ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Значи конкретно кој период од март...... да не се совпадне со редовните колоквиуми па кцај глава .
Како очекуваш некој да ти даде конкретен датум кога секоја година е различен датумот ?
И не, не се поклопува со колоквиумите.

Казненава мислам дека ја закажуваат во зависност од тоа колкав е бројот на студенти кои немаат фатено услов за нареден семестар.Пошто секогаш има доста такви студенти секогаш и ја ставаат оваа казнена која би требало да биде на крајот на фебруари и почеток на март.Нема логика да се поклопува со колоквиумската недела затоа што до колоквиумската недела веќе треба да има резултати од казнените испити за да знаеш дали имаш фатено услов за семестарот а со тоа и услов дали можеш да ги полагаш колоквиумите.

Д-р Г.Наумовски

Д-р Д.Рашковски

Д-р.Т.Каракамишева-Јовановска

Д-р М.Ристовска

Д-р Ј. Бачовска-Недиќ

Д-р Р.Живковска

Д-р Т.Пржеска

Пред.м-р М.Лазаревска
Ке може некој да ми ги прокоментира овие на кратко :confused: Да знам на што сум...

Народе, кога почнуваме со предавања, од понеделник или ?
Прашувам, оти кај Тасковска на пример имам испит во четврток :)

Народе, кога почнуваме со предавања, од понеделник или ?
Прашувам, оти кај Тасковска на пример имам испит во четврток :)
Може термини да даваат они докај 15 Февруари. Пишува дека се почнува од понеделник па ќе видиме :)

Може термини да даваат они докај 15 Февруари. Пишува дека се почнува од понеделник па ќе видиме :)
Ама од кој, од 2 или 9? Мислам дека во прирачникот пишува 9ти :unsure:

Ама од кој, од 2 или 9? Мислам дека во прирачникот пишува 9ти :unsure:
Во прирачникот пишува 9 ти, исто пишува дека Гризо е доцент и дека генерација 2014/2015 се тригодишни студии, а не е така. Од 2 се почнува, т.е од понеделник, сите додипломски студии 2,4 и 6 семестар.

Во прирачникот пишува 9 ти, исто пишува дека Гризо е доцент и дека генерација 2014/2015 се тригодишни студии, а не е така. Од 2 се почнува, т.е од понеделник, сите додипломски студии 2,4 и 6 семестар.
Фала на информацијата :)

Д-р Г.Наумовски

Д-р Д.Рашковски

Д-р.Т.Каракамишева-Јовановска

Д-р М.Ристовска

Д-р Ј. Бачовска-Недиќ

Д-р Р.Живковска

Д-р Т.Пржеска

Пред.м-р М.Лазаревска
Ке може некој да ми ги прокоментира овие на кратко :confused: Да знам на што сум...
Рашковски ќе ти биде информатика, на сите е он..има луѓе што не можат да положат по 4ти/5ти пат колоквиум...не знам што е фората, порано многу полесно се проаѓало. Испитот му беше малце тежок, некако комплициран професор, у смисол, кога е расположен е спремен и за шала едно друго, али кога е изнервиран (пошто го замараат и кога треба и кога не треба) многу е дрзок. Нејсе, зимај предавања (нема читање и ќе треба да најдеш екстра инфо), тие накачуваат доста (1 предавање=1оценка, бар така беше кај нас).

Каракамишева/Ристовска: првава не сакам да ја коментирам многу. ќе тропа глупости, малце пропаганда и така, искрено не видов нешто аир од нејзините предавања .Слично е кај Ристовска Марика, само што кај нејзе проблемот е што е досадно, иначе си предава материјал, али знае да се зафати со глупости и да го дрви, а и тивко збори. Кај Уставно битно ти е кој е асистент, Јелена или Денис. Кога ќе знаеш тоа, ќе ти кажам за Јелена. У принцип, она дава предавања, и тие носат поени од активност. Доброто кај Уставно е што можеш испитот да го полагаш на два дела, еден после колоквиумот и еден на крај од предавањата (нешто као пред-сесија ќе му дојде), но ако не си задоволен/паднеш, можеш усно или да полагаш пак писмено у редовна сесијаа.

Бачовска е онака ок професорка, не ми беше интересен Социологија на право ко предмет, нејзините предавања така-така, ако ти е асистент Спасов е малце построго и построго оценува мислам на испит (писмено), Милена е нешто пофлексибилна (али како-кога). И тука зимај предавања и биди активна.

За граѓанско ,Родна можда ќе дојде, можда не, нас граѓанско ни дојде 2 пати (стварно у трет семестар беше поредовна). Тука обавезно да зимаш активност, Тина на почеток од секој час прашува од прошлиот час за активност + зимај да предаваш, се добиваат 4 поени од предавање. Испитот усен, тешкичко е малце, ама ако учиш, ќе поминеш. Зависи многу и од расположението на Тина (и Родна, ако биде на испит).

Англиски јазик јас не идев, ќе имате ваљда 2 асистентки, професорката може и да не доаѓа. Ќе имате некои есеи да пишувате, домашни даваат за поени, вежби некои, тоа прави го за активност, дава и за предавање асистентката (т.е. мислам не е асистентка, али нема везе). Колоквиумот одма ќе ти кажам, прашања земи си. А испитот не е нешто тежок пошто се конкретни прашања, бар мене ми беше доста лесно , а не учев нешто многу многу.

Што значи, се зависи од расположенијата на професориве...тоа одамна ми стана јасно :confused: Во секој случај фала ти многу ! :D

Може некој да пише каков е испитот Право на друштва кај професорот Климовски.

Може некој да пише каков е испитот Право на друштва кај професорот Климовски.
10 прашања мислам ..различна тежина дополнување,дефиниции и едно долго есејско прашање за акционерско друштво ... Викаат лесно дека се поминувало па ќе видиме утре

Последно уредено од модератор:
10 прашања мислам ..различна тежина дополнување,дефиниции и едно долго есејско прашање за адвокатско друштво ... Викаат лесно дека се поминувало па ќе видиме утре

Претпоставувам мислеше на акционерско друштво?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom