ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Пошто има доста казнени не значи три пати туку ако е од зимски да го положиш максимум казнена во октомври. Значи можеш 5 пати да го полагаш.

А за праксава не знам за политиколози али можеш од било која фирма или институција.

Ти одиш кај сакаш на пракса или факултетот ти бира каде да одиш?

Ти одиш кај сакаш на пракса или факултетот ти бира каде да одиш?
Кај сакаш. Дури нема ни договори како на Економски (таму мора фирмата и факултетот да имаат договор за прктиканти).

Ако има некој/а искуство да ми каже трговско право како е полесно да се полага усно или писмено?Какви се прашањата од писмениот дел,па и усното?И законот за заштита на конкуренција од која година треба да се учи?

Фала однапред :)

Ако може импресии од полагање Казнено кај Тупанчески и Деаноска-Трендафилова? :)

Дали има некој од прва година правни студии што би можел да ми помогне и да ми каже што треба од учебникот за испит и од практикумот по општ дел на граѓанско право?:unsure:[

Дали има некој од прва година правни студии што би можел да ми помогне и да ми каже што треба од учебникот за испит и од практикумот по општ дел на граѓанско право?:unsure:[
Од учебник треба се освен 21-23, 59-67 и 87-122. А од практикум мислам дека треба само за Правни факти :)

Ако може импресии од полагање Казнено кај Тупанчески и Деаноска-Трендафилова? :)

Опуштена атмосфера, срцки се, ама си бараат знаење, поготово ако целиш кон повисока оценка. :)

А кај кого е подобро според тебе, кај Тупанчески или Деаноска?

И кај двајцата имам поминато одлично, така да не знам баш што е подобро. Исто ми е. Инаку, статистички повеќето полагаат кај Тупанчески.

дали знае некој меил од асистентката по граѓанско Тина? На страната од факултетов нема...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom