Прашања за Христијанството II

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А кое е твоето мислење?
Абе очиледно дека некој не онеспособил, или па така сме намерно направени.
Можеби адамите и евите биле "перфектни", ама таа перфрктност му сметала
на креаторот па решил да ги осакати. :D

Него шала на страна никој не ми одговори на прашањата, ниту за 10 правила што се демек производ на Сатаната, ниту за дали ВОзнесението се однесува само на Земјата како физички поим а не и на други вселенски тела кои би можеле да се колонизираат.
Десетте сатански правила на земјата се одликување на човечкиот карактер и природа, незагадена од догми и заблуди. Според тие правила се препознава дали некој е или не е сатанист.

Гледам христијаните живеат во некоја извесност, се им е јасно, а не знаат да одговорат на детски прашања...
Ставрогин, ова е твоја реченица, точно е дека тоа се детски прашања, децата само прашуваат а никако да го разберат одговорот, најмногу заради тоа што не им одговара. Ако тебе не ти одговара одговорот, не значи дека некој соодветно не ти одговорил.
Ако прифакаш дека Господ е Создателот на се што гледаш, го прифаќаш и нема дискусија, а ако не го прифаќаш тоа како факт и го карактеризираш како детски одговор, тогаш исто така нема дискусија, тоа е твој избор. Сите ние си го правиме изборот и патот, а каде крајот на патот ќе не однесе, тоа исто ќе дознаеме.

ГСите ние си го правиме изборот и патот, а каде крајот на патот ќе не однесе, тоа исто ќе дознаеме.
Нема што да се дознава, тоа сите го знаеме, прифатиле не прифатиле. Порано или покасно. Крајот е за секого, Six feet under........ евентуално во урната....Друг крај нема

Ипсисимус, сатаната вика : земи се што ќе ти пружи животот, а тоа значи и дека ако ти пружи шанса да убиеш, тогаш ти е дозволено да убиеш, а ако ти пружи шанса да изневеруваш, ќе изневеруваш, а ако ти даде шанса да ги лажеш луѓето околу себе за своја добивка, значи и тоа ти е дозволено=зошто животот тоа ти го пружил и ти си го земал. (читај сатаната)
Од друга страна Господ ти вика да не крадеш, да не лажеш, да не убиваш, да не измамуваш... и ти вика дека на крај те чека награда-вечен живот.
А од друга страна сатаната ти вика дека на крајот од животот те чека смрт- непостоење.
И повторно-изборот е наш, само треба да видиме што е подобро.

Гледам христијаните живеат во некоја извесност, се им е јасно, а не знаат да одговорат на детски прашања...
Ставрогин, ова е твоја реченица, точно е дека тоа се детски прашања, децата само прашуваат а никако да го разберат одговорот, најмногу заради тоа што не им одговара. Ако тебе не ти одговара одговорот, не значи дека некој соодветно не ти одговорил.
Ако прифакаш дека Господ е Создателот на се што гледаш, го прифаќаш и нема дискусија, а ако не го прифаќаш тоа како факт и го карактеризираш како детски одговор, тогаш исто така нема дискусија, тоа е твој избор. Сите ние си го правиме изборот и патот, а каде крајот на патот ќе не однесе, тоа исто ќе дознаеме.

ЛуизаП, ако прифаќаш дека некој бог е создавач на се што гледаш, го прифаќаш и нема дискусија, но не со слепа вера дека е така и точка. Ќе си веруваме, ќе си молчиме, нема да се испрашуваме, да градиме критички став кон тоа...
Тоа поминуваше до 18 век... сега малку повеќе ќе ви треба објаснување и докажување. Јас се отепав прашувајќи за вас жените зошто се сметаат за носители на грев, зошто вие сте тие кои змијата ги искушувала па сте паднале први, зошто во богот нема женски принцип, а се вели дека богот не создал машко и женско... итн итн...
Од една реченица: И бог го создаде човекот, и да прифатиме дека човекот е создаден од бог, не оди... И нема да оди и ќе немате верници како ќе изминуваат годините...
Причина? Бидејќи прифаќате без да биде проверено... Зошто? Бидејќи некој забеган грк од IV век преведувајќи ги ракописите запишал дека ако поверуваш и не видиш, добар си!
Едноставно не оди така тоа... Духовниот развој не бара да се прифаќа, туку да се истражува... А вие рисјаните, не го правите тоа... за жал :)

Не туку го дрви.

Прашањето беше, Зошто Бог го создал универзумот и човекот,со потпрашање зошто е толку лошо направено?

На малку пософистициран речник, зошто нешто а не ништо, и ако веќе е нешто, зошто зло?

Ако имаш одговор, напиши, ако не, жити леб не ми дроби, тоа нема дискусија е за малоумни створења...

Не ми е јасно.....некој да ти даде ум и од 100% да го користиш 1%.
Не ми е јасно и како од 100% само 4% од ДНА е функционална.
Не ми е јасно и тоа зошто е овој пршлен не е у реду нешто http://www.biljeizdravlje.rs/code/navigate.php?Id=331&editionId=35&articleId=195
Листата може да продолжи, ама еве немора...нека ги објасни некој овие.
Не важи само за христијаните(креационистите) туку и за дарвинистите.

Ево, ја вела дека човечкото битие е 100% корисно и функционално, а не само 3, 5, 9, или 23,476% а Ти убеди ме дека сум во криво.
То шо славнио Ајнштајн рекол дека џоа саде 3% (или 5, колу ли беше точно...) од нашио мозок е искористен, тое за мене саде една генијална глупост од еден генијалец-и нишо појќе!

Ако ти донесеме 11 курви, платено се, дали ќе ги одбиеш или прво ќе ги разгледаш? :)
Што ќе направиш МИКИ1? :)
Се надевам дека си барем 5% генијалец од Ајнштајн, па ќе одговориш мудро, и бог ќе ти даде одговор! :)

Ево, ја вела дека човечкото битие е 100% корисно и функционално, а не само 3, 5, 9, или 23,476% а Ти убеди ме дека сум во криво.

Што функција ти има тртката на газот?

Каква функција ти имаат брадавиците?

Која е функцијата на синусите?

За кој ку* Јахве ни го направил слепото црево, освен за воспаление?

И, пошто сигурно не знаеш што е plica seminularis, еве ти слика, па ти кажи ми која функција јахве предвидел за ова:

plica_semilunari.jpg

То шо славнио Ајнштајн рекол дека џоа саде 3% (или 5, колу ли беше точно...) од нашио мозок е искористен, тое за мене саде една генијална глупост од еден генијалец-и нишо појќе!
Ја да те убедам!?
Само ќе те потсетам, колку беше животниот век на Адам и Ева во рајот?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom