Препорачај што да јадам денес

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
епа сеааа...не знам каква е кожата од мртви кинези, али знам дека лепче у рерна со растителен кашкавал и не е така лошо кога нема нешто поасално за јадење :):):)

мене ако ме прашате во секој момент би ви рекла шпагети... ммммм.... обожавам шпагети :)

или може панцероти ммммм ми се пријадоа сеа :)

Ке идам на скара бе..Лесковачка...најбоље избор

тост!!!или уште поарно француски..наполнет со компирчиња до даска,и преливи најнормално.. мх,мх,мх :vozbud:

Еве една интересна гурманска тема:

Сте пробале (или најдобро направиле) нешто вкусно, па сакате да го споделите со останатите што би можеле да јадеме денес:

Еве јас започнувам со подготовка на омлет со кашкавал едно од моите највкусни јадења (без месо :) )
Има преубав вкус кога кашкавалот ќе се растопи низ јајцата.... еве како да го правите.... лесно е дури за почетници како мене:

3 јајца, пола филџанче млеко, 100 грама кашкавал, сол малку, и малку брашно... се маткаат јајцата, се мешаат со млекото, брашнотои исецканиот кашкавал, се насолува и правец во тавче со врело масло.... каде се меша... околу 3-4 мин мислам дека се доволни...

try it!

Едит: Го направив.... и... мххххх ама е вкусно!!!!!

Ај баш ќе го пробам тоа за ручек :)

Е слушајте сеа :) Ќе земите маслиново масло и ќе ставите во тава (нормално:)) и појачај шпорет. Земете после сецкајте секакви зеленчуци во тавата и ко ќе се испжи се добро тоа ќе ставите јајца и ќе мешате... Е тогаш ќе има шо да јадите...УПС, и сол заборајв :)

Ќе го пробам на Диме рецептот ........ :zlo:

Инаку еве едно и од мене. Испржете си две јајца на око, ама пред тоа испржете си саламче, па јајцата после одозгора, после земете си сиренце, и тоа испржете си го заедно со јајцата и саламата, земете си мајонез и ајвар настрана, стоплете си лепчиња ............. и уживајте:helou:

chocolate chip cookies

chocolate chip cookies
18476medkc4.jpg

220 грама несолен путер, на собна температура
150 грама бел шеќер и 150 грама темен (кафеав) шеќер (ако нема може 300 грама бел.. иако вкус му дава тој темниот)
2 големи јајца
2 чајни лажички ванила
420 грама брашно
1 чајна лажичка - сода бикербона
малку сол (1/4 мала чајна лажичка)
270 грама исечкано млечно чоколадо на мали парчиња (0.5cm x 0.5cm)
На крај додадете ореви или лечници по желба

Продготовка:
Загревате на 170 степени еден плех (неизмрсен) само го прекривате со хартија за печење.

Во сад со миксер ги мешате путерот, шеќерот, околу 2 мин. Потоа ги додавате јајцата па пак мешате, кога ќе стане смесата хомогена додавате ванилата, и мешате уште малку.

Во друг сад додавате брашно, сода-бикербона и сол и ги мешате со лажичка. Потоа ја додавате оваа смеса во првиот сад и мешате додека не стане хомогено. Тогаш ги додавате исечканите чоколадца, и мешате повторно додека тие не се распоредат низ цела смеса. АКо е премногу меко го оставате ова 30 мин во фрижидер, доколку не веднаш продолжувате.

Правите нешто како жетони со големина: 3-4 цм дијаметар и дебелина пола до 1 сантиметар.

Правите такви 12 и ги ставате во загреаниот плех. Се печат околу 12-14 минути...
Тоа го повторувате уште 3 пати и ако сте работеле добро ќе ви излезат 4х12 колачиња.

Се оставаат да се изладат.

Премногу се вкусни, рецептов е од Нестле :)

Абе па вие све за јајца сте се фатиле :):):)
Еве од мене еден „рецепт„ ептен едноставен, ќе си земеш бисквит, ќе го намачкаш со еурокрем и ќе го поклопиш со друг бисквит, ќе си згрееш млекце и уживанции :) Шала на страна, јас стварно многу го јадам ова, баш е тејсти :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom