- Член од
- 22 мај 2007
- Мислења
- 558
- Поени од реакции
- 4
Ако имам такво нешто во компјутерот ќе ти пратам, ако не ќе видам некако да ти помогнам.
Фала брат, само ако можеш до утре уште подобро
Фала уште еднаш
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако имам такво нешто во компјутерот ќе ти пратам, ако не ќе видам некако да ти помогнам.
za zal, vo privatni firmi toj "dogovor" go potpisuva "gazdata" ... zboruvam od iskustvo, jas si imav 10 000den plata a prijaveno 6000den pa " dadov otkaz "Јас алудирав на тоа да кога го потпишува работникот Договорот за работа прочита што и како пишува во таа графата за плата. Кога потпишуваш нешто, треба да го прочиташ, нели?
Следствено на тоа, излегува, си потпишал (си се согласил) и готово...
Станот почнува да се исплаќа после бракот?sakav da prasam dali mozat da steknat sopstvenicko pravo ( ili kakvi prava imaat) clenovi na semejstvo (bivsa zena i deca) na stan dodelen od drzavata na rabotnik ( mazot, nositel na stanarsko pravo) koj stan posle razvod na brak go privatizira a fakticki e vo vladenie na edno od decata... sorry ako te pomacam malku... pozdrav
Струмикс, незнам дали за овде е ова што ќе го прашам, ама се надевам оти можеш да ми помогнеш/одговориш. Инспекциите што "бришат" низ градовите, што можат да им направат на вработените кои не се осигурени? Јас работам во една фирма, не сум осигурен, салонот е на центар место и во секој момент може да влезе инспекција, за сопственикот знам оти ќе го уништат од казни, ама на мене можат да ми направат нешто? Имам слушнато од луѓе дека можат да ме казнат со тоа што нема веќе да ми постои картончето во бирото за вработување, нема да ми бидат доделувани здравствени картони и слично, можно е такво нешто?
Фала однапред.
Немам што да дополнам, Бети Буп одговорила таман како што треба.Струмикс, незнам дали за овде е ова што ќе го прашам, ама се надевам оти можеш да ми помогнеш/одговориш. Инспекциите што "бришат" низ градовите, што можат да им направат на вработените кои не се осигурени? Јас работам во една фирма, не сум осигурен, салонот е на центар место и во секој момент може да влезе инспекција, за сопственикот знам оти ќе го уништат од казни, ама на мене можат да ми направат нешто? Имам слушнато од луѓе дека можат да ме казнат со тоа што нема веќе да ми постои картончето во бирото за вработување, нема да ми бидат доделувани здравствени картони и слично, можно е такво нешто?
Фала однапред.