Прашање во врска со Државна матура по македонски

• Креатор на темата Креатор на темата AleksandarT
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Уфффф сте се изнапишале...Есеј ке има,за другото не се знае што ке биде.Мада на тоа не обрнувам големо внимание,формата ке ја видите од некој друг во училницата.А нешто ке напишете сигурно.За 4 саати ке ти текне нешто :)

Бај д веј :) ...Учите ли граматика?Јас денес првпат факам зошто има само една страница од цела матура.

Би требало лесно да се помине,само да го испотиш гзот за повисока оценка ако сакаш евентуално:helou:

И ја така мислам дека не е толку тешко освен ако си дудук тогаш да:helou:

Околу датата:
Прво се пишит градот, па запирка и долу дата:
Охрид,
11.06.2009

Ако бројот на денови е едноцифрен, се пишит само една цифра (без 0). а месецот е секогаш со 2 цифри:
7.01.2009

Јас мислам вака.

А од писмава јас мислам дека би се паднало: молба/барање, приговор/жалба, соопштение/вест, писмо, а можит да се паднит и пополнување формулар. За CV и јас мислам дека немат да се паднит. Вие шо мислите дека ќе се паднит?

Тие од бро не ставале точка вака пишувале : 11 01.2009, во сите примери е така, вајда е грешка
А и јас мислам дека ЦВ нема да има а ни приговор ни жалба, мислам дека барање/молба ќе има

Знае ли некој како се пишува пријава? Во испитната програма има и такво нешто

Уште едно прашање од мене: пишит дека насловот на овие чудава се пишел со поголеми букви, е сега, дали требит да се сите со големи (ракописни) или само првата голема, ама со поголем фонт?

Уште едно прашање од мене: пишит дека насловот на овие чудава се пишел со поголеми букви, е сега, дали требит да се сите со големи (ракописни) или само првата голема, ама со поголем фонт?

мислам дека во насловот треба сите со големи

Кај известувањето треба ли нешто како наслов да се пише или дирекно:

"Се известуваат учениците...."

Па како наслов ќе напишиш ИЗВЕСТУВАЊЕ/ВЕСТ/СООПШТЕНИЕ (зависит кое ти требит). Мислам дека сите овие три се едно те исто.

Ај со среќа утре тие што ќе полагате матура!:):pehar:

Па како наслов ќе напишиш ИЗВЕСТУВАЊЕ/ВЕСТ/СООПШТЕНИЕ (зависит кое ти требит). Мислам дека сите овие три се едно те исто.

М О Л Б А
Соопштение

Не се едно те исто, мислам дека вака треба да бидат напишани. Едно исто ти се молба/барање/соопштение/приговор; Соопштение/Известување. Исто така огласот се пишува како ОГЛАС. Не сум баш сигурен но освен Соопштение/Известување/Извештај/Записник сите се пишуваат со голем фонт.

Luge a da ne znaete slucajno kolku procenti ke se zema vo predvid maturata!!!!!!!!!!!
aj zdravje boze ke vidime utre so ke napravime!!!
aj pa site skrsete noga!!! So Gospod napred

Luge a da ne znaete slucajno kolku procenti ke se zema vo predvid maturata!!!!!!!!!!!
aj zdravje boze ke vidime utre so ke napravime!!!
aj pa site skrsete noga!!! So Gospod napred

40 % e матурата заедно со проектната што ја браневме,а 60 % е успехот од сите 4 години.

Поздрав до тој што го смисли полагањето матура со песната УМРИ! :uvo:

и ја утре полагам, и книга не сум фанала, и не фаќам од инат и баш ми е гајле и ... и така и не се замарам

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom