ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Bojan ti blagodaram, samo ako mozes da mi kazes sto od praktikumot treba da se uci konkretno, malku mi e kompliciran praktikumot....

Ако мислиш за кол. дали се паѓаат прашања, тогаш не.
Иначе прашањата се пола-пола со книга-практикум.
Нас ни рече дека нема да имаме од практикум, само од книга.

Иначе што е форава со информатика ја не знам...10% само имаат положено колоквиум, а можда ни толку.

Prasanja za ispit mislev po gragansko pravo
За испитна литература ќе има соопштение на огласна табла и ќе видиш што точно треба зошто еве глеам има промени од лани за вас што сте по новиот систем.

Нас ни рече дека нема да имаме од практикум, само од книга.

Иначе што е форава со информатика ја не знам...10% само имаат положено колоквиум, а можда ни толку.
Ауу слаби сте,лани моја генерација негде 30-40% се движеше пролазноста на прв колоквиум.Мадафакинг Драги бичессс.Фатете книга мада ни тоа нема многу да помогне :pos:[DOUBLEPOST=1396536864][/DOUBLEPOST]Бтв не го лажете колегата,нема врска 50-50 од книга и практикум граѓанско.Мене лани на прв колоквиум негде 1-2 имав од практикум,а на втор 4-5 преку сила.Лотарија е.А за учење ваљда ви кажала Тина што треба,а што не,има доста шо не треба и од двете колку што се сеќавам.

Последно уредено:
Ауу слаби сте,лани моја генерација негде 30-40% се движеше пролазноста на прв колоквиум.Мадафакинг Драги бичессс.Фатете книга мада ни тоа нема многу да помогне :pos:[DOUBLEPOST=1396536864][/DOUBLEPOST]Бтв не го лажете колегата,нема врска 50-50 од книга и практикум граѓанско.Мене лани на прв колоквиум негде 1-2 имав од практикум,а на втор 4-5 преку сила.Лотарија е.А за учење ваљда ви кажала Тина што треба,а што не,има доста шо не треба и од двете колку што се сеќавам.

А граѓанско исто имаше помал процент на пролазност?Иначе информатика од 250 души 20 преку сила да поминаа.

Нема шанси лани 40% пролазност на информатика да имало. Од моја група 5-6 души само положивме...
А за граѓанско ја и на двата колоквиума имав по 5-6 прашања од практикум.

А граѓанско исто имаше помал процент на пролазност?Иначе информатика од 250 души 20 преку сила да поминаа.
Не се води по нас. Знај си го ти материјалот и ќе немаш гајле ;)

Kolegi, pa ako nekoj veke go ima polozeno gragansko dobro e da kaze na usno so prasuva, dali zastapnistvo, zastarenost, .... ili sposobnost

Лесен беше колоквиумот граѓанско, барем за тие што имале учено. Немаше нешто посебно детали, освен 3-4 прашања. Повеќе луѓе положивме граѓанско него информатика. :pos:

Сакам да се запишам во Правниот Факултет. Што мислат поискусните, дали е подобро во правни студии или политички, дали е можно да ме прифатат во државна квота со просек многу добар? Благодарам

Сакам да се запишам во Правниот Факултет. Што мислат поискусните, дали е подобро во правни студии или политички, дали е можно да ме прифатат во државна квота со просек многу добар? Благодарам

Удел има и резултатот од матурата.Ја со среден просек 4 влегов во државна квота.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom