Предлог за серии и кратки рецензии

• Креатор на темата Креатор на темата Акаша
  • Време на започнување Време на започнување
Да? Читам позитивни коментари за серијава во последно па и онака во моментов освен по една епизода неделно од Devious Maids немам ништо друго за гледање. Сите серии ми заминаа на пауза.

Да? Читам позитивни коментари за серијава во последно па и онака во моментов освен по една епизода неделно од Devious Maids немам ништо друго за гледање. Сите серии ми заминаа на пауза.
Да, немаш промашок со оваа, барем у топ 5 активни серии е моментално

Дечки, предлог серија со прекрасни пејзажи, планински или па нешто на село?
Ако ти е само за зимски планински пејсажи и атмосфера тогаш Fortitude, ама земи си во обзир дека во втората половина од сезоната серијата лута во лош правец (барем за мене).
А крајот е посебна приказна, ама природната атмосфера и пејсажите се топ.

Ммм, читав дека е добра. А нешто чие дејство е сместено во село? Со убави селски пејзажи?

Ммм, читав дека е добра. А нешто чие дејство е сместено во село? Со убави селски пејзажи?
Father Ted
Ситком ирски, али местово во кое се одвива дејството е некое чкљ село (го најдов тогаш ме мрзи сега да го најдам пак) во огромна куќа и така депре атмосфера си има. Мене ме прими целата атмосфера и ми врза филм да посакам да живеам во истото. Одлична прилика онака да ја почувствуваш селската магија од Ирска :)

Сфе сфе али дека некој ќе побара серија поради пејзажите :D
Абе глеј можам да го подразберам некако :D Обично јас ептен сакам повеќе англиски ситкоми него амерички, не само ради хуморот кој ми е попогоден на вкус, туку и ради целата атмосфера онака, згради/улици, барчиња, опкружување да го речам, веројатно затоа што еден од најфилмовите ми е да сум живеел во тие 70-80-ти години во Англија, како погодена клима за мене.

А кај Father Ted исто пример филм ми врзало куќарчево во едно така депре местенце.
Е сега фала курцу и серијата да ја бива, инаку че се мочам и во места и во се :D

fatherted-net.jpg

Абе глеј можам да го подразберам некако :D Обично јас ептен сакам повеќе англиски ситкоми него амерички, не само ради хуморот кој ми е попогоден на вкус, туку и ради целата атмосфера онака, згради/улици, барчиња, опкружување да го речам, веројатно затоа што еден од најфилмовите ми е да сум живеел во тие 70-80-ти години во Англија, како погодена клима за мене.

А кај Father Ted исто пример филм ми врзало куќарчево во едно така депре местенце.

fatherted-net.jpg

Види, во ред е да те приврзува ама пејзжот да ти биде нешто примарно? :)

Twin Peaks на моменти имаше прејаки пејсажи со дагласовите елки и онаа музиката која тера во позадина, уживав во тие сцени од серијата.

Моментално ми текнува само на Midsomer Murders, таму имаш тоа што го бараш.
Дејствието во повеќето епизоди се одвива во селски англиски рурални средини, многу ретко има кадри или епизоди од градски урбани средини.
Едит: еве ти сајт кој е посветен само на локациите каде се снимала серијата: http://www.visitmidsomer.com/

Последно уредено:
Дечки, предлог серија со прекрасни пејзажи, планински или па нешто на село?
THE 100.
Прекрасни погледи, природа и се натаму. Серијава многу ја хејтаа, почна како teen drama, ама у вторава сезона стана 10 пати подобра. Дај и шанса, многу добри пејзажи има :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom