dungeon master
Милиционер
- Член од
- 14 февруари 2006
- Мислења
- 793
- Поени од реакции
- 18
Ne te svativ, verskite treba da se placaat ili ne 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Треба!Ne te svativ, verskite treba da se placaat ili ne![]()
Судските вештаци НЕ СЕ во работен однос во судот. Тие се избрани, на листа на вешти лица за подрачјето на судот и се повикуваат при потреба за вештачење.Имам едно прашање до сите правници на форумов.
Би сакала да ми ја објасните работната состојба на судските вештаци во судовите....
Каков е нивниот работен однос, одат ли секој ден на работа, работат ли во посебни канцаларии, колку изнесува платата и се друго што знаете за нив...
Благодарам
Судските вештаци НЕ СЕ во работен однос во судот. Тие се избрани, на листа на вешти лица за подрачјето на судот и се повикуваат при потреба за вештачење.
Изготвуваат наод и мислење кое го презентираат пред судот.
Немаат плата, бидејќи не се во работен однос, туку имаат т.н. вештачка награда, која се определува спрема вредноста на спорот и сл.
Дали имате информации како и каде може да се заштити одреден софтвер (веб апликација), во смисла доколку биде злоупотребен од страна на тие што сте им го продале?
Работам на веб апликација и ме интересира кои се можностите за да се заштитам од евентуални злоупотреби од страна на тој што ја закупува.
me interesira kakvi prava vo drzavava imaat samohranite majki i dali tatkoto na deteto moze da se oslobodi od plakanje na alimentacija dokolku e nevraboten
Фала за информацијата. Дали знаеш каде и која е процедурата да се пријави (ако воопшто има), или за тоа само треба да направам договор со фирмата (пр. наведувам колку копии смее да користи, под кои услови да ги користи и што не смее).Таквите софтверски апликации се заштитени со Законот за интелектуална сопственост и сродните права.
dali tatkoto na deteto moze da se oslobodi od plakanje na alimentacija dokolku e nevraboten
Mi treba da go najdam zakonot sto ja regulira sverava za domasni milenicinja, sto obvrski imaat sopstvenicite, ako go znae nekoj kako se vika tocno da znam da go pobaram kazete, ITNA mi e rabotava
Fala
Може ли некој ако има да ми испрати модел на Договор за издршка, и за поклон, или нека го стави на форумов или па нека ми го прати на емаил naumoskimiroslav@yahoo.com.
Однапред фала.