ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Чекајте бе вие, кај сте се забрзале :):) Ехее нас тек на крај на прв семстар ни ги дадоа индексите :toe: :):)
Патем прв ден на факс... Интeресно беше :pos: Се враќаме во играта, о тешко нас :pos:

За колегите од прва година:

На први во 11 часот има свечено отварање а со настава почнуваме на шести.:vozbud::vozbud:

Проверете и самите ова само што го прочитав на сајтот од правен.

Епа ете гледаш јас не знаев, па кога дознав пишав тука и другите да дознаат.:wink:

Абе знае некој кога ќе биде open day за постдипломски, ај видете таму, идете на предавање вие, повеќе знаете.

знам, срамота е, пред два дена истово го барав ама морам...:kesa:
не сум јас крив... :nesum:
ако оди некој на факултет, значи за негови потреби, нека ми пише на профил или пп и нека види резултати од втор уписен рок на стаклото, би требало денес да ги има конечните примени и одбиени...
на нет нишо немат...

Ај да замолам некој да ми даде некоја информација во врска со полагањто на филозофија, односно кој професот го препорачувате од двајцата...и посебно некој што бил на усен испит? Односно да ми ја разјасните постапката за полагање усен испит и сл..
Значи што повеке информациии поврзани со Филозофија се добредојдени..?
Фала
Aj бреее??????

Aj бреее??????

Јас имам полагано по стара програма и го препорачувам Тупанчевски од проста причина што не сакам да имам работа со професори кои се остатоци од комунизмот. За учење-нема нешто што не може да ти се падне, ама гарантирам дека ќе ти се паднат грчките филозофи, природноправна кола и германски идеализам. Во врска со ова последново ми се падна прашање паралела меѓу природноправните елементи на теориите на кант и Хегел!?!?!?! А и она на крај за вредностите истотака може да те извади зашто е полесно. на крај....со среќа...ќе ти треба!!!

На тест имаше многу прашања за Темис и Дике, доброто и злото, од грчка митологија, Остин, Кант(буквално се за него), Правда, Мир...ама учебникот им е закон направен...пример- "Школата на ______ е основана во...ај погоди го :pos2:
И нормално имаме еден омилен цитат од учебникот, ние,од наша група, каде што пишува "Нашиот Живановиќ потенцира....." тој ни е ремет.

дали некој полагал Граѓанско -применета програма да ми каже од што се состои тестот??? ПОлагам у понеделник и ако го положам ќе дипломирам а неам поим што е тестот.А професорката е на службен пат. за тие што ќе помогнат однапред благодарам.:smir:

фала ви многу за информациите погоре поврзани со филозофија..
А за граѓанско ќе се распрашам ако најдам нешто ке постирам..ама не ме фаќај за збор оти не сум сигурен дали другарчето полагаше !!

ЕДИТ: само краток поглед на реченицава...:
“Силата на обичајноста лежи во тоа што обичајната општост проникнува во емпириската многуликост на историските состојби.
Обичајноста е обичајност само ако не останува случајна апстрактна законитост и општост, туку се остварува само ако се соедини со својата спротивност, историската таквост“
Л Е П О Т А ........:nesvest:

море, што ја снема темава? ај пишете шо има ново или слично :pipi:

е што да прајме де..?

једино собиранка у маслосаното бифе.. друго нема што да се прај

ееее ќерата бре....3500ден. за уверение, ебате циганите. 500 студенти * 60евра= 30 000 евра, ееејјјј, а тие пари ги земаат секоја година и после немале пари, абе ајде...

Денес како за прв академски ден, задоволен сум :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom