Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.275
Поени од реакции
34.862
Крим и Донбас беа срцевината која гласаше и ја правеше најголемата разлика на сите избори,послем што на власт во Украина доаѓаа луѓе кои се пријателски настроени кон Русија.
Без нив рускиот интерес на било кои избори секогаш ќе биде изразито надгласуван.
Со ова искача само дека Украина се отарасува од камен околу вратот и се хомогенизира.

Тоа е исто како ние да се откажеме од ова и силата на љочките демографска и политичка се намали за упола, кој не би се сложил на ова и не се согласува дека Македонија послем тоа ќе процвета?

Русија ако во оваа војна не ја земе Одеса (главно пристаниште) , Харков (втор најголем град) и Днипро (трет најголем град и со најголема индустрија послем Киев), ништо не направила.
Украина ќе си продолжи да постои појака од било кога.
Би можел да направиш таква споредба ако пред стотина години некој нам ни ги поклонеше тие територии, како што Украина на поклон ги доби... Ама тоа во Советскиот Сојуз кој не планирал да се отцепува, туку едноставно укрупнувале адмнистративен регион.

Овде е обратно, постојано ни одземаат територии и луѓе. Нема споредба Украина со нас, освен ако не следиш прозападни (шарени) логики каде се прават ментални гимнастики... Само пази, крајниот исход на тие ментални гимнастики завршува во некој каллив ров во Украина каде ќе гинеш (гинеме) за западните газди.

Тоа е така, па сега ти види на која воденица ја тераш водата.

Автоматски споено мислење:

Аман бе отров, мислење си кажаа луѓето, ебате искомплексиран еден. Не треба некој да има свое мислење? Или сите со твоето треба да се сложат?

Каков канцер од човек, бог да чува
Aко он е канцер, ти што си? :unsure:

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.128
Поени од реакции
1.658
I ti najde ova da go pishuvash?
Ako zaboraj odi citaj si po Temine shto pishuvash za drugi.
Zasrami se
Кои теми бе неписмен? Ти едно време сам се цитираше, а и општо познато е дека на форумов си број еден кловн

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.290
Поени од реакции
7.981
Кои теми бе неписмен? Ти едно време сам се цитираше, а и општо познато е дека на форумов си број еден кловн
Da be za primitivci kako tebe koi nemaat nikakov karakter i kultura a i respekt kon drugi mozhebi sum klovn.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.603
Поени од реакции
4.451
ok druze ke mu preneseme na putin deka nekoj sladoledzija vo mkd mu ja priznava pobedata samo so odesa, harkov i spojka so transnistrija.... ke nagladime deka ti kako biten svetki strateg taka gledas na rabotite i ne e bitno se drugo...
moe mislenje e toa, sakas prifati go sakas ne... Koja e poentata Rusija da zastane na ovie 4 teritorii sto se prikazani na mapata od clenot pogore?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.666
Поени од реакции
25.043
moe mislenje e toa, sakas prifati go sakas ne... Koja e poentata Rusija da zastane na ovie 4 teritorii sto se prikazani na mapata od clenot pogore?
pa narodot toa barase... si imase referendum, ako baraat i druvite delovi ke bidat dodadeni. ne me sfakaj gresno i jas sum za nesto slicno ama ni jas ni ti neznaeme kolku e toa izdrzano putin valjda znae i zatoa taka odlucile.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.110
Поени од реакции
42.810
најново Трамп што викал, да Опек ја намали цената на нафтата за Русија да се предаде. Верувам дека Опек ќе се откаже од мрсниот профит за Украина. Башка цените се нормални моментално.

Член од
30 јануари 2014
Мислења
904
Поени од реакции
588
Трамп како да сака Русија да ја смени страната и да ја напушти Кина.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.275
Поени од реакции
34.862
Последна размена на тела на починати војници. Русија 49 другата страна доби 757 тела.
Лани некои објаснуваа дека оваа нерамномерност била случајна... Десетици вакви размени потоа (а со сличен сооднос), и повеќе нема такви коментари. Всушност нема никакви коментари. ОК, освен ако не сметаш ботовите со „Русија ја губи војнава“ приказните.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.308
Поени од реакции
84.453
Трамп како да сака Русија да ја смени страната и да ја напушти Кина.
сите ние нешто си сакаме
од баналности како - комшиката испод мене да прекине да пржи лепчиња на тераса, па се до светски мир

Последно уредено:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.439
Поени од реакции
5.130
Соодносот со размена на загинати војници е таков заради што Русија е таа што освојува територија, мнозинството загинати (од двете страни) паѓаат во нивни раце.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.603
Поени од реакции
4.451
Соодносот со размена на загинати војници е таков заради што Русија е таа што освојува територија, мнозинството загинати (од двете страни) паѓаат во нивни раце.
Ima logika..

Kajgana Shop

На врв Bottom