Предсемена течност

• Креатор на темата Креатор на темата plaslivka
  • Време на започнување Време на започнување

Znaes li sto e predsemena tecnost?

• znam

Гласови: 56 68,3%
  • sum slusnal/a

Гласови: 11 13,4%
  • neznam

Гласови: 15 18,3%

• Вкупно гласачи
    82
Да де така се прает деца... Шансите да забремени од предсемената течност се минимални, рецимо скоро невозможни. Така да неам гајле. И не сум слушнала досеа некоја да забремени на овој начин.

Со девојка ми веќе три години сексот ми е без кондом.
Се јавува и таа предсемена течност нормално...
Па немало ништо такво до сега...ако и напраам дете со предсемна течност...ќе го крстам Худини.:)

muabetot e dobar no dali e vistinit.sekade citam jas sum slusnala neznam nema sansi znae li nekoj stvarno za da kaza takva i takva e rabotata mora da ima nekoj kajgangija ginikolog pa da znae sigurno za ovie raboti i ako znae neka objasni posiroko sakam da znam posto jas prvpat slusam za vakvo nesto POZDRAV

muabetot e dobar no dali e vistinit.sekade citam jas sum slusnala neznam nema sansi znae li nekoj stvarno za da kaza takva i takva e rabotata mora da ima nekoj kajgangija ginikolog pa da znae sigurno za ovie raboti i ako znae neka objasni posiroko sakam da znam posto jas prvpat slusam za vakvo nesto POZDRAV

Ха ха, се шегуваш. Нели?

Се вика Ковперова течност, американците ја викаат pre-cum... Се создава од уретралната жлезда и се лачи секогаш кога пенисот е во ерекција (кај некои повеќе, кај други помалку). Содржи фосфатна киселина (ако сте пробале, сигурно знаете дека е блага по вкус :pos:

Функцијата не му е само да биде лубрикант, бидејќи при половиот акт меѓу маж и жена, таа улога си ја презема вагината :smir: Знаеме дека киселините кои ги содржи урината, се смртни непријатели на нашите мали борци, сперматозоидите. Поминувајќи од тестисите преку каналчињата и потоа од простатата до надворешноста, сперматозоидите би се сретнале со кисела средина (остатоци од урината) која е смртоносна за нив, но затоа фосфатната киселина, која е пх-оптимална, создава совршена заштита и ги чисти каналите. Во ваквото “чистење“ може да бидат опфатени и сперматозоиди од претходната ејакулација, што е причина Ковперовата течност најчесто да содржи и сперматозоиди. Сепак, за да биде оплодена јајце-клетката потребна е концентрација на сперматозоидите од 20 милиони по милилитар (т.е. околу 40 милиони/мл по ејакулација). Бидејќи ваквата концентрација во Ковперовата течност е невозможна, сперматозоидчето кое оплодило јајце-клетка, а потекнува од неа, е едно среќно копиленце :pos: Значи, нема шанси за забременување од неа.

Друга улога му е привремено да служи како хранлива материја за сперматозоидите, а при надворешна ејакулација учествува во коагулација на спермата.

Всушност, самото машко тело е програмирано да ја заштити спермата од дејството на киселините од урината. Затоа пред, за време и непосредно по ејакулација, не е возможно да се уринира, колку и да сакате.

Всушност, самото машко тело е програмирано да ја заштити спермата од дејството на киселините од урината. Затоа пред, за време и непосредно по ејакулација, не е возможно да се урина, колку и да сакате.

Јас после ејакулација обавезно мочам. Озбилно.
Ме боли стомак ако не. Да немам проблем нешто? Мразам доктори оти.

Јас после ејакулација обавезно мочам. Озбилно.
Ме боли стомак ако не. Да немам проблем нешто? Мразам доктори оти.
Брат, најмалку две до три минути по ејакулација е невозможно нормално уринирање. Ако е после третата минута, не е за на доктор :) А ако те боли стомак после тоа, види да не имаш проширени стомачни вени. Не се страшни, ама непријатни се :smir:

Брат, најмалку две до три минути по ејакулација е невозможно нормално уринирање. Ако е после третата минута, не е за на доктор :) А ако те боли стомак после тоа, види да не имаш проширени стомачни вени. Не се страшни, ама непријатни се :smir:

Хехе, океј е. Не се разбравме за „непосредно по“, наредните неколку минути е тоа.
Инаку после 5 некаде обавезно ми се премочува и ако чекам ко да не сум мочал цел ден доаѓа.

И заборавив да го кажам најстрашното: преку предсемената течност се пренесува ХИВ вирусот :toe:

Jas mislam predsemenenata tecno e vo vid na voda koja e malce zgrutcena i poradi toa vie treba da si kupite razredzivac toa e mojo sovet

Со девојката имаме секс без кондом, коа ќе треба да свршам ваѓам надвор и се ок.... сеа пред свршување има предсеменска течност која не се осеќа кога ти излага, дали од таа предсеменска течност може девојката да забремени?

Не користам кондом дека лошо ми влијае на ерекцијата, пр. ако ставам кондом и ако го извадам алатот од црната дупка и така седи надвор 20тна секунди може да ми опадне и да не можам да го вратам (без кондом полесно го враќам во игра), како да имам поцврста и стабилна ерекција исто ме интересира али ова горе е приоритет.

Со девојката имаме секс без кондом, коа ќе треба да свршам ваѓам надвор и се ок.... сеа пред свршување има предсеменска течност која не се осеќа кога ти излага, дали од таа предсеменска течност може девојката да забремени?

Не користам кондом дека лошо ми влијае на ерекцијата, пр. ако ставам кондом и ако го извадам алатот од црната дупка и така седи надвор 20тна секунди може да ми опадне и да не можам да го вратам (без кондом полесно го враќам во игра), како да имам поцврста и стабилна ерекција исто ме интересира али ова горе е приоритет.
Каков кондом користиш? o_O

Кај некои не се јавува таа течност. Како резултат на што е тоа?

Недоволна напаленост

Е можно ли е при секаков и секој секслуален однос или било каква предигра да си недоволно напален? Уствари не дека не е можно, ама шо суштество ќе беше ако е така :drk:

Да,но и за време на сексот пред оргазам по некој сперматозоид исто така излегува на слобода а знам колку е убаво без кондом те разбирам али ако веќе така терате нека користи твојата партнерка контрацептиви.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom