Прекинат натпреварот меѓу Србија и Италија

• Креатор на темата Креатор на темата Mussolini
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А фактот што е окарактеризиран ко воџа на група која цртала графити, кршела споменици, го напднала автобусот со кој се превезувале српските репрезентативци, искршила пола трибина и прекинала меч ... ?
Освен ако не се потврдат сумјите дека има дебели врски, ке си лежи у затвор лагано, во Србија ко што гледам почнаа со чистење на ваквите ултрас групи а и ваков тип да го тргнеш од улица е удар за истите.
Плус со тоа ке прават и лице пред Европа за тоа дека вакви особи не третираат и тоа е тоа, не се они С.Кореја па да се изолирани и превиди за вакви луѓе да им поминат неприметно.

Па затоа и ќе го осудат, али не на тешка робија во некој си затвори во сицилија или нешто во стил на голи оток како што многумина тврдеа тука. Деме ќе видел сега во италијанските затвори ќе биде нечива девојка итн. Го ставија во истите на тешки робијаши. Ќе му се суди за вандализам и организатор на истите, а не за напад на полицаец и нанесување на телесни повреди на други и сл. А како ќе помине во Србија во затвор ќе видиме, но верувај ми за многу брзо време ќе се заборави на него, само нека помине некој месец можеби и побргу од оваа фама и ќе си се смири. Не за џабе се имаше израз на лицето на смеење под бркови кога го фатија во стилот како што напоменаа мишион акомплиш и можете да ми го дудлате. А тоа дека има грб дебел уште еден податок дека не направи некое "големо" страшно кривично дело, едноставно ја потпали масата и се повлече поточно си се пикна во багажникот. Може да рече јас не ги терав да се тепаат со полицијата не бев тука јас и незнам за тоа. Ќе си каже дека јас на стадион го изразував незадоволството и дека нема ништо против италија и си се вратил во автобусот. Што така и беше.

На гости е полесно да направиш беља зошто тие во принцип сакаат само да те исфрлат, да ти забранат пристап доживотно и очи да не ти видат. Што ќе им е во затвор треба уште и да го хранат :)

i bet my arse, if red star would have played in rome, naples or milan, he would not have done anything. he would have been sitting there with pizza and coke, hoping he gets not fucked up by the italian ultras. everyone knows that the ultras in italy don`t attend at national team.

Коментар од дечко од Италија, на еден форум, ми падна у очи ! :)

Едвај чекам некој таков дуел.Али после сето ова дефинитивно ќе нема гостински навивачи зошто нема да го дозволат тоа.Во Рим коа ќе им извадат од оние секирине што ги запленуваа на Рома-Лацио има да биде каша попара.

Абе лесно е да се зборува што би било кад би било и то да одиш да гостуваш во една земја со навивачки групи како Италијанскиве.А да гостуваат тие во Белград,не сакам ни да помислам шо ќе им се случи.Но си кажаа дечкото дека нема ништо против Италија,а судењево т.е неговата казна ќе биде изречена утре,додека за српската федерација на 28.

Кај беа БББ и Торција ко демолираја се шо ќе им застанит на пат. Вака по интернет секој мојт шо сакат да зборвит...

Кое јадење лања овие од Рим, Милано и сицилија, демек најјаки ултраси во светот, гарант и тие ќе се посереа како џандарите италијански и ќе си ќутеа во едно ќошенце на стадионот. Немат трте мрте со балканци. :)

Со ваква полиција ? Па уште и Милано, ќути таму не играа, уште поголем резил ке беше тоа за жабариве со оглед дека тоа е светски центар. Ултрасите многу-многу не се залагаат за репрезентацијата а и миланскиве не се познати по инциденти, а па у Рим со овие националистиве од Лацио такоџе весело ке беше, они и чест на Аркан му оддаваа кога тој почина ...

Ѕвезда играа на крај краева у Милано, али таму беа изолирани целосно од полицијата, беа пратени до стадион и после од стадион до автобуси но пак ке кажам, без разлика каде и да се дешаваше ова, со ваква пасивност од полицијата ке имаше гарант немири.
Од друга страна капак на Се доаѓа и фактот што и италијанските ултраси се апла контра полицијата, ја мрзат до коска, поготово сега кога полека почнаа да се превземаат мерки и против нив, така да ова нив индиректно и им одговараше бидејќи уште еднаш се удри потврда за тоа колку е неспособна италијанската полиција да се справува со вакви маси на народ, па затоа и очигледно ги кинат од горе со глупи закони контра најизгорените фанови на тимовите.

Абе не зафркавај на стадионот си стоеја и сеир пукаа. Уште кладилница меѓу себе да отвореа и да се кладеа кој закон следен ќе го прекршат хулиганиве. Сега оти полицијава ја мрзеше да се активира малку повеќе на трибина и да среди ситуација, италијанциве можат да се простат од ЕП или од СП за шо и да беа кандидати.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom