakas prifati go sakas ne... Koja e poentata Rusija da zastane na ovie 4 teritorii sto se prikazani na mapata od clenot pogore?

pa narodot toa barase... si imase referendum, ako baraat i druvite delovi ke bidat dodadeni. ne me sfakaj gresno i jas sum za nesto slicno ama ni jas ni ti neznaeme kolku e toa izdrzano putin valjda znae i zatoa taka odlucile.

најново Трамп што викал, да Опек ја намали цената на нафтата за Русија да се предаде. Верувам дека Опек ќе се откаже од мрсниот профит за Украина. Башка цените се нормални моментално.

Последна размена на тела на починати војници. Русија 49 другата страна доби 757 тела.
Лани некои објаснуваа дека оваа нерамномерност била случајна... Десетици вакви размени потоа (а со сличен сооднос), и повеќе нема такви коментари. Всушност нема никакви коментари. ОК, освен ако не сметаш ботовите со „Русија ја губи војнава“ приказните.

Трамп како да сака Русија да ја смени страната и да ја напушти Кина.
сите ние нешто си сакаме
од баналности како - комшиката испод мене да прекине да пржи лепчиња на тераса, па се до светски мир

Последно уредено:
Соодносот со размена на загинати војници е таков заради што Русија е таа што освојува територија, мнозинството загинати (од двете страни) паѓаат во нивни раце.

Соодносот со размена на загинати војници е таков заради што Русија е таа што освојува територија, мнозинството загинати (од двете страни) паѓаат во нивни раце.
Ima logika..

Аха, као исто имаат жртви? Или повеќе жртви имаат РФ, уствари.

Има логика и дека имаат само 30К жртви Украинците, скроз логично. И тоа што постојано киднапираат луѓе по улици, ама не им фалат луѓе. Логично. И обратно во Русија нема ниедна таква снимка на присилно регрутирање, ама исто жртви имаат со Украинците.

Исто логично е кога сите информации што идат против интерес на западните во Украина, се или „неточни“, или се релативизираат... Ама што има врска, нека победуваат на интернет. :)

Аха, као исто имаат жртви? Или повеќе жртви имаат РФ, уствари.

Има логика и дека имаат само 30К жртви Украинците, скроз логично. И тоа што постојано киднапираат луѓе по улици, ама не им фалат луѓе. Логично. И обратно во Русија нема ниедна таква снимка на присилно регрутирање, ама исто жртви имаат со Украинците.

Исто логично е кога сите информации што идат против интерес на западните во Украина, се или „неточни“, или се релативизираат... Ама што има врска, нека победуваат на интернет. :)
Dobro de lugje sto se palite, diskutirame ebago.. Pa stvarno ima smisla toa sto go kazuva, ti ako napagjas i gi eliminiras site vo nekoj bunker, normalno deka tie zrtvi gi predavas na drugata zavojuvana strana, a tie lugje sto si gi izgubil nikoj ne ti gi predava, sam si gi pogrebuvas..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom