Premier League - Season 2020/2021

Кој ќе биде шампион во сезоната 2020/2021?

• Вкупно гласачи
    166
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
На кое ниво спадна Анчелоти но нели сепак тоа не го гледаме, удар во очите ни е Мурињо со Тотенхем.
Јас баш мислам дека добри трансфери ќе му бидат овие :D
Солидно си работи со Евертон засега, само му треба нова средина.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ако споредуваме лидерски квалитети Бруно е за него Кин.
Не сакам да се контрам, да не ме сфатиш погрешно али би сакал да слушнам од каде ти е извлечено мислењево? До сега ни сам не знам за колку луѓе сум прочитал у ваш фан клуб дека треба да бидат капитени па после се губат на мапа и престануваат да постојат.

П.С. Се надевам заклучоков не ти е поради тоа што му се дереше на Линделофф на терен.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Да имав сестра, Ставро досеа ќе ми ја „почастеше“ :(
Рики, ама баш никогаш не би ти псуел сестра. Инаку и тој муабетот за моето псуење сестри малку е претеран на форумот, не верувам дека се повеќе од 10 членови на кои сум им опсул сестра, а за тоа да го направам треба да се работи за комплетен кретен.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Рики, ама баш никогаш не би ти псуел сестра. Инаку и тој муабетот за моето псуење сестри малку е претеран на форумот, не верувам дека се повеќе од 10 членови на кои сум им опсул сестра, а за тоа да го направам треба да се работи за комплетен кретен.
Контрадикторен си. :kafence:

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Контрадикторен си. :kafence:
Нема врска, Рики е добар дечко, настрана вкусот за музика.
Автоматски споено мислење:

Јунајтед нема ниеден играч достоен за да биде капитен на таков клуб.
Кога би играл редовно прва постава Мектоменеј е најблиску до она што навивачите на Јунајтед го замислуваат како капитен на Манчестер.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.617
Поени од реакции
6.418
Не сакам да се контрам, да не ме сфатиш погрешно али би сакал да слушнам од каде ти е извлечено мислењево? До сега ни сам не знам за колку луѓе сум прочитал у ваш фан клуб дека треба да бидат капитени па после се губат на мапа и престануваат да постојат.

П.С. Се надевам заклучоков не ти е поради тоа што му се дереше на Линделофф на терен.
Впечатокот го добив уште од првата утакмица, викаше по соиграчи, им даваше инструкции кој каде да се движи, знае да се развика по судијата, плус капитен беше на Спортинг а им беше еден од помладите во составот. Од таму.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Знам бе се заебавам, тие што си ги пцуел све е со заслуга :D

Кога би играл редовно прва постава Мектоменеј е најблиску до она што навивачите на Јунајтед го замислуваат како капитен на Манчестер.
Се слагам. Мектоминеј треба да има сериозна иднина од клубот и да ви биде цемент у средина долго време. Ретко вакви играчи да се поштуваат денес, го глеам како Хендерсон у рана кариера што беше искрено.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.892
Поени од реакции
67.541

Неговото лидерство го гледам во тоа што води по пример. Секогаш еден од најдобрите на терен, секогаш еден од највредните. И како таков, може да бара од сите други да си го покачат нивото на игра. Тоа со Линделоф е само причина плус, никако главен мотив. Што не се плаши да каже на некој во лице кога ке заебе ствар. Втората работа е што уште на првата утакмица делеше совети на терен кој каде да стои, и е доста вокален за време на меч. Можеш ти да бидеш најдобар на терен, но не и Capitan material. Хинт, Канте.

Кога стигнал во Керингтон, се поздравил со апсолутно сите, од вратар до кувар, скоро саат време се поздравувал. Нешто што се почитува од играч на Јунајтед, и се очекува од оној стар ков на играчи од кои е Оле, а скоро никој од новите заслувања не го направил. Неколку години капитен и во Спортинг и има веќе идеја што се очекува од капитен.

Засега нема направено ниту еден погрешен чекор откако дојде, па затоа и се турка во преден план. Мектоминеј е премногу млад да биде капитен во моментот. Инаку, не верувам дека ке му ја земат траката на Мегваер.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.685
Поени од реакции
8.320
OFFSIDE

An official Premier League press released stated:
“The [offside] protocol does not allow for tolerance levels.”
That means there will be no real change to how offsides are judged and any ball-playing part of the body which is past the line of the last defender will be deemed offside, including a shoulder or a small portion of the foot.

Пак ќе го дрват со милиметри, нема спас! Инаку ова е извадок од новите упатства на ВАР за следната сезона.Освен што ги потикнуваат судиите сами да ги користат мониторите покрај теренот и ако се утне пеналот дури и голманот да не бил со една нога на линија, нема да се повторува, други измени нема.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.871
Поени од реакции
7.107
Using pitch-side monitors for VAR decisions:
Last season, the on-field referees depended solely on their counterparts at Stockley Park to make decisions but this time around, the referees have been encouraged to use the pitch-side monitors more often.

Not raising flags for potential offside decisions:
Linesmen have been asked not to raise their flags immediately for a potential offside decision in case of direct goal-scoring opportunities. And this is in line with the rule that is currently being used in the UEFA competitions.

Keeping an eye on goalkeepers:
During the 2020/21 Premier League season, VAR will now have the job to monitor goalkeepers during penalties in order to make sure they keep one of their feet planted on the goal line when the ball is struck.

VAR to determine encroachments:
Encroachments will also be dealt with by the VAR but on a case to case basis.

A player will only be punished for encroaching during a penalty if he is directly influencing the game(either by scoring a goal or by clearing the ball).

No more lines for VAR:
Last season, the television fans got to see lines drawn on the screen whenever there was an offside decision being taken.

But for the current Premier League season, the authorities have made it clear that no such lines will be drawn during the course of the match. Broadcasters might do the same but only once the match is finished.

https://thefootballfanbase.com/2020/29/53820/premier-league-20-21-here-are-5-new-var-rule-changes/

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
Using pitch-side monitors for VAR decisions:
Last season, the on-field referees depended solely on their counterparts at Stockley Park to make decisions but this time around, the referees have been encouraged to use the pitch-side monitors more often.

Not raising flags for potential offside decisions:
Linesmen have been asked not to raise their flags immediately for a potential offside decision in case of direct goal-scoring opportunities. And this is in line with the rule that is currently being used in the UEFA competitions.

Keeping an eye on goalkeepers:
During the 2020/21 Premier League season, VAR will now have the job to monitor goalkeepers during penalties in order to make sure they keep one of their feet planted on the goal line when the ball is struck.

VAR to determine encroachments:
Encroachments will also be dealt with by the VAR but on a case to case basis.

A player will only be punished for encroaching during a penalty if he is directly influencing the game(either by scoring a goal or by clearing the ball).

No more lines for VAR:
Last season, the television fans got to see lines drawn on the screen whenever there was an offside decision being taken.

But for the current Premier League season, the authorities have made it clear that no such lines will be drawn during the course of the match. Broadcasters might do the same but only once the match is finished.

https://thefootballfanbase.com/2020/29/53820/premier-league-20-21-here-are-5-new-var-rule-changes/
Во превод сега нема да брчите дека е милиметар во офсајд оти нема да видите, многу јако

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Едвај чекам голманиве да излегуваат пред црта и после да се бунат кога ќе се поновува пеналот :icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom