Предлог за серии и кратки рецензии

• Креатор на темата Креатор на темата Акаша
  • Време на започнување Време на започнување
Човекот ви бара комедии како tbbt и himym вие го замарате со филозофии... The Class друже, 1 сезона, ќе ја мавнеш во еден ден, утредента ќе ја репризираш.

Iceboy, добро го учам?

Прво Friends, па The Class :)

Дајте луѓе кажете некое лесно ситкомче, нема што да се гледа веќе.
2 broke girls, Anger management, Cougar town, Hot in Cleveland, The exes, Melissa & Joe, Mike & Molly, Modern family, New girl, Raising Hope, TBBT, HIMYM, Two and a half men, ми се изгледани.

Malcolm in the middle

Peep Show
PeepShowS1.jpg

Комедија за двајца другари-цимери што цело време се наоѓаат во луди/незгодни/необични ситуации. Ненормални се и двајцата, немаат ништо заедничко ко шо вика imdb
Има 8 сезони, епизодите траат ~20 минути, се снимаат уште.
Aнглиски хумор, потценета, не е за сите. - само за хипстери оваа реченица, другите игнорирајте ја :D

Ја препорачувам поради камерата. Снимена е во POV стил. Перспективата на ликовите. Тоа што го гледаат ликовите го гледаме и ние. Како се мрда погледот на ликот, така и камерата. Тресење камера at it's finest. Има и voice-over од што и како ликовите размислуваат. Во секоја сцена го има барем еден од главните ликови. Сите сцени се во POV стил.
Ако се палите на необични камери ја препорачувам серијава, инаку без ПОВ стилот и војс-оверот не е ништо посебно

Гледам на ЈТ ги има сите епизоди цели и не ги бришат. Еве ви една рандом колку да разгледате како е со камерата

MV5BMTk5NTk1Mzg3Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwNDAyNzY3OA@@._V1_SY317_CR5,0,214,317_.jpg

http://www.imdb.com/title/tt2085059/

Само 2 сезони од по 3 епизоди, како посебни приказни. Моќта и влијанието на медиумот, технологијата, интернетот врз животот на модерниот и човекот во иднината.

Мрак серијал. Топло препорачувам. (y)

Веќе се изглеав што требаше од серии да се изгледа летово и сеа ми текна на True Blood ,имам моменти фаќано на фокс али некако не ме привлекувала да ја гледам,дали поради омразата кон твајлајт или нешто друго,не знам.
Ај тие што ја изгледале нека кажат на кратко или широко зашо да ја гледам

Веќе се изглеав што требаше од серии да се изгледа летово и сеа ми текна на True Blood ,имам моменти фаќано на фокс али некако не ме привлекувала да ја гледам,дали поради омразата кон твајлајт или нешто друго,не знам.
Има фанови кои ја гледаат, ја сакаат и се соживуваат, итоа добри фанови со вкус, така да можи да ти легни.
Шо се однесува до мене, изгледав 4-5 епизоди, но јок. Не ме бендиса, ептен минимално, но не и доволно да продолжам. Љубов со вампири и сексој :icon_lol:

После The BB Theory не можам да најдам асална комедија. Office ја заглеав, ми стана досаден тој начин на снимање, со аматерска камера. HIMYM, BBT, Seinfeld ,Raising Hope, My name is Earl...дајте некој асален предлог :).
Ако имаш време за тепање, пробај ја Everybody hates Chris. Топ серија беше и истераа 3-4 сезони.

Да ми предложевте некоја серија слична на Supernatural и Grimm?

Првите 2 сезони добри, доста добри, после downhill.

Предлог за некоја трилер серија во која се поврзани епизодите. The Walking Dead ја гледав првите две сезони и беше прилично добра дали после и паднал квалитет?
Гледани серии breaking bad, GoT, Dexter, The Sopranos, Person of interest, The Americans, Homeland, House of cards, Fringe, Lost...

^ Поделени се мислењата genius2 за трета сезона, иако јас мислам дека беше океј. Мое мислење е дека првата сезона беше најдобра. Како „возрасна“ драма искрено би ти ја препорачал Mad Men.

Предлог за некоја трилер серија во која се поврзани епизодите. The Walking Dead ја гледав првите две сезони и беше прилично добра дали после и паднал квалитет?
Гледани серии breaking bad, GoT, Dexter, The Sopranos, Person of interest, The Americans, Homeland, House of cards, Fringe, Lost...
24, sherlock, prison break

^ Поделени се мислењата genius2 за трета сезона, иако јас мислам дека беше океј. Мое мислење е дека првата сезона беше најдобра. Како „возрасна“ драма искрено би ти ја препорачал Mad Men.

24, sherlock, prison break

Само 24 не ми е гледана од овие, ама не планирам да ја гледам има многу епизоди, а и мислам дека е предвидлива - Џек увек ги спасува сите :D

Sherlock и Mad men се одлични серии ама ми се гледани. Од драми и downton abbey ми е гледана.

Инаку banshee дали е добра серија таа ја пуштив да се вади?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom