ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Фала. Прееска ми текна дека така се плаќаше за дипломата изгледа (бар од тоа што ми кажувале).

За уверение дека си дипломирал се плаќа поскапо да, некаде 4 - 5000.

Априлска нема? На мастер сум иначе.

Можно е да пуштат за мастер уште не се знае, ама таа ти е казнена и се плаќа 1500 денари од предмет. Иначе редовна почнува крај на мај.

Дали мора сите 4 пати да си бил на судење и да имаш потпис од судиите за да можеш да го полагаш трговско право-применета?

Дали мора сите 4 пати да си бил на судење и да имаш потпис од судиите за да можеш да го полагаш трговско право-применета?
Не праеа проблеми со потписите, многу не идеа на судењата и у отуство им се потпишуваа судиите, дури и без потписи многу земаа оцени. Можеш да кажеш на некој од тие што ти се у група да те оправдаат ако не можеш да идеш, не е строго.

Ве молам за инфо!!! Трговско право се полага писмено или усно??? И дали освен книгата има и некоја друга литература за испит? Гледам таму во силабус некои авторизирани предавања???

Ве молам за инфо!!! Трговско право се полага писмено или усно??? И дали освен книгата има и некоја друга литература за испит? Гледам таму во силабус некои авторизирани предавања???
Vo juni se polaga usno site ostanati sesii pismeno.ako prasuvas za da polagas vo aprilska mislam deka ke e pismeno ama probaj dogovorise so Koevski a mozes i so ass Dusan okej se.[DOUBLEPOST=1429049190][/DOUBLEPOST]
Vo juni se polaga usno site ostanati sesii pismeno.ako prasuvas za da polagas vo aprilska mislam deka ke e pismeno ama probaj dogovorise so Koevski a mozes i so ass Dusan okej se.
Da ima plus materijal,ke si go zemes vo knizarata na praven 50/60 denari e,nesto za fransiza,faktoring znaat oni tamu ke si prasas i plus treba nekoi clenovi od Zakon za zastita na konkurencija.za sigurno prasaj go po meil Dusan sigurno ke ti odgovori.

Vo juni se polaga usno site ostanati sesii pismeno.ako prasuvas za da polagas vo aprilska mislam deka ke e pismeno ama probaj dogovorise so Koevski a mozes i so ass Dusan okej se.[DOUBLEPOST=1429049190][/DOUBLEPOST]
Da ima plus materijal,ke si go zemes vo knizarata na praven 50/60 denari e,nesto za fransiza,faktoring znaat oni tamu ke si prasas i plus treba nekoi clenovi od Zakon za zastita na konkurencija.za sigurno prasaj go po meil Dusan sigurno ke ti odgovori.
Fala mnogu![DOUBLEPOST=1429125332][/DOUBLEPOST]
PS. Da ne imas meil od nekoj od niv? Barav na stranata na pf ama ne pisuva...

Последно уредено:
Да не има некој информација Меѓународно Приватно Право у априлска коа ќе го закажат?

Не се смеј на туѓи маки.
Јас положив два кај Гелев, уште три кај Тупанчески имам и готово а појма неам ни кога има сесија ни ништо. Читај пп каков мејл добив :D

Последно уредено:
Јас положив два кај Гелев, уште три кај Тупанчески имам и готово а појма неам ни кога има сесија ни ништо. Читај пп каков мејл добив :D

Имам некое чувство дека на 28ми ќе закаже на 29ти.[DOUBLEPOST=1429985620][/DOUBLEPOST]

Имам некое чувство дека на 28ми ќе закаже на 29ти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom