Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не треба да се учат од учебникот работи ко историски развој бла бла. Исто не треба таму од 87-122 негде, мислам беше за посебна правна способност посебните видови. Од практикум треба поделбите, значио поднасловите учи ги, не прашува законски одредби (т.е. ваљда и за прашањата е така).Дали може некој да ми каже од поновите генерации дали Општ дел на граѓанско право има нешто скратено од материјалот и дали треба да се учи од практикумот и дали има нешто дополнително? Каква е тежината на прашањата, бидејќи ќе го презапишувам предметот вонредно и ќе полагам со 80 прашања?Дали некој полагал со 80 прашања или со било колку 20/15 без разлика (не усно) може да каже какви се прашањата? Дали има нешто прашања во Зоки? Фала однапред![]()
Дали може некој да ми каже од поновите генерации дали Општ дел на граѓанско право има нешто скратено од материјалот и дали треба да се учи од практикумот и дали има нешто дополнително? Каква е тежината на прашањата, бидејќи ќе го презапишувам предметот вонредно и ќе полагам со 80 прашања?Дали некој полагал со 80 прашања или со било колку 20/15 без разлика (не усно) може да каже какви се прашањата? Дали има нешто прашања во Зоки? Фала однапред![]()
Јас имам полагано на 30 прашања колоквиум. Тина ги прави прашањата и се прилично тешки, двосмислени се, одговорите се слични едни на други, во Зоки има прашања али не верувам дека ќе ти се падне нешто од тие, затоа што од муабети наводно Тина ги мења прашањата секоја година. За испитниот материјал провери на страната на Правен обично пишува што треба да се учи кога ќе го објави терминот. Ако го поминеш колоквиумот, за на испит немаш гајле, ако е усен.![]()
Претпоставувам нема да ти дозволат да полагаш или па нема да ти впишат оценка.Колеги да ве прасам за ммислење , нели доколку не го положиме предметот во трите последователни сесии треба да го презапишеме, епа јас имам ЕУ неположено го имам колоквиумот ама на испит се немам појавено ниту еднаш што би се случило доколку идам на испит бес да го презапишам или најдобро е да не идам ....фала ви
Kolegi dali nekoj znae da mi kaze mail od asistentkata po primeneta ekonomika Biljana Petreska? Fala od napred![]()