Препорачај што да јадам денес

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
doti4nata напиша:
Абе па вие све за јајца сте се фатиле :):):)
Еве од мене еден „рецепт„ ептен едноставен, ќе си земеш бисквит, ќе го намачкаш со еурокрем и ќе го поклопиш со друг бисквит, ќе си згрееш млекце и уживанции :) Шала на страна, јас стварно многу го јадам ова, баш е тејсти :)

Јас наместо еурокрем мачкам малце путер (значи малце) и мед и топло млекце...мх мх мх:)

ja ka so sum na DIETA :( bi ti preporacal da jades hrana bez masnotie za da ne zaglavis ka mene :blabla: abe narucaj pica od punto verde .. ako si od TE .. ako si od drug grad neznam :sport2:

edno jadenje mnogu mi pravi kejf , desert e ili sto e neznam .... kiselo mleko so tulumni , aj probajte pa ke zborime

Пилешки стек на грчки начин

Сецкаш и пршиш кромид во маслиново масло во длабока тава .
Ги чачинваш стековите со пипер и ги ставаш да се пршат со кромидот.
Во друга тава после 20 мин , се зема коцка пилески булјонг , се топи како сос да дојди.
Се додава овчко сиренце кое се дропчка , орегано, маслинки без коска ,
2 лазички јогурт , се вари на ниска температура и се додаваат пилешките стекови . Кога е меко пилешкото мевце е готово .
Гарнирај со неколку трошки сиренце .
Се сервира со паста и салата од марулка .

CESAR Salata

1/3 mala lazica sitno iseckan bel luk
1/2 mala lazica sitno iseckani Anchovies (ne sardini)
1 1/2 mala lazica Dijon Senf
1 Celo Jajce vareno 1 min (moze da se propushti)
1/2 mala lazica Worchesteshire sos
1/2 Limun
1 mala lazica rendan parmezan
4 golema lazica maslinovo maslo (virgin)
1-1.5 golema lazica vinski ocet ponekogash go zamenuvam so lime
1 zelena salata

Moze a ne mora da se dodava po zelba belo meso od pile, shrimps(best) ili tuna od konzerva

Vo edna cinija izgmechete gi lukot i Anchovies dodaj go Worchtershire sos jajceto i senfot izmesaj dodaj Limunov sok izmesaj da se soedini dodaj go ocetot izmesaj da se soedini i na kraj poleka dodavaj go masloto i mesaj se da se soedini.
Dodaj ja iseckanata zelena salata parmezan a moze i malku Croutons promesaj i uzivaj vo Libra Cesar Salata :back:

Цезар салата без сланина , bacon?
Прв пат слушам баш најс

Денес јадете Макарони со сирење .. мхмхмхмхм

Кокосови топчиња

250 г бисквити
0,5 чаша кокос
75 г маргарин
0,5 чаша млеко
0,5 чаша хопла
2 г. л. шекер во прав
100 г ореви
За глазура-
200 г прав шекер и 2 г.л. сок од лимон.
Бисквитите и кокосот ги мешаме со хоплата.Топлото млеко го мешаме со маргаринот и прав шекер.Ова го додаваме кон смесата од бисквити и се заедно мешаме и оформуваме топчиња.Се прави густа глазура од прав шекер и лимоновиот сок во која се валка секое топче ,а се украсува со мелени ореви или рендано чоколадо или по вкус .Се става во фрижидер на 30 минути.
kookosepalljf1.jpg

Omileno jadenje mi e:
Vareni makaroni,iscedeni i zaprzeni vo maslo so ZDENKI(1pakovanje)
Njammmmmmmmmmmmmmmmmmm
Bon apetit:smir:

ај кога веќе почнавме со тестенини. Варени макарони + туна + мајонез + павлака! инџој! :)

Паниран пилешки стек со лукче

Паниран пилешки стек со лукче
2 пилешки стека 1 јајце 120 гр.печурки магдоноз ,1 г.л. зејтин, зелена салата и неколку страка свеж зелен кромид.
За маринадата-2чешниња лук, 1 м.л. лимонов сок 1/4чаена чаша зејтин
бибер сол и г.л.сенф.
Сите состојки за маринадата се мешаат и стекот се остава да престои извесно време во неа ,па се валкаат во изматено јајце и се пржат .Се цедат врз хартија .Зелената салата ситно се сецка и и се додава лукот и магдонозот се соли и се става во чинија.Печурките се пропржуваат и се ставаат врз салатата а најгоре стекот.
002650482.jpg

drink12.gif

КАЈ МЕНЕ ДЕНЕС НА МЕНИТО ИМАЛО ОРИЗ СО КОКОШКА ИЛИ СТЕК ВО СОС ОД ПЕЧУРКИ И ПИРЕ... ШО ДА ИЗБЕРАМ ЗА ВАС:)?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom