А фактот што е окарактеризиран ко воџа на група која цртала графити, кршела споменици, го напднала автобусот со кој се превезувале српските репрезентативци, искршила пола трибина и прекинала меч ... ?
Освен ако не се потврдат сумјите дека има дебели врски, ке си лежи у затвор лагано, во Србија ко што гледам почнаа со чистење на ваквите ултрас групи а и ваков тип да го тргнеш од улица е удар за истите.
Плус со тоа ке прават и лице пред Европа за тоа дека вакви особи не третираат и тоа е тоа, не се они С.Кореја па да се изолирани и превиди за вакви луѓе да им поминат неприметно.
Па затоа и ќе го осудат, али не на тешка робија во некој си затвори во сицилија или нешто во стил на голи оток како што многумина тврдеа тука. Деме ќе видел сега во италијанските затвори ќе биде нечива девојка итн. Го ставија во истите на тешки робијаши. Ќе му се суди за вандализам и организатор на истите, а не за напад на полицаец и нанесување на телесни повреди на други и сл. А како ќе помине во Србија во затвор ќе видиме, но верувај ми за многу брзо време ќе се заборави на него, само нека помине некој месец можеби и побргу од оваа фама и ќе си се смири. Не за џабе се имаше израз на лицето на смеење под бркови кога го фатија во стилот како што напоменаа мишион акомплиш и можете да ми го дудлате. А тоа дека има грб дебел уште еден податок дека не направи некое "големо" страшно кривично дело, едноставно ја потпали масата и се повлече поточно си се пикна во багажникот. Може да рече јас не ги терав да се тепаат со полицијата не бев тука јас и незнам за тоа. Ќе си каже дека јас на стадион го изразував незадоволството и дека нема ништо против италија и си се вратил во автобусот. Што така и беше.