ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Kolegi, dali znae nekoj kade da go najdam komentarot na Zakonot za katastar na nedviznosti od Rodna Zivkovska ?

Ako ima kaj Zoki ke zemam kopija, nov e skap, a sociologija ima literatura ili samo skripta ?

Социологија на право не ни има учебник, многу се ретки, ги нема во продажба. И во книжарата на кампус кај Правен и во фотокопирниците во Мавровка копии се продаваат.

Jas sakam da go dovrsam fakultetot, imam polozeno 7 ispiti pred 20 godini, dali nekoj znae koja e postapkata?

Луѓе кога е бе апсолвентската вечер?:cautious:

Здраво не знам дали треба да го поставам прашањево ама нека оди.Каде можам да ја најдам книгата Основи на дефендологија од Трајан Панев Трајан Гоцевски и Синиша даскаловски?

Може некој да пише што теми се паѓаат за есеј по казнено процесно право и дали се состои само од практичен дел или и практичен и теоретски?Фала.

Како е усниот испит кај Каламатиев?

Ако имаш среќа да те испрашуваат асистентите тогаш супер, ако те испрашува Каламатиев - тешко. У принцип бара знаење, строг е, прашува и од книга и од закон, значи треба да си го имаш научено материјалот. :)

Дали може некој да ми каже од поновите генерации дали Општ дел на граѓанско право има нешто скратено од материјалот и дали треба да се учи од практикумот и дали има нешто дополнително? Каква е тежината на прашањата, бидејќи ќе го презапишувам предметот вонредно и ќе полагам со 80 прашања?Дали некој полагал со 80 прашања или со било колку 20/15 без разлика (не усно) може да каже какви се прашањата? Дали има нешто прашања во Зоки? Фала однапред :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom