Препорака за рутер и вебкам

• Креатор на темата Креатор на темата ONE
  • Време на започнување Време на започнување

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Zdravo,

Moze li nekoj da mi dade nekoja preporaka za router (broadband ili wireless)
i za WEB CAM.

Ama da vi kazam deka itno mi treba.

рутер само Linksys а вебкам јас си зедов една делукс и арна е така да каква и да земиш арна ке биди

Рутер Linksys WRT54GL ако имаш пари за фрлање, или Netgear ако немаш
Камера Logitech или Microsoft

Рутер SMC 300 Mbps за АДСЛ2+ , со Wi-Fi b/g и n мрежа, како и вградена апликација за шерување по пат на пин кодови. Јас го користам и ѕвер е. Линксисот затупува често.
5lxce8.jpg

Ако сакаш ваков, 3500 денари е.

А за веб камера:
Camera A4 PK-333MB 350K-1.3MP w/mic. Night Vision
A4-PK-333MB.gif

карактеристики:
6 Infra-red LEDs for the night vision
Built-in microphone
350K pixel hardware resolution interpolated to 1.3M pixel by software
Can be rotated 360 degrees
Clip-on design to fix the webcam on any LCD monitor
Snapshot button
USB Plug and Play interface

Насекаде е од 900 до 1200 денари. јас ќе ти ја продадам за 850.

Linksys, најдобри се. 6000 денари е :)

А за камера што и да земеш кe те служи :)

Jaс имам една Logitech, 1.3 Mpx, Баш е јака. И мислам дека татко ми ја зема многу евтино. :)

За рутер незнам ама WebCam имаш многу добри Delux а и не се скапи околу 400-500 денари.
:salut:

Здраво,
Сакам да прашам некој што се разбира во рутерите и да ми даде некое мислење за овој рутер, го бендисав и сакам да го купам...Но не сум одлучен сеуште тотално. Се работи за овој рутер

LINKSYS WRT-54G2

-БЕЗЖИЧЕН РУТЕР
-СТАНДАРТ IEEE 802.11B/G
-ВГРАДЕН 4-PORT SWITCH
-ЗАШТИТА: WPA, WEP, 128 BIT, MAC ФИЛТРИРАНЕ
-LELA SOFTWARE

linksys_wrt54g2_1.jpg

Ќе Ве молам да ми кажете дали го бива во најбрз можен рок...
Благодарам...

Здраво,
Сакам да прашам некој што се разбира во рутерите и да ми даде некое мислење за овој рутер, го бендисав и сакам да го купам...Но не сум одлучен сеуште тотално. Се работи за овој рутер

LINKSYS WRT-54G2

-БЕЗЖИЧЕН РУТЕР
-СТАНДАРТ IEEE 802.11B/G
-ВГРАДЕН 4-PORT SWITCH
-ЗАШТИТА: WPA, WEP, 128 BIT, MAC ФИЛТРИРАНЕ
-LELA SOFTWARE

linksys_wrt54g2_1.jpg

Ќе Ве молам да ми кажете дали го бива во најбрз можен рок...
Благодарам...

Најубаво ќе ти биде да си видиш на google review-а за него, или оди на newegg.com најди го и прочитај мислења на луѓе што го купиле. Од тоа што го прочитав јас испаѓа дека е ок рутерот, само што ептен мал range има поради тоа што има внатрешна антена.

Најубаво ќе ти биде да си видиш на google review-а за него, или оди на newegg.com најди го и прочитај мислења на луѓе што го купиле. Од тоа што го прочитав јас испаѓа дека е ок рутерот, само што ептен мал range има поради тоа што има внатрешна антена.

Е да, баш јас за тоа се двоумам заради внатрешната антена.
Ама ќе видам што ке направам, сега еве одам по рутер, па ќе ви кажам каков сум земал :)

И јас сега сакам да го купам овој рутер. Што читав review-и викаат дека е добар. За колку пари и каде си го видел?

Рутер LINKSYS а веб камера, гледај овие што се поголеми марки, само немој DeLux....

И јас сега сакам да го купам овој рутер. Што читав review-и викаат дека е добар. За колку пари и каде си го видел?

Па го немам видено во Македонија, го гледав во Софија и таму е 99 лева, околу 3000 денари.
Но не го купив се предомислив, внатрешна му е антената и рангот до 75 не ти е баш сигурен со него. Инаку се е 5-ка за него. Ќе почекaм уште една недела и ќе го земам претходниот модел Linksys WRT54G.

http://en.wikipedia.org/wiki/Linksys_WRT54G_series

Linksys_WRT54G_V1.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom