Предлог за серии и кратки рецензии

• Креатор на темата Креатор на темата Акаша
  • Време на започнување Време на започнување

(y)
Одлична серија, почнав да ја гледам пред некој ден, ми се допаѓа многу. Ја препорачувам на секого по мој вкус е серијава.
Нешто слично на Agatha Christie's Poirot?

Ќе ја почнам да ја гледам The Wire,се надевам дека нема да згрешам а ? Мислења?
Одлична серија
--- надополнето: 25 март 2013 во 13:22 ---
Ќе ја почнам да ја гледам The Wire,се надевам дека нема да згрешам а ? Мислења?
Одлична серија

Препорачајте некоја серија слична на The Big Bang Theory :)

Препорачајте некоја серија слична на The Big Bang Theory :)
chuck - акција каде главниот и неколку споредни ликови се гикови
spaced - гејмери, стрипови, awkwardness
freaks and geeks - гикови од 70тите...лејм е ако бараш си гикови од наше време
community - има само два гикови у серијата, ама многу референци и епизоди имаат за geek-related stuff

Гик и смешно нешто од наше време? :D

Изгледа никој до сега ја нема ставено во оваа тема серијата, аман срамота е :)

Band of Brothers (2001) Мини Серија

images

Се работи за воена драма, изработена од HBO според некоја книга.

Ги изгледав првите 2 епизоди и слободно може да се каже дека серијата е без маана. Приказната е убава, глумците добри, продукцијата безпрекорна можеби и подобра од онаа на Game of Thrones. Пред да почнам да ја гледам видов дека рејтингот на IMDB и е неверојатни 9.6 и си велев ова е заради патриотски побуди на Американците ама бев грешка. Ова ремек дело на филмската уметност без ни малку дилема ја заслужува оценката 10.

Мислам дека The Pacific е правена на сличен начин само што ја разработува темата за војната но во битката со Јапонците.

Како и да е ова според мене за љубителите на овој жанр е морално да се гледа и би дополнил само дека ја има во многу Blu Ray верзии така да не штедете гб уживајте во целост во ова ремек дело на HBO

Band of Brothers (2001) Мини Серија

images

Се работи за воена драма, изработена од HBO според некоја книга.

Ги изгледав првите 2 епизоди и слободно може да се каже дека серијата е без маана. Приказната е убава, глумците добри, продукцијата безпрекорна можеби и подобра од онаа на Game of Thrones. Пред да почнам да ја гледам видов дека рејтингот на IMDB и е неверојатни 9.6 и си велев ова е заради патриотски побуди на Американците ама бев грешка. Ова ремек дело на филмската уметност без ни малку дилема ја заслужува оценката 10.

Мислам дека The Pacific е правена на сличен начин само што ја разработува темата за војната но во битката со Јапонците.

Како и да е ова според мене за љубителите на овој жанр е морално да се гледа и би дополнил само дека ја има во многу Blu Ray верзии така да не штедете гб уживајте во целост во ова ремек дело на HBO

pacific nemoze da dopre do ova remek delo..ova e vrv!!

Не е срамота пошо си имат посебна тема серијата,и многу пати спомнувана пред да се отворит подфорумот серии ако добро се сеќавам .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom