Предлог за серии и кратки рецензии

• Креатор на темата Креатор на темата Акаша
  • Време на започнување Време на започнување
:D Сакаш да кажеш дека го предвиде убиецот? :D
Едниот, а знаев дека се двајца пошто гледан ми е Scream и се беше во тој фазон. Не ми е ни интересна слешер серија, нема мистерија што е поголема и позначајна од убиство. На пример во ПУ имаш убиства но не се бара само убиецот туку постои и мистерија за тоа што воопшто се случува со луѓето, каде се, за каков експеримент се работи, кој е од другата страна на приказната... Исто и во ред други серии. Харпер е многу еднодимензионална.

Нешто слично на breaking bad,или пак некоја драма,трилер нешто препорачајте?

Има некој предлог за некоја психо-крим серија, нешто налик Lie to me и Perception?

Сакам да симнам некоја трилер/мистерија/теен-мистерија серија,да не биде многу долга и да биде интересна.Многу серии што имат добри препораки,мене ич не ме бендисуат,па може и некоја по непопуларна :ROFLMAO: Препораки?
Иначе гледам многу луѓе ја препорачуват The Killing,еднаш ја начекав и едвај ја догледав таа епизодата,па ме интересира сите епизоди се досадни како таа(во таа епизода знам дека го бараа синот на детективката и нешто еден професор демек бил во врска со девојчето Роуз дознаа)или само таа е таква за никаде?И само јас ли имав чувство додека ја гледав дека се наоѓат во некој праисториски век?Снимката не ме бендиса :cautious:

Сакам да симнам некоја трилер/мистерија/теен-мистерија серија,да не биде многу долга и да биде интересна.Многу серии што имат добри препораки,мене ич не ме бендисуат,па може и некоја по непопуларна :ROFLMAO: Препораки?
Иначе гледам многу луѓе ја препорачуват The Killing,еднаш ја начекав и едвај ја догледав таа епизодата,па ме интересира сите епизоди се досадни како таа(во таа епизода знам дека го бараа синот на детективката и нешто еден професор демек бил во врска со девојчето Роуз дознаа)или само таа е таква за никаде?И само јас ли имав чувство додека ја гледав дека се наоѓат во некој праисториски век?Снимката не ме бендиса :cautious:

:facepalm:

Иди у школо.

Препораки - The Killing :D

Почни да ја гледаш од почеток, ќе видиш дека тмурната атмосфера совршено се вклопува во дејствието. Може некои епизоди ќе ти се подосадни и спори, ама пошто нема да чекаш по цела недела за друга епизода, нема толку да го осетиш.
И немој друг пат вака лошо да збориш за серијата, слушаш ли? :LOL:

Бараш мејнстрим серии и хејташ Д Килинг на форум...ептен си го згрешил местото

Пробај ги овиe: Arrow, Chuck, Terra Nova
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20101229181757AAaG7QG тука многу ја препорачуваат Pretty Little Liars

http://www.imdb.com/title/tt2234222/?ref_=sr_2

Black orphan

Британска серија од само 1 сезона и 10 епизоди, со најава за 2ра сезона, ама во 2014:(
Се почнува откако Сара(главниот лик) се наоѓа на железничка, и гледа жена - идентична како неа која се фрла пред воз и умира.
За да дејствието ја доживее кулминацијата - Сара оди во домот на нејзината близначка се со цел да дојде до одговори, и секое ново откритие ја носи до се поголем проблем и ужас.
Сценариото е на серијава е клонирање.
Не отркивам повеќе, оставам да погледнете и да процените сами.

Off the Map

одличен хирург со блескава кариера, прекрасно семејство и светла иднина остава се’ и заминува во една едвај комплетирана клиника во мал град во Ј,Америка Заминува на крај на земјата за да открие што е тоа што го натерало да стане доктор .....
За да се пронајдеш себеси- некогаш е потребно и да ......се изгубиш;)
http://www.imdb.com/title/tt1587694/

За сите љубители на Сајмон Бекер, една малку постара серија, ама според мене навистина потценета.
The Guardian.
http://www.imdb.com/title/tt0285370/

Ник Фалин е успешен адвокат кој работи во познатата адвокатска канцеларија на својот татко. Но и покрај сите успеси и достигнувања, високите кругови го вовлекуваат во многу проблеми. Уапсен за поседување и користење на дрога, му се досудиваат 1500 часови хуманитарна општествена работа и тоа како детски штитеник(советник, тутор) во случаи каде на деца им е потребна правна помош.

Од тоа што го видов неколку епизоди ептен ми се допадна, тоа е тој шермерски пристап кој ја има кон децата и начинот на кој само он може да се поврзе со нив.

Тие што имаат АХН можат таму да ја следат, инаку ја има на торентиве, 3 сезони се по 22 епизоди во сезона по 45 минути.
Пис оф кејк за прави сериомани:cool:

Ги изгледав Orphan black & Rectify, многу добри серии, обавезно да се гледаат ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom