Предлог за серии и кратки рецензии

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.120
Поени од реакции
336
Да? Читам позитивни коментари за серијава во последно па и онака во моментов освен по една епизода неделно од Devious Maids немам ништо друго за гледање. Сите серии ми заминаа на пауза.

W

wicked_1

Гостин
Да? Читам позитивни коментари за серијава во последно па и онака во моментов освен по една епизода неделно од Devious Maids немам ништо друго за гледање. Сите серии ми заминаа на пауза.
Да, немаш промашок со оваа, барем у топ 5 активни серии е моментално

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Дечки, предлог серија со прекрасни пејзажи, планински или па нешто на село?
Ако ти е само за зимски планински пејсажи и атмосфера тогаш Fortitude, ама земи си во обзир дека во втората половина од сезоната серијата лута во лош правец (барем за мене).
А крајот е посебна приказна, ама природната атмосфера и пејсажите се топ.

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.120
Поени од реакции
336
Ммм, читав дека е добра. А нешто чие дејство е сместено во село? Со убави селски пејзажи?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Ммм, читав дека е добра. А нешто чие дејство е сместено во село? Со убави селски пејзажи?
Father Ted
Ситком ирски, али местово во кое се одвива дејството е некое чкљ село (го најдов тогаш ме мрзи сега да го најдам пак) во огромна куќа и така депре атмосфера си има. Мене ме прими целата атмосфера и ми врза филм да посакам да живеам во истото. Одлична прилика онака да ја почувствуваш селската магија од Ирска :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Сфе сфе али дека некој ќе побара серија поради пејзажите :D
Абе глеј можам да го подразберам некако :D Обично јас ептен сакам повеќе англиски ситкоми него амерички, не само ради хуморот кој ми е попогоден на вкус, туку и ради целата атмосфера онака, згради/улици, барчиња, опкружување да го речам, веројатно затоа што еден од најфилмовите ми е да сум живеел во тие 70-80-ти години во Англија, како погодена клима за мене.

А кај Father Ted исто пример филм ми врзало куќарчево во едно така депре местенце.
Е сега фала курцу и серијата да ја бива, инаку че се мочам и во места и во се :D

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Абе глеј можам да го подразберам некако :D Обично јас ептен сакам повеќе англиски ситкоми него амерички, не само ради хуморот кој ми е попогоден на вкус, туку и ради целата атмосфера онака, згради/улици, барчиња, опкружување да го речам, веројатно затоа што еден од најфилмовите ми е да сум живеел во тие 70-80-ти години во Англија, како погодена клима за мене.

А кај Father Ted исто пример филм ми врзало куќарчево во едно така депре местенце.

Види, во ред е да те приврзува ама пејзжот да ти биде нешто примарно? :)

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Twin Peaks на моменти имаше прејаки пејсажи со дагласовите елки и онаа музиката која тера во позадина, уживав во тие сцени од серијата.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Моментално ми текнува само на Midsomer Murders, таму имаш тоа што го бараш.
Дејствието во повеќето епизоди се одвива во селски англиски рурални средини, многу ретко има кадри или епизоди од градски урбани средини.
Едит: еве ти сајт кој е посветен само на локациите каде се снимала серијата: http://www.visitmidsomer.com/

Последно уредено:
Член од
7 март 2013
Мислења
149
Поени од реакции
41
Дечки, предлог серија со прекрасни пејзажи, планински или па нешто на село?
THE 100.
Прекрасни погледи, природа и се натаму. Серијава многу ја хејтаа, почна како teen drama, ама у вторава сезона стана 10 пати подобра. Дај и шанса, многу добри пејзажи има :P

Kajgana Shop

На врв Bottom