Јас би сакал да кажамИ не, не сакам да кажам дека Ливерпул ќе освои во јануари.
Голот падна по кикс на лева страна, не правиме муабет дали Ливерпул доминира или не. Тирни е лев бек не е централен плус Габриел е пририден стопер на лева страна во тројка затоа што е левичар. Немаше Салах да се прошета сигурно.Како од тимот на Арсенал да зависи. Гледаш дека целосна контрола над играта има Ливерпул, едноствно се пресилни. Можеби со тие двајца ќе примевте само еден гол, можеби четири, прашање на случајот. Кој и да игра кај Арсенал пак ќе бидат далеку послаби од Ливерпул. И не важи ова само за Арсенал, за сите други екипи важи.
Абе не зезај, пет класи е појак Ливерпул, не се ни испотија, чист тренинг им е ова. Каков потенцијал, да не е Обамејанг ни во првите 10 нема да се, катаклизма од состав имаат.Типична Арсенал утакмица, имаат шанси, се посеруваат, губат со 2+ разлика.
Има тука уште многу да се замара Артета за тимов да го стигне потенцијалот што го има.
Сепак мислам оваа сезона ќе бидат подобри од последниве, ама еве, оваа беше перфектен пример дека нема некој пресериозен прогрес кај екипава.
Автоматски споено мислење:
На Арсенал пред се им фали #тет Тоа ги оддели Ливерпул од Арсенал у утакмицава
Ама да дадеше Лаказет голот...ќе имаше пот...ваљдаАбе не зезај, пет класи е појак Ливерпул, не се ни испотија, чист тренинг им е ова. Каков потенцијал, да не е Обамејанг ни во првите 10 нема да се, катаклизма од состав имаат.
Да имаше баба... Да даеа Ливерпул 5 од 20 шутеви што ги имаа...Ама да дадеше Лаказет голот...ќе имаше пот...ваљда
Едната беше опсајц.Тоа е тоа, неможе да бараш бодови кај Ливерпул у гости, а да утињаш онакви две шанси.
Ако ништо друго сигурен сум дека утре нема да јадеме 5, 6 па може ќе им стане јасно на сите дека Арсенал не е тој клуб за потсмев што го знаеле од предходните 5-6 години.
Да имаше Артета финансиска поддршка од Кронке како што има Лампард, Клоп или Пеп сезонава уште ќе им замрсевме сметки на Јунајтед, Челзи па и Сити
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
Па не беа 5 или 6Ганер омилен си ми на темава да ти кажам, ама немој вака бе..