Прекинат натпреварот меѓу Србија и Италија

• Креатор на темата Креатор на темата Mussolini
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Само ме чуди како дозволиле немири после тоа. Зарем толку неспособни се италјаниве. Овие србиве ако продолжат вака ќе ги окупираат и тоа со 2000 можеби и помалку луѓе.

А за болдот тешко дека ќе научат далеку се со поразличен менталитет, а и не им е првпат да го кркаат за нешто не само на репрезентативен план па пак не им доаѓа памет. и 10 години казниги истите ќе се.
Италијанската полиција е најспремна за вакви работи во Европа се бавела со многу повеќе хилигани од овие.
А сега кажаа на Италијнската тв го фатиле овој херојвов со тетоважите замислете се криел во багажот на автобусот интересно ќе е да има некоја снимка.

Во официјалниот извештај стои дека судијата го прекинал натпреварот затоа што италијанските фудбалери не се чувствувале безбедно.
АЛООООООООО!
Италијанските фудбалери не се чувствувале безбедно во сред Италија!?!?
Италија е едно од најхулиганските земји, многу ме нервира фактот што имаат поголеми конфликти на стадиони од овој едно 60 пати годишно, а сега изиграваат како не биле спремни или не знаеле. Глупост, имаше толку големи пропусти во италијанската организација што ми доаѓа на памет да мислам дека сево ова е изрежирано и они знаеле за тоа и го дозволиле.
Не викам дека утакмицата не требаше да биде прекината, кажувам дека италијанците се виновни исто колку и србите.

Брат го гаѓаа Вивиано со димни бомби :pos: Не е вaжно дали се срби или италијани, никој не беше безбеден таму :) И не се баш исто криви, што сакаш да прават? Овие идиотите доаѓаат со тешка артилерија и им викаат: сакаме да ви дадеме три бода. И овие што треба да направат, да ги извадат пендреците и да им кажат: е сега ќе видите, вие нам бодови ќе ни давате!!! :pos:

Остај ги глава нека кршат...

--- надополнето ---

Италијанската полиција е најспремна за вакви работи во Европа се бавела со многу повеќе хилигани од овие.
А сега кажаа на Италијнската тв го фатиле овој херојвов со тетоважите замислете се криел во багажот на автобусот интересно ќе е да има некоја снимка.

А бе јунак си е јунак :pos:

после натпреварот се скршиле од ќутек со полицијата.

http://video.sky.it/?bclid=632601937001&bctid=633000961001#video

погледнете последните неколку секунд
33jp7ag.gif

Ме мрзи да барам слични случаеви кај што имало казни со минус бодови, дисквалификации пошо ми се спие, прва сум утре:/ А имало верувај. Необразован народ беше тоа и све мислам дека поради нив ќе го јаде репрезентацијата. Кај ќе ги стаиш тие противпожарни коли? На терен? И после боље нека дојдат да играат на теренот на ФК Шишево. Таму барем природна е тревата нема да им се праат рани од гумичките.
Да имало, и секогаш е казнета и страната која го организирала натпреварот.

Да имало, и секогаш е казнета и страната која го организирала натпреварот.

Наведи пример гостински навивачи да прекинат натпревар а домаќинот да биде казнет?

Домаќинот може да биде казнет парично и тоа е тоа...

Па колку што успеав да видам на Раи за момент (гледав Македонија), бакљата беше упатена кон Италијанскиот голман, или се лажам...?

абе сега, негова (не)среќа што се му се паднало од таа страна да брани во прво полувреме, да беше обратно сигурно немаше да ја поштедат и замената за Стојковиќ, Брдкиќ ли како му беше презимето:pos::pos:

Тоа е тоа, Србиве не биле дојдени за да ги бодрат своите туку да се изнамлатат... па дури и 3 бода жртвуваа само за побрзо да се соочат со пајканите позади стадион.

Друг ќе беше муабетов ова да се одвиваше на Олимпико.

се на се, Србија поразена како на терен, така и надвор од него :wink:

абе сега, негова (не)среќа што се му се паднало од таа страна да брани во прво полувреме, да беше обратно сигурно немаше да ја поштедат и замената за Стојковиќ, Брдкиќ ли како му беше презимето:pos::pos:
Муабетот ми беше дека јас како поединец доколку сакам да и наштетам на мојата репрезентација или на федерацијата можам во секој момент да прекинам натпревар по таа логика дека Србите се криви за прекинот. По мое гледиште, во таква ситуација, полицијата а воедно и европската фудбалска федерација треба да ме третира како изолиран случај а не да се генерализира и репрезентацијата да сноси одговорност поради испадот на еден идиот.

после натпреварот се скршиле од ќутек со полицијата.

http://video.sky.it/?bclid=632601937001&bctid=633000961001#video

погледнете последните неколку секунд
Јаоооо, последниве неколку секунди од видеово се у стил, ова го нема ни у Беко ако те приведат, дечкиве у '' кафез '', на крајот од истиот а џандариве удри не жали, до крај ...

Али маме му еам, нека каже кој шо сака, треба да имаш муда за да го изгураш ова у туѓа земја каде имаат посебни единици за вакви накази, но пак ке кажам, а ко што реков и у постов, чудно ми е што толкава слобода добија србиве, целава оваа ситуација ми е ко некој намерно да сакал да направат инцидент, да чекаат за истиот да ескалира, да се деси, па потоа и да се реагира, кога веќе истото е неизбежно.

се на се, Србија поразена како на терен, така и надвор од него :wink:
Е да не очекуваше дека ке им парираат на џандари, од истите го имаат јадено најаките ултрас групи во Италија, а не па сеа србиве, затоа немаше жабар кој им парираше нит во, нит вон терен у пресметкиве, што е тешка брука.

Муабетот ми беше дека јас како поединец доколку сакам да и наштетам на мојата репрезентација или на федерацијата можам во секој момент да прекинам натпревар по таа логика дека Србите се криви за прекинот. По мое гледиште, во таква ситуација, полицијата а воедно и европската фудбалска федерација треба да ме третира како изолиран случај а не да се генерализира и репрезентацијата да сноси одговорност поради испадот на еден идиот.

Да ама овде е повеќе од еден. Згора на тоа од непреземање мерки за вакви работи паѓаа жртви по стадионите едно време. Казните се затоа, за да не ескалира во нешто пострашно. Европа успеа да се справи со хулиганизмот, ваквите испади се се поретки. Ама балканциве уште прават бељи. Навивачите на Партизан во Босна (со Зрињски или кој беше пред некоја година), Бед Блу Бојс во Прага пред некоја година итн... Мора да заигра стапот... Остајте што било на утакмицата овие пола град го имаат искршено, пред утакмица им ги вандализирале спомениците по центарот... :tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom