- Член од
- 4 ноември 2014
- Мислења
- 22
- Поени од реакции
- 5
Па во првиот обид можеме да бираме, така ни кажа, додека на поправните само писмено.За политичка економија ти препорачувам ако ви дава да бирате усно или писмено за испит да избереш писмено, полесно е.
Сфаќам. Еве на пример во првиот семестар се копии, самите професор(к)и ни кажаа копииНе не, никој не бара на испит учебник. Али да не носиш на предавања пошто може да се навреди, да се изнервира, пошто сепак нели е кршење на авторски право, итн итн. Иако на некои не им смета, дури и кога нивни се учебниците.
Мислам дека иам слушано дека кај Кандикјан полесно било усно отколку писмено.

На пример, оригиналот само по економија и систем ќе ме чини нешто околу 1500, додека скриптата некаде околу 500-600 денари мислам дека беше

Право да ти кажам, за некои предмети (како овој на пример) не ми е важна висината на оценката, важно ми е да положам, па макар и со 6каДобро сеа, јас од лично искуство зборам. Дава три прашања и на тоа и на тоа. Јас бев прво усно ми рече 6ка не бев задоволна, си преполагав после и писмено добив 9ка. Така да, од моја гледна точка писмено подобро беше и имаш време и да размислиш и се.

А за тоа што е полесно, право да ти кажам ме збунивте