Прашања за Христијанството II

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ima li nekakvi dokazi deka isus postojal?jas si veruvam vo nego i bez toa ama cisto od lubopitnost
Јок.
--- надополнето: Dec 10, 2011 10:36 PM ---
Интересен факт кој штотуку го дознав:

Age of consent (правна возраст на која личноста може да се согласи на секс) во Ватикан. Пази, молим те!

B6jXf.jpg

Легална педерастија. Се' е во најдобар ред.

Извор.

Age of consent (правна возраст на која личноста може да се согласи на секс) во Ватикан. Пази, молим те!

B6jXf.jpg

Чек бе.... нели тие во Ватикан се во целибат?!?

B6jXf.jpg

Извор.[/quote]

Ова е нешто ненормално, која иронија човече, ма не иронија нема таков збор што ќе ги опише...

Ова е нешто ненормално, која иронија човече, ма не иронија нема таков збор што ќе ги опише...
А ти што очекуваш од збир на Сатанисти?[/quote]
Toa se hristijani. Od naajstarata crkva. Lulkata na hristijanstvoto.

Satanisti se drugo. Ne se rasfrlaj so toj termin tuka, da ne te podbere Ipsi ;)

Јок.
--- надополнето: Dec 10, 2011 10:36 PM ---

B6jXf.jpg

Извор.

:vozbud:
Pl-pedo-bear.png

Знам дека знаеш..... тебе мозокот ти е во перманентна левитација.... :cool:

Е ми, това значи дека има „што„ да левитиса кај мене, за разлика од Тебе...:P
--- надополнето: 12 декември 2011 во 12:55 ---
Зошто Бог не дозволува левитирање?Му пречи ли тоа човекот да поседува такви моќи?

А зашто воопшто Бог би дозволувал левитирање? Која е смислата и конечно, која е целта од левитирањето? Само проста способност, во стилот „..еве види што можам да направам...„ или има тука и нешто повеќе?
--- надополнето: 12 декември 2011 во 12:59 ---
Ајде нека е така, трик е трик, а левитација левитација. Јас имам читано за еден Руски свештеник, кој мислам дека беше прогласен за светец покасно, само сега да ме отепаш не можам да се сетам на името. Е тој наводно имал моќ на левитација. Тој самиот имаше кажано дека визуелизирал коцки од воздух, и газел по нив, и на тој начин левитирал. Сега прашањето ми е како да разликуваме такбо светечко православно левитирање, од демонско левитирање?

1. Кој е тој руски свештеник? Распутин? Ако е тој, таман работа кого си го одбрал...
2. Во Црквата, не постојат „левитаџии„. Постојат Светии кои нависитна имаат несекојдневни спсобности, но тие (способности) се само дар Божји до нив, а не дар демонски.
3. Во Црквата, левитацијата е оценета како демонска категорија и способност. За демоните, кои се нематеријални (битија), левитацијата и воопшто, физичките пречки од овој Свет не се никаков ненадминлив проблем.
4. Левитацијата, како реков, е својствена за демоните и нивните слуги. Светиите немаат способност за левитација.
--- надополнето: 12 декември 2011 во 13:00 ---
И Исус ли бил демон? .

Бог да чува....

Исус Е „...Господ Исус Христос, Синот Божји единороден, Кој Е роден од Отецот пред сите векови...„, согласно никео-цариградскиот симбол од верата.

Е ми, това значи дека има „што„ да левитиса кај мене, за разлика од Тебе...:P

.
Ти левитира затоа што е празен.:D

А зашто воопшто Бог би дозволувал левитирање? Која е смислата и конечно, која е целта од левитирањето? Само проста способност, во стилот „..еве види што можам да направам...„ или има тука и нешто повеќе?

Како бе зошто, барем нема да кинеш кондури одејки пешки.

Ти левитира затоа што е празен.:D
.

Аааа, тоа е, значи некој нов тип на левитација, еве, ќе го наречам „празна левитација„...:D

Бог да чува....

Исус Е „...Господ Исус Христос, Синот Божји единороден, Кој Е роден од Отецот пред сите векови...„, согласно никео-цариградскиот симбол од верата.
Да ти цртам? Која верзија на аутокад сакаш?
Ако самопрогласениот син божји има можност да левитира, зошто нечие друго левитирање би било демонско?:

Да ти цртам? Која верзија на аутокад сакаш?
:

Во најновата, ама под услов да си ја набавил како легална копија, која чини саде 5 тисуча Еура...:D
--- надополнето: 12 декември 2011 во 14:29 ---
Ако самопрогласениот син божји има можност да левитира, зошто нечие друго левитирање би било демонско?:

Еве го мојот денешен одговор, се цитирам сам себе (аххх, дека ми ојде скромноста...):

„...А зашто воопшто Бог би дозволувал левитирање? Која е смислата и конечно, која е целта од левитирањето? Само проста способност, во стилот „..еве види што можам да направам...„ или има тука и нешто повеќе?...„

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom