Fringe
Скитник низ паралелни светови
- Член од
- 24 септември 2011
- Мислења
- 7.898
- Поени од реакции
- 3.006
Милицаецот изгледа не е со сите
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ој ноне бе ти од кај си бе ?Жената поминала на црвено, ја казниле - A.C.A.B! Полициска бруталност! Малтретираат кутра женичка, како не им е срам. Голем кур ако поминала на црвено и го прекршила законот.
Жената поминала на црвено, ја качил некој на хауба - ГОВЕДО! На плоштад да се обеси возачот! Кај е полицијата да ги казни несовесните возачи!? Кој им дал возачка на ваквите!?
Добро бе, како може да сте вакви лицемерни копилиња?![]()
И мене може да ми е,па не би ми текнало да бегам од џандар коа сака казна да ми пише.Можеби казната и е пола пензија....
Професионалност, менталитет и култура на ниво. Никаква забелешка не може да се најде, безразлика што се работи за жена која направила ситен прекршок. Да застанеше и да поразговараше со службеното лице, сигурно немаше да дојде до тоа што дојде.Види ја дрска стараваДали правилно постапи полицаецот или не? МВР на Хрватска излезе со мислење дека не била прекршена процедурата во ниту еден момент.
- ако при преминувањето на пешачкиот зборува на дебилен телефон или слуша музика, возачот има олеснителна околност
Не знам како е сега, порано и во други земји пешаците немаа предимство на пешачки премин. Смее да ја помине улицата само на пешачки, ама мора да внимава. Мислам дека пешаците кај нас страдаат токму заради чувството на сигурност што го имаат на пешачки премин.да додадам, во нркој хрватските весници наидов дека со новите еу закони, на пешачки без семафор пешакот не е секогаш во предимство ?
- треба пред тргнување на пешачкиот да процени дали автомобилот што наидува може да застане безбедно
( да му ја процени брзината)
- ако при преминувањето на пешачкиот зборува на дебилен телефон или слуша музика, возачот има олеснителна околност