Premier League - Season 2020/2021

Кој ќе биде шампион во сезоната 2020/2021?

• Вкупно гласачи
    166
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Дали сакал да ја смири фан базата, не знам, не сум му во умот за да знам која му е заднината на муабетот, доколку ја има.
Мене на чет ми рече дека притисок им набивал така, проследено со ова курназ смајли ;)

:kafence:

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Ливерпул го води ФСГ, американска спортска компанија. Со реален бизнис, цел и мотив.

Челзи го води еден човек, руски олигарх.

Да, Хенри е богат, меѓутоа Хенри е нејзин основач и нејзин главен член. Меѓутоа не е он тој што за све одлучува, не е кралот на хиерархијата. Ако го нема Хенри, на чело на ФСГ ќе биде некој друг.

Челзи е директно управуван од Абрамович, без ни приближна организација каква што има ФСГ. Без Абрамович, Челзи нема управа и нема газда. Што не е случај со Ливерпул.

Парите кои ги плати Ливерпул за Ван Дајк и Алисон дојдоа буквално од продажбата на Кутињо. Прегледај net spend, слободно. Без малку сме единствениот клуб кој не добива директно пумпање и финансиски инекции од газдите.

Ај пробај сеа у овие параметри да протолкуваш што сака да каже Клоп.

П.с: За Сити мислам нема потреба да дискутираме, све е јасно.
Челзи бил директно управуван од Абрамович и без сопствена организација и структура. :pos:

Ok brt.

Прочитај си го првиот пост на темава и слободно следи си ги инструкциите во него.
Јасно беше дека тие наменети се за тебе и дека кога-тогаш (изненаден од брзината) ќе ти се најдат.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ставро збори за перцепцијата на клубовите.

Јунајтед и Ливерпул да се купени од Џеф Безос, Ким Јонг Ун или Џек Ма исти кур ќе биде, историјата секогаш ќе наттежнува над моменталната ситуација. Знаеле за клубовите пред да бидат „во раце на лошите момци“.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Челзи бил директно ирганизи

Челзи бил директно управуван од Абрамович и без сопствена организација и структура.

Ok brt.

Прочитај си го првиот пост на темава и слободно следи си ги инструкциите во него.
Јасно беше дека тие наменети се за тебе и дека кога-тогаш (изненаден од брзината) ќе ти се најдат.
Газда на Челзи е Роман Абрамович.

Газда на Ливепрул е Fenway Sports Group.

Олигарх vs. спортска групација.

Терај.

H

HoT _iCe

Гостин
Абе не им се љутите, нормално е да ги тепа Барса фан бојс фазон после две титуле, посебно лигашка титула. Забравива за брзо колко автентични 20 године бесва. :D

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Мене на чет ми рече дека притисок им набивал така, проследено со ова курназ смајли ;)

:kafence:
Марио, ај бе олади и не кур ми глуми шериф, мртов еден.
Глеаш дека форсираме на чат цело време.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Спортска групација, непрофитна. Многу често се занимава и со хуманитарна работа. Живее од донации.

Овој е газда, ама олигарх. Овој е газда, ама не е олигарх, затоа што на поднебјето каде што делува и остварува профит, олигарси во таа форма (форма како форма, секако неважна во случајов) не постојат. А бидејќи си магистер, уште во ,,Автомибилизам" немаш пишано низ годиниве, нели, очекувам барем малку да си писмен и да знаеш зошто е тоа така.

Терај вели шутото уште и боде попатно.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.761
Поени од реакции
52.731
Сам кажуваш дека така го почнал муабетот ама после излага дека не ти одговара муабетот, не знам зошто.
Не е мене дали ми одговара, он почнува со тоа дека сега не било сигурно, а после вика ние никогаш не сме ни работеле така... Освен кога беше потребно и си инвестираа убаво во тимот :D
Тука не спомнува веќе општи трошења, него трошења во криза. Интер ко клуб (барем навивачиве тука) најавуваа трошења, пари, Меси бла бла за на крај ваљда да останат со потрошување од 1-2-4-10м евра. Јунајтед ваљда нема да го земе Санчо, прв пат нема да потпаднат на bulling од клуб од кој што сакаат да купат пост фергусон ера. Мурџо, ни сам не знае што и како ќе праи, Артета ваљда ќе го откаже Лаказет за да може да донесе засилувања. Барса, клуб кој лудуваше на трансфер пазарот последни 5 години, ќе излезе дека ќе купуваат играчи за 20-30м евра. На крајот од денот, големи потрошувачи сезонава остануваат Сити и Челзи.
А сепак неколку помали клубови и ова лето си ги срушија трансфер рекордите, Арсенал даде 30 милиони за некој рандом дефанзивец пред да продава, најголемиот дел од тимовите солидно си се засилија, и така натаму. Јунајтед верувам уште ќе троши и секако веќе беа спремни да рушат рекорди за Санчо. Сити засега се во некоја нормала со Аке и Торес. Кулибали би ги однел над тоа. Челзи троши најмногу затоа што не трошеше лани, и ги троши парите кои ги заработи од продажба на играчи, иначе и они ќе беа во некоја нормала.

H

HoT _iCe

Гостин
Спортска групација, непрофитна. Многу често се занимава и со хуманитарна работа. Живее од донации.

Овој е газда, ама олигарх. Овој е газда, ама не е олигарх, затоа што на поднебјето каде што делува и остварува профит, олигарси во таа форма (форма како форма, секако неважна во случајов) не постојат. А бидејќи си магистер, уште во ,,Автомибилизам" немаш пишано низ годиниве, очекувам барем малку да си писмен и да знаеш зошто е тоа така.

Ама и ти не си ми јасан што пробуеш да се објасниш сас Рикита, искулирај глупости и терај си работу, Челзи e big bad, unistuva4i na fudbal срам да ги е и тој е тој.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Автентични тимови...ме тераш да се смеам сега.

Точно, за овие генерации. Ама перцепцијата е перцепција и е крајно релативна работа. Додека фактографијата е сосема друга. Ако мене ме прашуваш, јас знам по што да се водам и знам како да ги нарекувам оние кои ги игнорираат фактите.
Јас не велам дали е тоа исправно или не. Мене воопшто не ми смета ако некој купува многу играчи. Имаш пари, троши. Само ти кажувам за тоа каква е перцепцијата. И таа нема да се смени уште многу години.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Марио, ај бе олади и не кур ми глуми шериф, мртов еден.
Глеаш дека форсираме на чат цело време.
Ок бивш брату, фала на навредата. Не сакам да пријавувам, се надевам чесните модератори ќе си ја завршат работата.

@Клипче

да ти ебам све пеџа ја на тебе копиле

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148

Овој е газда, ама олигарх. Овој е газда, ама не е олигарх, затоа што на поднебјето каде што делува и остварува профит, олигарси во таа форма (форма како форма, секако неважна во случајов) не постојат. А бидејќи си магистер, уште во ,,Автомибилизам" немаш пишано низ годиниве, очекувам барем малку да си писмен и да знаеш зошто е тоа така.

У реду е брат, сум ја приметил човековата способност да се тешиш и да наоѓаш оправдание за своите у секоја ситуација, нема проблем.

Ама и ти не си ми јасан што пробуеш да се објасниш сас Рикита, искулирај глупости и терај си работу, Челзи e big bad, unistuva4i na fudbal срам да ги е и тој е тој.
Јас сум последен што смета дека Челзи го уништил фудбалот или нешто. Дури и би стигнал да речам дека од "ривалите", Челзи ми е и најсимпатичен. Дури и не викам дека Абрамович е лош или дека Челзи ќе се распадне по него, напротив супер е што некој човек развил ваков бизнис и ја кренал вредноста на клубот. После него ќе ја задржи клубот својата вредност, и тоа е сасвим океј.

Ама јас кажувам зашто Ливерпул нема и не сака да троши пари во ситуацијата, а на Челзи му се може ко од курташак. Тоа и слеп би го видел.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не е мене дали ми одговара, он почнува со тоа дека сега не било сигурно, а после вика ние никогаш не сме ни работеле така... Освен кога беше потребно и си инвестираа убаво во тимот :D
Па не работеле така, не пумпале пари безглаво, постојано.
ФСГ инвестираат во играчки кадар и воедно во инфраструктура на клубот.

А сепак неколку помали клубови и ова лето си ги срушија трансфер рекордите, Арсенал даде 30 милиони за некој рандом дефанзивец пред да продава, најголемиот дел од тимовите солидно си се засилија, и така натаму. Јунајтед верувам уште ќе троши и секако веќе беа спремни да рушат рекорди за Санчо. Сити засега се во некоја нормала со Аке и Торес. Кулибали би ги однел над тоа. Челзи троши најмногу затоа што не трошеше лани, и ги троши парите кои ги заработи од продажба на играчи, иначе и они ќе беа во некоја нормала.
Кои помали клубови срушиле трансфер рекорди?
Челзи покрај 100 милионски голман летово планира да се засилува и на таа позиција, те молам :D

Дали Јунајтед ќе троши, ќе видиме. Да беше нормално лето, до сега ќе го имаа договорено Санчо ама некако, се тегнат премногу.

Зборуваме за Арсенал, клуб кој е финансиски стабилен и 30м за штопер (нешто што очајно им треба) и тоа треба да биде аргумент на твоја страна? :)
Ќе се подзамислам дека рекордни трансфери се 35милиони па овие со 30м скоро и да го срушиле трансфер рекордот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom