- Член од
- 1 декември 2009
- Мислења
- 187
- Поени од реакции
- 27
zdravo. mi treba pomos vo vrska so pari koi sto dedo mi gi ima ostaveno vo banka vo turcija. dedo mi umre nenadejno i nema ostaveno testament. posle sudskata podelba parite se podeleni na tri dela eden del na tetka mi i dva dela na majka mi zaradi toa sto cicko mi koj sto e tret naslednik e mentalno i fizicki zaostanat a majka mi e negov staratel. site dokumenti gi prvedoa na turski kaj ovlasteno lice i zaminaa vo turcija. tamu im bese receno deka mora da odnesat i dokument od komisija deka mu e odzedena rabotnata sposobnost na cicko mi. gi napravija i tie dokumenti i gi prevedija na turski i gi pustivme po posta kaj eden covek da gi odnese vo banka. navodno na covekov mu rekle deka prevodot ne e validen i deka treba da pratim 500 evra za nov prevod a samo do napomenam dokumentive se zavereni vo sud vo notar i vo turska ambasada. druga varianta sto ni ja predlozi e da dademe polumostvo na advokat od turcija koj sto ke dojdel vo makedonija za da mu dademe polumostvo vo turskata ambasada i cetvortina od parite. mene licno mi e sumliva setava rabota i ve molam za pomos zatoa sto neznaeme vise kako ponatamu