Предсемена течност

• Креатор на темата Креатор на темата plaslivka
  • Време на започнување Време на започнување

Znaes li sto e predsemena tecnost?

• znam

Гласови: 56 68,3%
  • sum slusnal/a

Гласови: 11 13,4%
  • neznam

Гласови: 15 18,3%

• Вкупно гласачи
    82

plaslivka

the princess of virginity
Член од
5 февруари 2009
Мислења
170
Поени од реакции
7
Vo posledno vreme se poveke citame za ovaa tecnost koja se javuva pred svrsuvanjeto kaj mazite , postojat mnogu razmisluvanja okolu toa kolku jajce kletka moze ili nemoze da se oplodi od predsemenata tecnost .Uste se narekuva i pre ejakulat (je tecnost koja izlazi pre ejakulacije(kako i sam naziv kaze),ne izlazi samo bukvalno pre nego izlazi povremeno dok je penis u erekciji tj. maltene u toku odnosa,sadrzi sprematozoide,ali u dosta malom broju,tako da su sanse da devojka ostane u drugom stanju su male(ali ipak postoje),
koe e vaseto iskustvo ?i dali ja zemate vo predvid koga imate odnosi ili ednostavno go zanemaruvate ovoj mal rocent na rizicnost?

Знам за ова но никогаш не сум ни размислувал!!!
Премногу е слаб тој број на спермици за да зачне нешто, така да 1:1000000 е случајот за да бидне нешто!!!:toe:
Барем ја така мислам, је*ига можда и не е така!!

Сум слушнала дека наводно и од таа течност може да се забремени..
Точни информации не знам.

Може.

Не мора да ти џапне, некогаш е доволно само да се бапне : )

Мали се шансите, ама сепак постојат.

Знам за ова но никогаш не сум ни размислувал!!!
Премногу е слаб тој број на спермици за да зачне нешто, така да 1:1000000 е случајот за да бидне нешто!!!:toe:
Барем ја така мислам, је*ига можда и не е така!!

Веројатноста е многу поголема. Сперматозоидите можат да „опстанат“ 72 часа ако не се лажам. Заштита „со пазење“ не е никаква заштита.

Затоа од време на време се носи на плакнење...мислам знаете каде на плакнење,така да нема проблем.:toe:

Затоа од време на време се носи на плакнење...мислам знаете каде на плакнење,така да нема проблем.:toe:
Можеш да го "исплакнеш" површински, но не можеш да го исплакнеш каналот по кој се цеди : )

Можеш да го "исплакнеш" површински, но не можеш да го исплакнеш каналот по кој се цеди : )
Длабоко вакумско чистење може да заврши работа... еве Кварк ме претркал тука :)

More ne se zaebavajte.... opnete toa gumickite i terajte...:):):)

Шансата да забремени е иста како и шансата да ти се скине кондомот. Како ќе ти е пишано :)

Предсемената течност најчесто истекува пред да се достигне оргазам и служи како лубрикант при сексуалниот однос и можно е да содржи сперматозоиди што значи дека има шанси за забременување.

Да де така се прает деца... Шансите да забремени од предсемената течност се минимални, рецимо скоро невозможни. Така да неам гајле. И не сум слушнала досеа некоја да забремени на овој начин.

Да де така се прает деца... Шансите да забремени од предсемената течност се минимални, рецимо скоро невозможни. Така да неам гајле. И не сум слушнала досеа некоја да забремени на овој начин.

за се има прв пат...

бтњ сум чул и ја ... и викаат да не се играе играчки :) .. затоа дурекс и мирна глаа.. е сеа ако има жилети унатре па да ти се скине.. кондомот... си го ебал ежот..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom