Прашања за Христијанството II

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нееее, ај Ти кажи ми. :D
И што би значела фурката од заповеди, правила и све то...
Е, ајде, да ти објаснам.

Ако Јахве збере саде христијани, тоа би било доследно. НО, доколку земе барем еден единствен нехристијан, поради која било причина, тоа го прави христијанството непотребно. Доволно е да се биде тој еден, нехристијанин, па неверувајќи во Исус, Јахве, а богами и НАЈГОЛЕМИОТ грев христијански, порекнувајќи го Светиот Дух, да се добие ложа „десно од“.

Hence, боље да нема ниту еден нехристијан... иначе маф ви е работата.
--- надополнето: Jul 14, 2011 12:20 PM ---
И ова е во ред, иако е доста исклучиво. Што ако по стек од околности, во незнаење, сепак се најдам на туѓ имот? Што да правам, што да чинам тогаш?

Да ги почитуваш правилата на домаќинот. Што не ти е јасно тука?

Е, ајде, да ти објаснам.

Ако Јахве збере саде христијани, тоа би било доследно. НО, доколку земе барем еден единствен нехристијан, поради која било причина, тоа го прави христијанството непотребно. Доволно е да се биде тој еден, нехристијанин, па неверувајќи во Исус, Јахве, а богами и НАЈГОЛЕМИОТ грев христијански, порекнувајќи го Светиот Дух, да се добие ложа „десно од“.

[

После 200 и кусур страни од темата и уште куп други не си научил што е духовната логика :), а истата таа вика друго.

Муслиманот ќе иде у рајот оти тој верува во Бог, ама не му кажале дека Исус е син божји. Кога ќе го увиди тоа ќе се покае искрено на судниот ден и отиде десно од Исус.

Хехе, А ти батка, не живееш по божјите заповеди, и уште ако не си со жена ти од твоја 12 годишна возраст, и ако си испеглал некоја друга пред жена ти, па уште у брак ако ти се сторило тоа пак со некоја друга - џабе ти е све идеш батка лево таму кај Сатаната, ќе си играш јамб со него пред казанот. Затоа собирај паметот, пардон собирај пари трк у црква дај му на попот парите уствари стај ги на икона едно 30 илјади евра, и чист си. Ќе пољубиш петрахилот само, без тоа не иде, не се фаќа покајанието.

п.с ако се почувствуваш продуховен кажи тука да собираме и ние пари. И потпрашај дали може на рати.

Постои само една вистина, дека Бог ја создал Вселената и светот, од темнина сворил светлина, ...

Ако постои само една вистина, да те прашам нешто за таа вистина:

Како тоа, Лујза, Господ прво ја создал светлината, па после некое време го создал сонцето? Ако е ова сува вистина, тогаш како ја објаснуваш оваа нејаснотија? Што светело првите три дена?

Ако постои само една вистина, да те прашам нешто за таа вистина:

Како тоа, Лујза, Господ прво ја создал светлината, па после некое време го создал сонцето? Ако е ова сува вистина, тогаш како ја објаснуваш оваа нејаснотија? Што светело првите три дена?
Има објаснување и за тоа - plasma universe. :D

Хехе, А ти батка, не живееш по божјите заповеди, и уште ако не си со жена ти од твоја 12 годишна возраст, и ако си испеглал некоја друга пред жена ти, па уште у брак ако ти се сторило тоа пак со некоја друга - џабе ти е све идеш батка лево таму кај Сатаната, ќе си играш јамб со него пред казанот. Затоа собирај паметот, пардон собирај пари трк у црква дај му на попот парите уствари стај ги на икона едно 30 илјади евра, и чист си. Ќе пољубиш петрахилот само, без тоа не иде, не се фаќа покајанието.

п.с ако се почувствуваш продуховен кажи тука да собираме и ние пари. И потпрашај дали може на рати.
Си чувам ја пари на страна. И крајчето од зејтинот секогаш го собирам во една стомна. За секој случај.

Како што некои се навлечени на берза, така ја помно ги следам движењата на цените на официјалниот ценовник на МПЦ.

+ со Чорбаџи преговарам за попуст кај тоа евангелистите.

За жал, денес востановив дека Омер ни се отпишал, па сеа барам врски и за исламската опција - може таму е поевтино...

Е, ајде, да ти објаснам.

Е ај, целио сум претворен во уво, нос и грло.
--- надополнето: Jul 14, 2011 12:50 PM ---

Јес, вала....
А овосветовната мудрост, пред Бога е лудост, така да Ти слободно мудруј...Можи и че измислиш нешто ново под Сонцево.

Е ај, целио сум претворен во уво, нос и грло.
--- надополнето: Jul 14, 2011 12:50 PM ---

Јес, вала....
А овосветовната мудрост, пред Бога е лудост, така да Ти слободно мудруј...Можи и че измислиш нешто ново под Сонцево.
Пријатно сум изненаден колку си денес луциден.

Страва!

Јес, вала....
Eдно прашање, еве да речеме овосветовната мудрост не е секогаш пожелна.
Тогаш зошто Бог ни ја дал, не е сигурно од ѓаоло таа.

Eдно прашање, еве да речеме овосветовната мудрост не е секогаш пожелна.
Тогаш зошто Бог ни ја дал, не е сигурно од ѓаоло таа.

Бог ни дал ум, со намера, преку/со умот, да ја восприемаме мудроста Божја и духонво да раснеме, онака како што Бог предвидел за Адама и Ева, а не умо да си трошиме во „откривање„ на „нови„ планети и сатељити, разбираш...
Да, сигурно не е од ѓаоло.

Бог ни дал ум, со намера, преку/со умот, да ја восприемаме мудроста Божја и духонво да раснеме, онака како што Бог предвидел за Адама и Ева, а не умо да си трошиме во „откривање„ на „нови„ планети и сатељити, разбираш...
Не ми е јасно.....некој да ти даде ум и од 100% да го користиш 1%.
Не ми е јасно и како од 100% само 4% од ДНА е функционална.
Не ми е јасно и тоа зошто е овој пршлен не е у реду нешто http://www.biljeizdravlje.rs/code/navigate.php?Id=331&editionId=35&articleId=195
Листата може да продолжи, ама еве немора...нека ги објасни некој овие.
Не важи само за христијаните(креационистите) туку и за дарвинистите.

Не ми е јасно.....некој да ти даде ум и од 100% да го користиш 1%.
Не ми е јасно и како од 100% само 4% од ДНА е функционална.
Не ми е јасно и тоа зошто е овој пршлен не е у реду нешто http://www.biljeizdravlje.rs/code/navigate.php?Id=331&editionId=35&articleId=195
Листата може да продолжи, ама еве немора...нека ги објасни некој овие.
Не важи само за христијаните(креационистите) туку и за дарвинистите.
А кое е твоето мислење?

Хмм, тука е погрешната интерпретација на се она што треба да претставува духовна, божја логика. Зашто би го трошеле умот цел ден да ја восприемиме Божјата мудрост? Ќе ја восприемиме еднаш и после ќе си тераме натаму со умот да го искористиме за други работи меѓу кои и тие што ти ги наведе. Јас не мислам дека толкувањето на писмото треба да е : 24 часа моли му се на бога, туку ЗНАЈ ДЕКА БОГ Е 24 ЧАСА СО ТЕБЕ И ТЕ ШТИТИ.

Овој концепт е целосно утнат и тоа е она што многумина се обидуваат на форумов да го покажат.

БОГ НИ ГО ДАЛ УМОТ ДА ЈА ВОСПРИЕМИЕМЕ МУДРОСТА НЕГОВА И ДА РАСНЕМЕ ДУХОВНО.
Ама тоа не значи тоа што го наведе горе.

Гревот што го сториле Адам и Ева е метафоричен и се однесува на тоа дека треба да се стремиме да некои од 7те земски грева ги искорениме во човештвото.

Никаде не вели биди му роб 24 часа на Бога.

Се е тоа искористено во обид за манипулација за широките народни маси.

ВЕРАТА е убава работа, таа те држи цврсто на земја, ти помага да истраеш во најтешките моменти, и е духовна состојба која го чини телото да се чувствува подобро. Но верата (дали е во Бог, во љубов, во Алах итн) не налага Земски глупости од типот на молитви 24 часа и други религиски обреди.

Нели не може да се прелаже БОГ, ТОЈ знае дали искрено веруваш во него, не можеш да го излажеш со 50 евра и 3 пољупца на петрахилот на попот.
--- надополнето: Jul 14, 2011 1:28 PM ---
Зошто го направил тоа?

Не поставувај прашања за докторска дисертација:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom