muabetot e dobar no dali e vistinit.sekade citam jas sum slusnala neznam nema sansi znae li nekoj stvarno za da kaza takva i takva e rabotata mora da ima nekoj kajgangija ginikolog pa da znae sigurno za ovie raboti i ako znae neka objasni posiroko sakam da znam posto jas prvpat slusam za vakvo nesto POZDRAV
Ха ха, се шегуваш. Нели?
Се вика Ковперова течност, американците ја викаат pre-cum... Се создава од уретралната жлезда и се лачи секогаш кога пенисот е во ерекција (кај некои повеќе, кај други помалку). Содржи фосфатна киселина (ако сте пробале, сигурно знаете дека е блага по вкус
Функцијата не му е само да биде лубрикант, бидејќи при половиот акт меѓу маж и жена, таа улога си ја презема вагината :smir: Знаеме дека киселините кои ги содржи урината, се смртни непријатели на нашите мали борци, сперматозоидите. Поминувајќи од тестисите преку каналчињата и потоа од простатата до надворешноста, сперматозоидите би се сретнале со кисела средина (остатоци од урината) која е смртоносна за нив, но затоа фосфатната киселина, која е пх-оптимална, создава совршена заштита и ги чисти каналите. Во ваквото “чистење“ може да бидат опфатени и сперматозоиди од претходната ејакулација, што е причина Ковперовата течност најчесто да содржи и сперматозоиди. Сепак, за да биде оплодена јајце-клетката потребна е концентрација на сперматозоидите од 20 милиони по милилитар (т.е. околу 40 милиони/мл по ејакулација). Бидејќи ваквата концентрација во Ковперовата течност е невозможна, сперматозоидчето кое оплодило јајце-клетка, а потекнува од неа, е едно среќно копиленце

Значи, нема шанси за забременување од неа.
Друга улога му е привремено да служи како хранлива материја за сперматозоидите, а при надворешна ејакулација учествува во коагулација на спермата.
Всушност, самото машко тело е програмирано да ја заштити спермата од дејството на киселините од урината. Затоа пред, за време и непосредно по ејакулација, не е возможно да се уринира, колку и да сакате.