Прекинат натпреварот меѓу Србија и Италија

• Креатор на темата Креатор на темата Mussolini
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Муабетот ми беше дека јас како поединец доколку сакам да и наштетам на мојата репрезентација или на федерацијата можам во секој момент да прекинам натпревар по таа логика дека Србите се криви за прекинот. По мое гледиште, во таква ситуација, полицијата а воедно и европската фудбалска федерација треба да ме третира како изолиран случај а не да се генерализира и репрезентацијата да сноси одговорност поради испадот на еден идиот.

друже убаво те сватив, но се насмеав за нашите :)

Да ама овде е повеќе од еден. Згора на тоа од непреземање мерки за вакви работи паѓаа жртви по стадионите едно време. Казните се затоа, за да не ескалира во нешто пострашно. Европа успеа да се справи со хулиганизмот, ваквите испади се се поретки. Ама балканциве уште прават бељи. Навивачите на Партизан во Босна (со Зрињски или кој беше пред некоја година), Бед Блу Бојс во Прага пред некоја година итн... Мора да заигра стапот... Остајте што било на утакмицата овие пола град го имаат искршено, пред утакмица им ги вандализирале спомениците по центарот... :tapp:
Не ги оправдувам воопшто, ќотекот од полицијата беше заслужен. Само кажувам дека колку што јас успеав да видам, ѕвезда на вечерта беше тој Паљачото со тетоважите па не ми е логично репрезентацијата да го крка заради еден малоумник. Пак ќе кажам, гледав Македонија и за кратко се префрлив на Раи да ѕирнам што се случува и видов дека типот лумпува а другите стоеја мирно на трибината. Можеби не сум успеал да ја фатам цела фрка и да видам што се случило.

е ова е последица од случувањата на балканот во последните 20 години.

после натпреварот се скршиле од ќутек со полицијата.

http://video.sky.it/?bclid=632601937001&bctid=633000961001#video

погледнете последните неколку секунд
33jp7ag.gif
Да те исправам ги скршиле од ќотек.Вакво тепање одамна немам гледано во ќош без милос камен во бубрези веќе сигурно никој од овие нема.Дури како и да ги слушнав како овкаа жал ми падна.

Инаку стадионот надвор бил направен баш за вакви навивачи како лавиринт ограден со решетки ги фатија на тесно и ќотек.
А кога даваа српската трибина имаше и луге со мали деца сигурно некои што работат таму затоа не дејствуваа на трибина излегоа навивачите останаа само екипата од Белград.
ѕвезда на вечерта беше тој Паљачото со тетоважите па не ми е логично репрезентацијата да го крка заради еден малоумник
Заради него и уште 5-6 души ќотек јадеа 500.Плус сега така натепани на граница ги чека Српската полиција да им заблагодари за рекламата.

Тој им е лидер ама не ја искрши самиот оградата :) Значи предходно им се заканувале на играчите на тренинг и во хотелот, па упаднале во автобусот, го гаѓале Стојковиќ со запалена димна бомба, откако играчите се ослободиле од нив автобусот полн со чад заминал кон стадионот :) Во меѓувреме типовиве вандализирале нешто низ град колку што можеле, па на стадион продолжија со забавата.

Многу ми е интересен коментаторов, вика: тешко ми е да ги наречам навивачи, ама навистина ми е страв што може да ми се случи ако не ги бирам зборовите внимателно :pos:
Што е сурова реалност, мнозинството е уплашено од малцинството (неколку навивачки групи) што прават фрки кај стигнат.

Видеото:

Видеото на Зоте е пајслесс.... на крај All In им влегоа, се слуша офкање од сите страни,,, ех брате србине.

Браво за карабињерите...промислено,тактички и доста паметно добиа што сакаа кога сакаа ги начекаа во кош само "фраерите" без да има колатерални штети како што ке беше ако реагираа на трибина.ОДЛИЧНО!!!!

се можеме да кажемее и да ги плукаме од една страна и да ги подржуваме од друга, ама имаат ЈАЈЦА до КОЛЕНА :pos: :pos: или се тешки лудаци и психопати... трето нема... плус не го прават ова во Србија, ај да беше во Србија ќе речеш дома се... ама ти во Италија да го запалиш цел стадион треба да си не знам што... стварно нема соодветен збор....

^
^
Haha, абе друже пола град им го демолирале, споменици им ништеле, палеле автобуси, пола трибина уништија, прекинаа меч, ти викаш браво за џандарите што 50 души у ќоше потепаа ...
Тоа брука невидена е за жабариве, 2000 души им дојдоа, маме им ебаваа цел ден, пола град го испозапалија, , и тек по полноќ начекаа 2% од дегениве и за цел живот ќотек им дадоа, ништо посебно у секој случај, се изрезилија дебело како и да ја вртиме.

Па уште и промислено и тактички постапиле. :vozbud:

се можеме да кажемее и да ги плукаме од една страна и да ги подржуваме од друга, ама имаат ЈАЈЦА до КОЛЕНА :pos: :pos: или се тешки лудаци и психопати... трето нема... плус не го прават ова во Србија, ај да беше во Србија ќе речеш дома се... ама ти во Италија да го запалиш цел стадион треба да си не знам што... стварно нема соодветен збор....

A бе исто им се фаќа нив навикнати се на пендреци а пендрек си е пендрек секаде :) Додуша колку одиш по на исток повеќе болат пендреците. Ова жабариве се глуперди тешки сум гледал сцени кога навивачи со оние огромните знамиња во Италија (ју ноу) ги маваат со дршката од знамето, тоа дрво од 3 метри :) Оди кај нас удри полицаец со тоа да видиш :pos: Ама во секој случај паметно што не се замаваа дури беа овие на трибина зошто тогаш ќе го запалеа стадионот. Иначе жабарите изјавија дека на стадион за многу кратко време влегле 2000 души, ги пуштиле брзо зошто правеле неред во градот, демек да ги локализираат хаха...

Али ќотекот беше во стил: значи вие дечки ќе платите за се, а? :pos:

Иначе жабарите изјавија дека на стадион за многу кратко време влегле 2000 души, ги пуштиле брзо зошто правеле неред во градот, демек да ги локализираат хаха...
Рекле дај боље тука да ги пуштиме, Милано ене кај е, Џенова више ја осакатија ... :tv:

Според мене всушност, колку што се криви малоумниве, толку се криви и џандариве, фрлија 1 тон кал врз себе, па утре ако организираат некое големо натпреварување, како ке се справуваат со 20 други вакви фан групи кои ке бидат и убер помасивни, денес покажаа дека огромна неспособност и аматеризам у тој поглед.

Да ти дојдат срби кои пропатувале пола европа и да ти го уништат пола град, па после им допушташ луксуз да носат клешти на трибина и милион бакљи, истата ( трибината ) да ја потурат, па да прекинат меч потоа, па пак да палат автобуси и други ствари низ грат .... нц факинг нц, пак смешно ми доаѓа постон од претходната страна, за промисленоста и тактичноста кај полицијава. :tv:

A бе знам ја дека не бараат повеќе визи ама оној со тетоважите би го вратил на граница од принцип :pos: И италијаниве се чудат, викаат ако мечов бил од висок ризик, за кој фактор се играл во Џенова? Не знам зошто ама си има некоја причина тоа. Најдобар беше еден батка што вика: да се играше кај нас во Каљари овие ќе завршеа во каналот крај стадионот :pos:

To be continued... лаку ноч :)

^
^
Haha, абе друже пола град им го демолирале, споменици им ништеле, палеле автобуси, пола трибина уништија, прекинаа меч, ти викаш браво за џандарите што 50 души у ќоше потепаа ...
Тоа брука невидена е за жабариве, 2000 души им дојдоа, маме им ебаваа цел ден, пола град го испозапалија, , и тек по полноќ начекаа 2% од дегениве и за цел живот ќотек им дадоа, ништо посебно у секој случај, се изрезилија дебело како и да ја вртиме.

Па уште и промислено и тактички постапиле. :vozbud:
OK.....отиди ти еве со твојта љубена седните на трибина и ни криви ни дужни јадете кутек и бидете осакатени за цел живот..БИВА???? Ама битно правдата ке биде задоволена.И да сигурен сум дека не ги е срам жабарите немаат тие од нашиот синдром да се докажуваме кој е појак..И да кај нив пак ке има лига,и европски турнири и се останато.

^ Чекај сеа, ти свати ли ја што сакав да кажам ?
Ти викаш тактички и промислено постапила полицијата претходнава вечер, ја ти викам дека пола град им го запалија, пола културни споменици им уништиле, пола трибина им уништија, прекинаа фудбалски меч кој по незнам колку години се одржува во Џенова ( aлудирам на меч од националниот тим ) ...
Каде е тука твојата промисленост и тактика од страна на полицијата, боље да кажеше дека потфрлиле, и тоа дебело потфрлиле што дозволиле толкав луксуз странски навивачи да демолираат половина од Џенова.
И ја и мојата љубена ке јадеме ќутек ни кириви ни дужни е поради ваквата промисленост и тактика на плавиов оркестар кој претходнава вечер у Џенова беше епик фејл, а и не гледам со што тоа правдата била задоволена, пола запален и уништен град, прекинат меч, уништена трибина не е = на 50 ( од 2000 и више ) испендрачени срби, т.е. коа подобро ке размислам, неда не е еднакво, не се ни споредуваат тие 2 ситуации.

Ми ја свати ли сега поентата на мојот претходен пост ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom