Прашања за Христијанството II

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Во најновата, ама под услов да си ја набавил како легална копија, која чини саде 5 тисуча Еура...:D
Ти че ја купиш за 5 тисуча еврики и ке дадеш да преснимиме
--- надополнето: 12 декември 2011 во 14:37 ---
„...А зашто воопшто Бог би дозволувал левитирање? Која е смислата и конечно, која е целта од левитирањето? Само проста способност, во стилот „..еве види што можам да направам...„ или има тука и нешто повеќе?...„
Е зошто де?
П.С. Ти зошто одиш на работа? Од љубов ли?

Е ми, това значи дека има „што„ да левитиса кај мене, за разлика од Тебе...:P
--- надополнето: 12 декември 2011 во 12:55 ---

А зашто воопшто Бог би дозволувал левитирање? Која е смислата и конечно, која е целта од левитирањето? Само проста способност, во стилот „..еве види што можам да направам...„ или има тука и нешто повеќе?
--- надополнето: 12 декември 2011 во 12:59 ---

1. Кој е тој руски свештеник? Распутин? Ако е тој, таман работа кого си го одбрал...
2. Во Црквата, не постојат „левитаџии„. Постојат Светии кои нависитна имаат несекојдневни спсобности, но тие (способности) се само дар Божји до нив, а не дар демонски.
3. Во Црквата, левитацијата е оценета како демонска категорија и способност. За демоните, кои се нематеријални (битија), левитацијата и воопшто, физичките пречки од овој Свет не се никаков ненадминлив проблем.
4. Левитацијата, како реков, е својствена за демоните и нивните слуги. Светиите немаат способност за левитација.
--- надополнето: 12 декември 2011 во 13:00 ---

Бог да чува....

Исус Е „...Господ Исус Христос, Синот Божји единороден, Кој Е роден од Отецот пред сите векови...„, согласно никео-цариградскиот симбол од верата.
Можеш ли да ми наведеш некои од несекојдневните способности на Светиите?И како знаете дека моќите на тие Светии не се демонски?
А инаку за твојот одговор јас не гледам која би била смислата и демоните да му даваат моќ на човекот да левитира.Те молам одговори ми на првото прашање.
--- надополнето: 12 декември 2011 во 15:36 ---
Во најновата, ама под услов да си ја набавил како легална копија, која чини саде 5 тисуча Еура...:D
--- надополнето: 12 декември 2011 во 14:29 ---

Еве го мојот денешен одговор, се цитирам сам себе (аххх, дека ми ојде скромноста...):

„...А зашто воопшто Бог би дозволувал левитирање? Која е смислата и конечно, која е целта од левитирањето? Само проста способност, во стилот „..еве види што можам да направам...„ или има тука и нешто повеќе?...„
Па би било практично за сиромаштијата која нема можност никогаш во животот да купи кола,па барем ќе си левитираат и нема да ги арчат нозете.

Можеш ли да ми наведеш некои од несекојдневните способности на Светиите?И како знаете дека моќите на тие Светии не се демонски?

Еве неколку:

Имаат дар да лечат, имаат дар да пророкуваат, имаат дар да погледнат во иднината, имаат дар за читање мисли, но никако и да левитираат. А претходно наведените дарови, се дар од Бога, затоа шото тие дарови се стекнуваат преку заслуга, која е последица од личниот подвиг. Демонските способности пак, како што е левитацијата, се стекнуваат не преку подвиг, туку исклучиво ради личниот интерес кон окултзмот и т.н. „отвореност„ на умовите од маговите кон светот од отпаднатите духови.

Моќите кои се дар од Бога, Светиитие ги користат исклучиво за туѓа корист (давање добар совет, лечење и сл.) а моќите кои се дар од демоните, демоноопседнатите луѓе ги користат исклучиво за своја (материјална) корист и слава и за евтина „забава„ на луѓето.
--- надополнето: 12 декември 2011 во 16:35 ---
Е зошто де?
П.С. Ти зошто одиш на работа? Од љубов ли?

Не, ја идам на работа исклучиво ради имиџот...:cool:
--- надополнето: 12 декември 2011 во 16:36 ---
Ти че ја купиш за 5 тисуча еврики и ке дадеш да преснимиме

Полека бе Атеист, ќа не‘ казнат за пиратерија...:D

Мене ми текна едно прашање! Да не го постирам во повеќето теми за религија ќе го поставам тука.
Да не дрвам многу дрн дрн прашањето е едноставно!

Што ако сум клон?! Кој е мојот креатор? Бог или Науката? хм...
Зошто сите религии и религиски организации се против клонирањето(не земајте здраво за готово за неетичноста и остало).

Сакам едноставен одговор без филозофии и копи пејст на делови од завети,курани итн!:D

Сакам едноставен одговор без филозофии и копи пејст на делови од завети,курани итн!:D

За клонирањето е пишувано бааги на форумов, а најкраткиот одговор е следниот.
„..Оти така требит...„.

Веќе напишав, прочепкај малку по форумов, има доста дискусии на таа тема.
И одговорот на сите прашања е „Оти така требит“? Тоа е одговорот на „Зошто постоела инквизицијата?“, или на “Зошто се воделе крстоносни војни?“, или на„Зошто христијанството влева стравопочит кај своите следбеници?“? Ме остави без зборови и желба за прашување, сега кога го знам одговорот на сите прашања.

Прашање за христијаните:

- Дали Бог е роден или е отсекогаш и засекогаш, и ако е ова второто, тогаш зошто секоја година велите Христос се роди, а од друга страна го сметате за Бог?

Прашање за христијаните:

- Дали Бог е роден или е отсекогаш и засекогаш, и ако е ова второто, тогаш зошто секоја година велите Христос се роди, а од друга страна го сметате за Бог?
да.
ај сеа мрш у арабија. ок?

Како дефинирате "капацитет"?
Прашањето е наменето за Бјорн едно единствено.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom