ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
На кој начин може да се подигнат документите од средно од студентски прашања само за кратко па после да се вратат без да се плаќа?

Слушам и можел да им кажеш нешто и да ти ги дале така...

Последно уредено:
На кој начин може да се подигнат документите од средно од студентски прашања само за кратко па после да се вратат без да се плаќа?

Слушам и можел да им кажеш нешто и да ти ги дале така...
Ја бев да им побарам така да направам копија од уверение за државјанство и ми рекоа да ги ископирам сите документи што сум ги дал за упис и копиите на нив да им ги дадам, а оригиналите за мене. Исто ти даваат да пополниш и кои документи ги зимаш и толку.

Ја бев да им побарам така да направам копија од уверение за државјанство и ми рекоа да ги ископирам сите документи што сум ги дал за упис и копиите на нив да им ги дадам, а оригиналите за мене. Исто ти даваат да пополниш и кои документи ги зимаш и толку.
А мора да бидат заверени на нотар копиите или?

Колеги ми треба еден совет од вас.
Подобро е да се полага есеј по семејно или по наследно ?

Некој да ми каже дали поправниве испити во март што се се плаќаат и ако се плаќаат колку пари ? :)

Eden sovet do onie sto se vtora godina!
Ne go potcenuvajte 4ti semestar, vaka navidum izgleda lesen, no vo realnosta ne e taka. Edino semejno e taka lesno.
Drugive se slozheni i obemni(administrativno i kazneno), i profesorite se malce nenormalni(kalamatiev po trudovo koj odzemase 3-4 poeni radi los rakopis)...

Да не знаете дали се паѓаат прашања од четврти семестар, по административно, семејно и наследно, казнено и трудово право ?!
Фала ви однапред дечки.

Ако има некој прва група-прва година што е нека ми пише ПП ако може :)

Некој да ми каже дали поправниве испити во март што се се плаќаат и ако се плаќаат колку пари ? :)

1000 денари се плаќа за поправен испит во март.

Дали е вистина дека има априлска сесија, казнена, дополнителна и наменета само за апсолвентите, за чистење на предмети... Значи покрај мартовска казнена зборам, дали ќе има друга, т.е дали порано имало?

Дали е вистина дека има априлска сесија, казнена, дополнителна и наменета само за апсолвентите, за чистење на предмети... Значи покрај мартовска казнена зборам, дали ќе има друга, т.е дали порано имало?

Се поднесе барање за дополнителна априлска сесија, меѓутоа уште не е одлучено. Требало да се соберат што повеќе потписи од сите студенти кои се апсолвенти годинава.

Па мене ми е најбитно да знам дали тие што се по стара пред воведување на новите системи ќе гураат по старо или не.
Tie predmeti sto ke gi prezapisuvas, ke gi ucis po nova programa. Jas imam eden u grupa, 2008 se zapisal, i sega mu teknalo da uci, pa gi prezapisuva predmetite i so nas gi polaga (znaci so eden vlezen kolokvium i na usen/pismen ispit na kraj).

Колку семестри имаат политичкиве студии,6 или 8,на страната сега гледам пишува 8 семестри??
Јас знам дека има 6 со тоа што шести семестар има 5 пред

Tie predmeti sto ke gi prezapisuvas, ke gi ucis po nova programa. Jas imam eden u grupa, 2008 se zapisal, i sega mu teknalo da uci, pa gi prezapisuva predmetite i so nas gi polaga (znaci so eden vlezen kolokvium i na usen/pismen ispit na kraj).

Абе јас стигнав до пола со факултетов и после отидов на тајм аут.
Сега сакам пак да се активирам малце.:)

А што е со идните предмети кои редоследно ќе идат и тие ќе бидат по старата програма?
Извини вака ама многу имам избозаборавено околу факултетов,затоа можда звучам изгубено...
Но на кој начин функционираше тоа презапишување предмети...како предметите паѓаа во потребата од презапишување?

Последно уредено:
Дечки ве молам некој да ми каже дали се паѓаат прашања ГПП за прв колоквиум. Фала!

Zdravo decki moze nekoj da mi kaze prasanja po opst del gragansko pravo sto se paga? pozz...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom