Divider
Seraphim
Na CERN ne mu ide tesko! Ne e se plukni i zalepi!
Samite rekoa deka ke trae opitot nekolku godini!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
13 Зашто таквите луѓе се лажни апостоли, измамливи работници кои се преправаат во Христови апостоли.Ај вака кажи ми ...
Зошто оние кои се најмногу упатени во религијата ...
кои треба нас да ни ја предадат, да не научат на некои работи, и кои најдобро знаат шо ги чека ако прават работи кои се во конфликт со верата (ќе одат во пекол, суден ден итн итн) Зошто тие ги прекршуваат правилата? да не набројувам, крстоносни војни, инквизиции, педофили, кај нас у Македонија џипови блиндирани, мафии, итн итн итн
Ако успеат да докажат јас ќе бидам првата која ќе им се поклонам!:bravo:Na CERN ne mu ide tesko! Ne e se plukni i zalepi!
А од кое ребро е створена Хава ?
ако веќе Адам го напраил од кал .. шо му требало да го чека да спие за да му извади реброшо не си ја напраил и Ева од кал ... btw нели е семоќен ... чуму мачење и чекање у заседи на спиење :tv:
Prasanje do radica, gledam deka na potpis ostavilа eden citat od biblija, tamu gledam deka pisuva Исто така, знаеме дека Божјиот Син дојде и ни даде разум, за да Го познаеме Вистинскиот. И ние сме во Вистинскиот, во Неговиот Син Исус Христос. Тој е вистински Бог и вечен живот.(Јован 5:20), sakam da ja prasam, dali spored ovoj citat Isus e BOG ili Sin bozji...
26:64 Исус му кажа: „Ти рече! Но, Јас ви велам: отсега ќе Го гледате Човечкиот Син, како седи оддесно на Силата и како доаѓа на небесните облаци.”
Марко: 10:18 А Исус му рече: „Зошто Ме наречуваш добар! Никој не е добар освен Единиот Бог.
Впрочем го најдов и најубавиот извадок од Куранот според мене, поврзан со ова погоре, кој многу убаво звучи на англиски.
Го потврдува истото што и Библијата.
Be careful if you make a woman cry... Because Allah counts her tears. A woman came out of a man's rib - Not from his feet to be walked on... Not from his head to be superior over... Not from his side to be equal... But under the arm to be protected, and next to the heart to be loved.
Кyранот? :nesvest: О не. Оваа убава и поетска изјава не е цитат од Кyранот радица, ниту може да биде
Таа изјава е исламски плагијат од следнава изјава:
"God made woman not from part of man's head to rule over him, nor from part of man' s foot to be trampled upon by him -- but out of part of man' s side, from near to his heart, to be loved by him"
(Извор: Dr. Matthew Henry, An Exposition of the Old and New Testaments, New York: Fleming H. Revel Company, Vol. 1 comments on 2:21-25)
Значи како што гледаш тоа е христијанска изјава, напишана од христијанинот д-р Matthew Henry во неговите коментари на библиската книга Битие 2:21-25.
Но муслиманите за жал се познати по нивните без усул плагијати да крадат христијански изјави, да го менуваат зборот "Бог" со "Аллах" или пак зборот "Библијата" со "Кyран"![]()
Dr. Matthew Henry во коментарот јасно пишува дека тој коментар е од еврејскиот Талмуд. Тој не врши плагијат, туку го посочува изворот. Тој не го менува зборот "God" со "Allah" :kesa:
Radica, nekoi sto se od tvojata vera i sto imat nekoe znaenje za vasata vera rekoa deka e SIN BOZJI a ne BOG, i zatoa ne mi e jasno kako moze da e za nekoi sin bozji a za nekoi bog!!!Тој е нашиот Спасител, кој за себе вели дека е Човечки и Божји син.Бог го пратил Него на Земјата, Тој е неговиот слуга и возљубен. Тој е дел од Бог. А дел од Бог е Бог!
Не очекувам да разбереш, зошто и многу Христијани не разбрале.
Само внимателно, објективно прочитај ги овие цитати и кажи ми што ќе заклучиш.
Radica, nekoi sto se od tvojata vera i sto imat nekoe znaenje za vasata vera rekoa deka e SIN BOZJI a ne BOG, i zatoa ne mi e jasno kako moze da e za nekoi sin bozji a za nekoi bog!!!
Dr. Matthew Henry во коментарот јасно пишува дека тој коментар е од еврејскиот Талмуд. Тој не врши плагијат, туку го посочува изворот. Тој не го менува зборот "God" со "Allah" :kesa: