Предлог законот за бранителите е во Собрание!

• Креатор на темата Креатор на темата dungeon master
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Незнам дали на тој начин смеам да помогнам...
ама ако може...
би сакал на секое едно место каде што во наредниве три недели граѓаните ќе можат да се потпишуваат за нашата иницијатива (наименувајте град Александрија во Македонија и нека има минимум еден булевар Александар или Филип Велики во секој град) да има и тетратка од достоинство и на тој начин и конкретно да ви помогнам во вашата искрена иницијатива.
:toe:

Во ред, тоа беше додека владата беше под контрола на продадените души. But, timing is everything. Денес имаш Парламент кој е целосно под контрола на македонските сили и затоа, уште еднаш ќе повторам: оставете ги луѓето нека ја завршат работата како што треба, без непотребни јавни истапи. Ваквите методи за притисок врз власта можеби имаа смисол до 2006, но денес се наполно депласирани, зашто со оваа акција испаѓа дека не веруваш во денешната влада, и како да сакаш да кажеш; и ДПМНЕ се истите предавници како и СДСМ.
izvini sto ti repliciram ama da znaes deka se isti ako ne i beter zasto samo glumat patrioti a vo sustina ja teraat istata politika na zapadot a toa e da se zaboravi 2001

Денеска се потпишав и ја дадов мојата поддршка на предлог Законот за посебни права на бранителите...Арно ама немаше да сме свои на своето ако не ми го направеа тоа една голгота која не се заборава лесно. Што се случи ? Отидов во општината на чија територија живеам и побарав да ме упатат каде да го депонирам мојот потпис, а љубезниот персонал ме упати во „барака 1„ . Таму, откако ме прашаа на која улица живеам, љубезно ми рекоа дека не треба тука да се потпишам туку во „таа и таа„ месна заедница...ОК, со таков ниет бев излегол од дома, ќе одам и таму. Во дотичната месна заедница откако видоа на која улица живеам, уште по љубезно ми објаснија дека сум на погрешната врата, а дека тие во општината врска си немаат и требало да ми кажат дека овде може да дојдам за извод, а по гласачкиот список мојата улица ја водат во друга месна заедница...Нејсе, појдов и таму и конечно успеав да се потпишам, а кога ги прашав сите зошто граѓаните не се информирани за тоа каде треба да се потпишат, сите грчеа рамења...Мене ова потпишување ме чинеше нерви и бензин, а ако бев тргнал со автобус сигурно ќе се откажев зашто ќе требаше да платам 5 автобуски карти заради неинформираност, а да не прајме муабет за топлото време...
Затоа, членовите на Здружението Достоинство нека стават некој телефонски број (од матичната општина) каде што граѓаните ќе можат да се информираат правилно за тоа каде да се потпишат, пред да тргнат на ваква голгота.

П.С. Се надевам дека иницијативата ќе успее и Законот ќе го види светлото на денот, многу скоро.

Калипсо барем си бил упорен дечко :)

Благодарам за поддршката.

За местата каде што може да се даде потпис видете подоле ( мислење број 19 ), во првите мислења, да не ги пишувам пак. А ова што го шетале калипсо тоа од кај нив таму некоја неорганизираност :toe:

poddrzuvam ama nemozam da se potpisam od doma ke gi ispratam:kafe:

Predlog zakon za branitelite

Bidejci sobiranjeto potpisi pomina, sega redno e da ve izvestam kako ide so izglasuvanjevo na zakonot vo sobranie.

Епа другари македонци верувале или не, нашата влада не сака да го гласа законот, не гледајте она ДУИ муи, туку работата е тоа што нашите не им чинел законот. Не им се даваат пари и не се откажуваат од пари што во иднина ќе треба да се сливаат во нивниот драгоцен буџет.
Пред изборите сите ветува дека ќе го гласаат законот, и ВМРО и СДСМ ама сега сите се кријат како ПУТКИ. Ги нема нигде, нашиве претставници од Достоинство никој не сака да ги прими, и таму кај што одвај ќе ги прими некој за законот не се збори.

Последно во срамот на нашата Влада, е тоа што на состанокот што беше во МВР на 25-09-2008 година, на кој што требаше да се разговара за законот, а на кој присуствуваа претставници од Достоинство и министри од владата на РМ, не се зборело за законот туку пази молим те : Нашава влада составила нов предлог закон ( кога стигнаа да го спремат не знам, значи на ова се работело од порано ) по нивно како треба да биде, и барале од нашиве од Достоинство да се откажат од нашиот предлог закон, а они пред собрание да го изгласаат нивниот закон.
Абе како не им е срам, да побараат таква работа, ние поминавме толку време во кампањи, собирање потписи и што ти не, за што ? Да се откажеме на крај од законот кога више дошол до собрание :uvo::uvo::uvo::uvo::uvo::uvo::uvo: ? ОВИЕ СЕ ЛУДИ СИ ВИКАМ ИЛИ ТАКА СЕ ВИКААТ :tapp::tapp::tapp:

Абе нема шанси бе, нека си праат тие бајрам со мозокот, а ако не го изгласаат овој закон у собрание, они си знаат. После нека не им е друг крив, зошто во ситуацијава ВМРО највише ќе го јаде, они највише обеќаваа за законот. Пред избори рекоа дека законот е супер и дека ќе го гласаат а сега одеднаш не им чинел. Епа сте нашле бе браќа со кој да се заебавате. Нашево здружение се вика Достоинство а не ДУДЛАЧ ако не сте виделе таму во предлог законот :helou:

И ПС на на крај, во здружениево членуваат припадници од сите редови на МВР и АРМ, епа утре кога ќе ви требаме, и ние ќе се размислиме како да постапиме, а за тоа време додека мислиме, чекајте да ви помогнат оние што 2001 бегаа на боловања !

Не дека е неочекувано,сепак сите сме свесни каде живееме.Една стара мисла вели-Тркалото се врти.Само што ако има нареден пат ке размислам кого ке го ставам на нишан.

Јас сум симпатизер на ВМРО ама ова не е во ред.Гордо го дадов потписот на петицијата,а сега ВМРО ја кочи работата.Срамота.:tapp:

Вмро ако ја кочи работава срамота стварно.Наместо да им помогне на хероите на партиотите од 2001:tapp:

Не дека е неочекувано,сепак сите сме свесни каде живееме.Една стара мисла вели-Тркалото се врти.Само што ако има нареден пат ке размислам кого ке го ставам на нишан.
...а јас ќе размислам за кого и дали ќе гласам на наредните избори...:toe:

Една причина поради која гласав за ВМРО ДПМНЕ е и тоа ветија дека ќе го изгласаат Законот за бранителите,верував во тоа и сум да им се даде и повеќе на бранителите ама еве како што кажувате вие оти не гледав денес вести не разбрав ама ако е вистина епа срамота Николче,верував во него оти стварно тие луѓе се нашите херои и срамота ако не се изгласа а ако не се изгласа и ако не се излезе на улица уште поголема срамота

Бидејќи потписите се собрани, а законот е во Собрание, го променив името на темата.
Инаку, се потпишав кога се собираа потписите, и, секако, поддржувам истиот закон да биде и донесен, т.е. изгласан од пратениците.

Една причина поради која гласав за ВМРО ДПМНЕ е и тоа ветија дека ќе го изгласаат Законот за бранителите,верував во тоа и сум да им се даде и повеќе на бранителите ама еве како што кажувате вие оти не гледав денес вести не разбрав ама ако е вистина епа срамота Николче,верував во него оти стварно тие луѓе се нашите херои и срамота ако не се изгласа а ако не се изгласа и ако не се излезе на улица уште поголема срамота
Ova uste go nemalo na vesti ama vi kazuvam od vtora raka, da ne recam od prva posto ne sum bil na pregovorite. Ama delegacijava sto bese vo MVR tamu da razgovaraat so ministerkata i so drugi pretstavnici od vladata im rekle eve vi nov zakon razbiras nasiov ne cinel. A nie izgubivme vreme dzabe da birame koj da odi na pregovori, demek vikame ovie seriozno ja svacaat rabotava. Abe koga cuv deka si spremile nov zakon, znaci tie batka go imale spremeno od pred toa, ne se sprema predlog zakon taka odma, pravnicite na forumot ce potvrdat toa, abe mi idese da PUKNAM :tapp:. Ako ne cinese zakonot trebase da kazat odma, a ne po izbori, kako po obicaj dodusa, ama samo oni gubat u situacijava, znaci za bezbednosnive sili sto treba da gi branat gi boli dali ce se lutat ili ne :toe:

Ja uste koga go stokmivme zakonot znaev deka vaka ce ispadne, si vikam ne dava vladava taka pari, ama aj od tamu dobivme informacii demek nema gajle soberete potpisi i garant vi go glasame. Epa sega im se vide kolku se iskreni so nas

P.S. ako nekoj saka moze da go poseti sajtot na dostoinstvo, linkot go imate podole kaj mene vo potpis, dostoinstvo.mk, pozdrav

A zosto da go izglasat zakonot dungeon master ??? Ne mi e jasno dali site se pravite ludi ili sto e ednas napisav eve i sega so toj zakon cela Makedonija ce zima penzii + administracija sto treba da se plati pa koj ce raboti vo Makedonija znaete kolku pratenici imaat dui i dpa mislite deka taka kako vie sto si mislite mora da bide sto ce gi recat od albanskite partii na glasacite na izbori koga ce dojdat ?? aj razmislete malku pa ce vidite deka ne e se taka kako sto mislite, da se razbereme uste nesto vie ne odevte za patriotizam vo vojna tuku golemi nadnici se isplatuvaa tamu aj neka kaze kolku mu bese plata na nekogo sto tamu primer prosecna plata bila 10.000 denari a vie zemavte kolku ??
I jas bev vo Hrvatska i nikogas ne pomisliv da zemam od ovaa drzava primer kako penzija sto sum bil tamu a polno se pravea ludi da zemat penzija no iskreno ja sakav ovaa drzava i ne ni pomisluvav na toa e toa e patriot ..Eden drzavnik rekol ne gledaj sto moze drzavata da napravi za tebe vidi sto mozes ti da napravis za drzavata ...
Ako pojdat od taa logika i vi dadat prava i penzii zosto togas na stecajcite ne gi dadat penzii i na drugi sto gi ima milion zosto samo na vas ama od kade pari toa e prasanjeto

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom