ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки, има ли некој од претходниве години наследно право оригинал учебник? Ми треба за на 13ти мај за испит само и ќе го вратам (ќе го чувам секако) :)

Ako nekoj prodava ucebnik nasledno od 2014 ili pa ako ne mu se prodava, a e zhelen/na da mi go pozajmi za 13.05, neka pishe vo ptivatna poraka. Da potenciram - original mi treba. (Da ne se zbuni nekoj)

Може некој да ми каже на кој начин се одвиваат испитите и каков тип на прашања има по Социологија кај Јасна и Информатика кај Драги? :D

Може некој да ми каже на кој начин се одвиваат испитите и каков тип на прашања има по Социологија кај Јасна и Информатика кај Драги? :D
Социологија е усно сега? Писмениот не беше тежок, прашања од различна тежина мислам имаше на заокружување, кратки на раскажување по 3,4,5 поени и едно есејско незадолжително од 5 поени, (ако немаш поени од активност,шанса да собереш).
Кај Драг4е не знам сеуште не сум стигнала до испит :pos: ама викаат лесен бил и сам си кажува ако положиш колоквиум на испит гајле немаш. Повеќе се од општа култура прашањата

Социологија е усно сега? Писмениот не беше тежок, прашања од различна тежина мислам имаше на заокружување, кратки на раскажување по 3,4,5 поени и едно есејско незадолжително од 5 поени, (ако немаш поени од активност,шанса да собереш).
Кај Драг4е не знам сеуште не сум стигнала до испит :pos: ама викаат лесен бил и сам си кажува ако положиш колоквиум на испит гајле немаш. Повеќе се од општа култура прашањата
Па најверојатно усно, а сега даде и некој нов начин, преку дебатирање :confused: Фала ти многу :)

Здраво, сакам да прашам, кај кој од професорите по Казнено Право ( Никола Тупанчевски или Александра Деановска) е подобро, полесно за усниот испит ?

За Опш дел Граѓанско усен испит, повисока оцена може да се извлече кај Тина или кај Родна? :)

Прашање за новиот систем за компјутерското полагање со 20прашања,тие 20прашања се од цела книга или само од првиот дел од книгата?
Сите различно ми кажуваат,а треба предмет да презапишам. :D:D:D

Фала однапред :)

Прашање за новиот систем за компјутерското полагање со 20прашања,тие 20прашања се од цела книга или само од првиот дел од книгата?
Сите различно ми кажуваат,а треба предмет да презапишам. :D:D:D

Фала однапред :)

Само од прв дел.

Дан ги имат некој решено случаите по мтп?

Ај да прашам, дали е задолжително тоа некое си волонтирање?
Имено колега мој чул-начул дека за време на одморот сме требале да волонтираме некаде, со претходно добиена потврда од факс, иначе нема да сме можеле да запишеме трети семестар?
Малку повеќе инфо за ова има некој?

Ај да прашам, дали е задолжително тоа некое си волонтирање?
Имено колега мој чул-начул дека за време на одморот сме требале да волонтираме некаде, со претходно добиена потврда од факс, иначе нема да сме можеле да запишеме трети семестар?
Малку повеќе инфо за ова има некој?
Треба да одиш на пракса во фирма/институција/адвокатска канцеларија итн. Многу од луѓето решаваат да земат потпис. Искрено јас отидов 3-4 дена во приватна фирма и толку беше. Ако можеш и имаш конекции, убаво искуство ќе ти биде да одиш во суд, обвинителство или пак во адвокатска канцеларија (али кај ќе гледаш случаи од праксата, а не да вариш кафе и купуваш јадење). Тоа е као демек потребно за да запишеш семестар, мада мене не ми го бараа кога запишував втора.

Треба да одиш на пракса во фирма/институција/адвокатска канцеларија итн. Многу од луѓето решаваат да земат потпис. Искрено јас отидов 3-4 дена во приватна фирма и толку беше. Ако можеш и имаш конекции, убаво искуство ќе ти биде да одиш во суд, обвинителство или пак во адвокатска канцеларија (али кај ќе гледаш случаи од праксата, а не да вариш кафе и купуваш јадење). Тоа е као демек потребно за да запишеш семестар, мада мене не ми го бараа кога запишував втора.
Не сум правен смер, политички сум. Да идам во Влада? :D Иначе може било каде да се иде (во било која фирма) или мора во некоја што има потреба од политиколози на пример? :unsure:

И сакам уште нешто да прашам, што ќе се случи ако еден предмет го паднеш и по трети пат? Каква е процедурата понатаму? :oops:

Пошто има доста казнени не значи три пати туку ако е од зимски да го положиш максимум казнена во октомври. Значи можеш 5 пати да го полагаш.

А за праксава не знам за политиколози али можеш од било која фирма или институција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom